Hunted VIPS: Zo moet het niet!
Bron: AVROTROS

Hunted VIPS: Zo moet het niet!

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Vorige week zijn 5 koppels bekende Nederlanders op de vlucht geslagen voor onze Hunters. Tatum en Mingus Dagelet, vader en zoon Daniel en Robin Boissevain, De hockey dames Kim Lammers en Maartje Paumen, Kelvin Boerma en partner Nina Warink en acteurs Walid Benmbarek en Nasrdin Dchar.

Ze zijn allemaal gevlucht vanuit Amsterdam en de ene vlucht ging makkelijker dan de andere vlucht. En meerdere koppels maakten druk gebruik van hun eigen netwerk. Maar die netwerken worden door de hunters juist in kaart gebracht. Het probleem is echter dat op de derde dag ze informatie over hun extractiepunt krijgen van iemand uit hun bekenden kring. 

Walid en Nasrdin denken hun vlucht tot nu toe goed geregeld te hebben en denken veilig te zijn en maken ontspannen grappen over het feit dat ze als 2 ‘Noord Afrikaanse mannen’ vreemden aanspreken. Dan worden we zeker binnen gelaten schateren ze. Maar in werkelijkheid zijn se hunters ze al goed op het spoor en weten ze hun spoor dusdanig te volgen dat bij controle naar hun laatste contacten het voor beiden duidelijk wordt dat de hunters ze op het spoor zijn en ze hals over kop willen vertrekken.

De hockeydames werken veel met het uitgebreide netwerk van Kim en zijn in Laren net als Walid en Nasrdin overigens. Maar de hunters zijn ook al in Laren dus ook hier vlakbij.

De Dageletjes zijn redelijk onzichtbaar gebleven en zijn bezig contact te leggen met kok Hugo Kennis die de persoon is die de informatie over het extractiepunt zal krijgen. Hugo heeft echter een draaidag, wel bij hen in de buurt.

Ook Kelvin en Nina zijn redelijk onder de radar gebleven. Zij wandelen veel in bosrijke omgeving, genieten hierva. Zij moeten voor hun info op dag 3 contact opnemen met autocoureur Tim Coronel.

Al deze teams zitten buiten Amsterdam, vader en zoon Daniel en Robin zijn echter in Amsterdam gebleven zijn met een pot naar Noord-Amsterdam gevaren en later op de dag weer terug met de pont. Net als alle grote steden hangt Amsterdam vol met camera’s en is de vlucht van deze vader en zoon goed te volgen voor de hunters. Zo goed dat aan het begin van dag 2 de hunters ervan overtuigd zijn dat Daniel en Robin ergens op de Prinsengracht zitten.

En dan komen camerabeelden binnen waarop te zien is op welk adres de heren naar binnen gaan. En als de hunters een adres hebben is het hunterteams erheen sturen, bevel tot binnentreden aanvragen en gaan met die banaan. En terwijl Daniel en Robijn bezig zijn met hun vertrek te regelen sluit het net zich, verzamelen huinterteams zich voor en achter het pand waar ze zijn.

Even aanbellen en zeggen dat je een pakje komt aangeven en ze zijn in de portiek. En dan al snel voor de deur. En als de deur naar veel aandringen open gaat on een pakje aan te nemen stormen de hunters naar binnen en wordt het tweetal in een vloek en een zucht aangehouden.

En zo is er dus een schoolvoorbeeld van hoe je het niet moet doen als je op de vlucht bent!