Ali B legt al zijn werkzaamheden neer
Bron: RTL

Ali B legt al zijn werkzaamheden neer

Geschreven door Daniël Schalk

Ali B legt al zijn werkzaamheden als artiest en binnen SPEC, het artiestenbureau van de rapper en zijn vrouw, voorlopig neer. Dat laat SPEC weten in een verklaring. In de veelbesproken uitzending van BOOS over The Voice vertelt een oud-kandidate dat zij aangifte heeft gedaan tegen Ali B wegens verkrachting.

SPEC schrijft dat de aflevering van BOOS ‘veel impact’ heeft op Ali B en zijn gezin. “Dat hij op basis van de beschuldigingen publiekelijk wordt veroordeeld valt hem zwaar. Dit heeft Ali doen besluiten om zijn activiteiten als artiest, ondernemer en partner binnen SPEC voorlopig stil te leggen in afwachting van wat het Openbaar Ministerie zal besluiten omtrent de twee aangiftes die tegen hem gedaan zijn.”

Vorige week woensdag verbrak RTL al hun samenwerking met Ali B. Zaterdag 15 januari maakte de zendergroep in een statement bekend dat zij door BOOS zijn geconfronteerd met aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik bij The voice of Holland. Bandleider Jeroen Rietbergen, de man van Linda de Mol, heeft de beschuldigingen erkend. De Mol heeft hun relatie verbroken.