Molspiracy: Hebben de kandidaten al zoveel geld uitgegeven in de eerste aflevering?

Molspiracy: Hebben de kandidaten al zoveel geld uitgegeven in de eerste aflevering?

Geschreven door Shannen Stolte Laatste update:

NPO 1, 20:30 uur, op 1 januari 2022. Dit kan natuurlijk maar één ding betekenen en dat is de start van het 22ste seizoen van Wie is de Mol! Het heeft weer even geduurd, maar we mogen weer gaan ontdekken wie dit seizoen de mol is en dit keer is het in Albanië.

Het begin van dit seizoen is al erg mysterieus, want zagen we nou hier zojuist het einde van het seizoen? Oftewel de ontknoping wie dit jaar de mol is? Ik moet wel zeggen dat ik het heel vet zou vinden als het zo zou eindigen.

De tijd zal het leren

Kim-Lian komt dit seizoen als eerste aan bij Rik. Ze geeft antwoord op de vraag wie zij denkt dat dit jaar de mol is. Suzanne antwoord Kim-Lian. Rik vertelt haar dat ze door de mol is ingedeeld in het team ‘aftroeven’. Thomas gaat als tweede naar Rik en denkt dat Sahil de mol is. Hij is door de mol ingedeeld ‘troeven’. En zo gaat Rik alle kandidaten bij langs. Wat mij opvalt is dat hij heel vaak ‘houd je ogen en oren open’ zegt. Met deze teams spelen ze het eerste spel.

Aftroeven en troeven

De kandidaten spelen een spel om geld of een troef zoals een joker te ontvangen. Thomas snapt het reken spel niet helemaal volgens mij, heeft hij de instructies überhaupt wel gelezen? Bij dit spel hebben ze 1400 euro voor de pot verzameld. Rik verteld dat het ene team geld heeft verzameld, maar wat heeft het andere team verzameld? Het team troeven houdt zich eerst erg stil, maar verteld daarna dat ze 7 jokers hebben verzameld. Het team aftroeven krijgt de keus om voor 200 euro de jokers af te kopen en dat ze het spel op hetzelfde niveau verder spelen. Maar om gelijk 1400 euro uit de pot te halen is wel heel stom. Zou de mol in het team aftroeven zitten? Het zou mij echt niet verbazen als dit zo het geval is.

Avondklok

De kandidaten mogen verblijven op de locatie waar ze het eerste spel hebben gespeeld. Voor het tweede spel hebben ze 3 tablets staan die ze op stop moeten zetten om 11:22. Wat ik erg slim vind is dat ze wel met elkaar goed overleggen, maar ook elkaar helpen om de opdracht te halen. Ze hebben deze opdracht ontzettend goed gedaan en verdienen daarmee 1500 euro voor de pot. Ze besluiten door een stemming dat Hila de penningmeester wordt en beheert daarmee het geld.  

Ontmaskerd

Een andere leuke twist in dit seizoen is dat de kijkers invloed hebben op de finale en daarmee de uitslag van het geld. Krijgt de mol vanavond een vrijstelling? Dan gaat er in de finale 5000 euro uit de pot. Als de kijkers het goed hebben wie de mol is dan komt er in de finale 5000 euro in de pot. Arno wordt door de kijkers beschouwd als het meeste verdachte. Als minst verdachte wordt Glen beschouwd en gaat hij sowieso naar de volgende aflevering. Hij mag een andere kandidaten meenemen en kiest hij voor Everon. Als aan het einde van het seizoen Everon de mol is. Oh oh oh, wat heeft hij op dat moment keihard gelachen vanbinnen.

Test en executie

Ik heb op de Wie is de Mol app al mijn punten ingezet op Kim-Lian. Want voor deze aflevering had ik echt nog geen idee wie de mol zou kunnen zijn. Gaat zij vanavond naar huis toe? Dan ben ik al mijn punten kwijt en is het spel voor mij uitgespeeld. En dan blijkt bij het maken van de test dat twee kandidaten nog jokers hadden. Het stiekeme spel is weer officieel begonnen. Arno is als eerste aan de beurt en krijgt een groen scherm. Sahil is als tweede aan de beurt en krijgt ook een groen scherm. En dan is gelukkig Kim-Lian ook door naar de volgende aflevering. Suzanne is de eerste kandidaat die Wie is de Mol moet verlaten. Op de weg naar de uitgang opende ze een brief en ik gok dat dit de uitnodiging is voor de ontmaskering aan het einde van het seizoen.

Pffff, wat is er in deze aflevering al ontzettend veel gebeurd. Wel een lekker gevoel dat het spel nu begonnen is en de verdenkingen weer kunnen beginnen. Ik heb er weer zin in. Tot volgende week!