Molspiracy: Wie heb ik aan de lijn?

Molspiracy: Wie heb ik aan de lijn?

Geschreven door Shannen Stolte

Goh wat toevallig dat die telefoon afgaat in de bus en dan ook heel toevallig in de tas zit van Sahil. Hij doet dan ook alsof hij nergens van af weet. Wat hij hier mee wou bereiken heb ik echt geen idee van. Maar de aflevering is weer begonnen en we zitten er weer klaar voor!

In het verschiet

Het is wel een heel slimme tactiek van Sahil om het zo te spelen. Kim-Lian en Thomas gaan ook best gemakkelijk akkoord. Nu ben ik wel benieuwd of Rik nog gaat vertellen dat de groepen anders verdeeld had kunnen worden. Maar dit is niet het geval en starten ze met voor mijn gevoel best een lastige opdracht. Laetitia vindt al best snel twee sleutels en Everon vindt zelf ook nog een sleutel. Daarna stelt Fresia voor om met de drie sleutels de kisten te openen om het andere team tijd te geven. De 7 pijlen die ze hadden schieten ze allemaal rondom de boei. Dit is zo’n ontzettend uitgebreide opdracht.

Vol in de concentratie om al die kistjes uit het water te vissen krijgen ze ook nog een afleiding van de ‘badmeesters’. Sahil verliest natuurlijk zijn kistje door de badmeester. En daarna verliest hij de tweede ook nog. Kim-Lian kiest ervoor om te liegen tegen Sahil dat ze 1100 euro hadden verzameld in plaats van 1400 euro. Wat valt het op dat Kim-Lian altijd aan het rommelen is met dat geld. Als ze niet de mol is moet ze die techniek toch even uitleggen.

Everon probeert bij Kim-Lian de 250 euro op te halen. Maar Kim-Lian probeert dan ook glashard te liegen, wat haar niet heel goed lukt. Zou dit van Everon een truc zijn om de goede kandidaat uit te hangen of zijn rol als mol te maskeren?

Reddingsactie

Je zou denken dat dit best goed moet gaan onderling. De manier om te mollen is natuurlijk om niet communiceren met de portofoon. Kim-Lian haalt eigenlijk van de achterste plank de 10 euro weg. Je zou denken dat je daar toch mee moet beginnen? Everon wil graag dat ze communiceren maar wel is hij heel onduidelijk in aanwijzingen geven. Rik maakt even een leuk woordgrapje. Klasse haha. 1305 euro verdienen ze met de opdracht. Maar Rik rond hem weer af naar 1310 euro.

Ze hebben met deze twee opdrachten 2710 euro verzameld en dat is voor deze aflevering echt al veel. Maar de opdrachten verlopen voor mijn gevoel ook best goed en lijkt er niet gemold te worden. Deze aflevering, maar ook de vorige aflevering hebben ze flink wat geld opgehaald voor de pot.

Test en executie

Laetitia besluit deze aflevering om de vrijstelling in te zetten. Sahil en Fresia besluiten dan ook weer deze aflevering om hem niet in te zetten. Mijn eerste punten zijn veilig door de vrijstelling van Laetitia. Kim-Lian is deze aflevering door en dat laat ze ook goed merken. Everon gaat door, Thomas ook. Nu komt het aan op Sahil en Fresia. En daarbij is Sahil zijn scherm rood en moet hij het spel nu verlaten. Ik geloof dat er nu zoveel punten verloren zijn gegaan door deze jongen. Maar mijn punten zijn nog veilig! Tot volgende week!

Meepraten over Wie is de Mol? Word lid van onze Facebook-groep!