Hunted VIPS: Van Bob Dylan naar Brokeback Mountain
Bron: AVROTROS

Hunted VIPS: Van Bob Dylan naar Brokeback Mountain

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

De Hunters zijn Goed bezig geweest. Kelvin wist ternauwernood te ontsnappen maar heeft nog niet de informatie die alle andere teams wel hebben. Ook hebben ze zicht op Dick, de helper van de hockeydames. Deze dames zijn al eens op het nippertje ontsnapt aan de Hunters. En Tatum en Mingus zijn al 4 keer ternauwernood ontsnapt aan de Hunters. Dus het lijkt erop alsof er toch wel weer een stel gepakt gaat worden.

Kelvin moet als eerste terug naar het midden van Nederland om de informatie daar te vinden. Terug naar een punt waar de Hunters waarschijnlijk op hem staan te wachten. Maar hij bedenkt hiervoor 'operatie wielrenners'. Een drietal helpers gaat onherkenbaar gekleed naar het middelpunt met het doel de Hunters weg te lokken. Waarna Kelvin en een andere helper met mountainbikes naar het middelpunt fietsen en de info ophalen.

Een Hunter ziet de lokvogels, schreeuwt om hulp van de andere Hunter en zet de achtervolging in. Terwijl de Hunters door het bos sprinten in een achtervolging op de vluchters fietsen Kelvin en zijn medehelper aan een hollende Hunter voorbij. Dit gaat goed en Kelvin weet de benodigde info te krijgen. Wat later beseffen de Hunters dat ze in een val zijn gelokt.

Kelvin moet nu de vervolg info ophalen op de kartbaan van Tim Coronel. Tim heeft de vorige keer al een goede truc toe weten te passen door kinderen uit een auto te laten stappen en te gaan krijten in het zicht van Kelvin. Dus als alles meezit heeft Tim het nu ook goed geregeld. Kelvin komt aan bij de kartbaan, loopt naar binnen maar Tim is er niet. Maar op de uitleg dat hij op de vlucht is zegt een dame de info te hebben, loopt een kamer in en vist de laatste info uit een stapel papieren. Kelvin had als laatste de vorige info maar heeft deze laatste info als eerste.

Kim en Maartje zijn op het laatste moment ontsnapt als de Hunters naar het huis van Dick lopen. Deze weigert echter met de Hunters te praten, loopt naar binnen en alle gordijnen gaan dicht. Verder onderzoek wijst echter uit dat Dick twee keer gebeld heeft met de persoon waar ze een auto van geleend hebben die teruggebracht moet worden. Maar onderweg krijgen ze weer hulp, groene kentekenplaten. Deze zetten ze op hun auto en kunnen zo onherkenbaar voor de ANPR camera's verder rijden.

Schijnveiligheid

Ze wanen zich veilig. Maar als ze in een klein dorp, eigenlijk een straat gedropt worden door een helper beseffen ze niet dat deze door een analyse van telefoon die aangestraald hebben in de omgeving van waar zij waren, de helpers vermoeden wie hun helper nu is. En zijn auto maakt contact met telefoonpalen. En dus kunnen ze herleiden waar de dames uitgestapt zijn. Twee teams schueren naar dit dorp en gaan op onderzoek uit. En uiteindelijk komen de Hunters op het adres waar ze zich verbergen. Als de Hunters de rugzakken vinden weten ze dat ze beet hebben en worden de dames gevonden en aangehouden.

Wel heeft Kim de info met de coördinatiepunten van de vliegvelden verborgen in haar BH. Ze hoopt dat deze niet gevonden worden. Het middelpunt van Nederland en de arrestatie van Nina zijn al gebeurd omdat Tatum daar heeft gebeld. Dus is het te hopen dat de Hunters verdere info niet in handen krijgen.

Met dank aan Bob Dylan

Ook Tatum en Mingus moeten nog de laatste info krijgen via Hugo Kennis, die zich vorige keer al een baas toonde door zich van de domme te houden tijdens een ondervraging van de Hunters. De contacten gingen steeds via videobellen. Dus ook nu kiezen ze voor deze mogelijkheid met een ingebouwde extra veiligheid. Mingus voert het gesprek met valse info. Terwijl Tatum Bob Dylan imiteert en vellen met teksten laat zien met daarop de echte info. Hugo lijkt dit te snappen en ze gaan m.b.v. een helper op weg naar Oostzaan waar Hugo de laatste info onder een steen zal verbergen. Maar ook een Hunter team is in Oostzaan. Dus wit wordt een aanhouding of weer een nipte ontsnapping.

Nasrdin en Wahid kijken ze ondertussen regelmatig op de insta van Fahd maar hier is niets veranderd dus lijkt hij de info nog niet te hebben. Wel krijgen ze gratis pannenkoeken en zelfs een overnachting in een boomhut op een plek waar Wahid vroeger gewerkt heeft. En ook hier komt hun humor weer naar boven. De overnachting van hun tweeën in een boomhut zien ze als een scene uit 'Brokeback Mountain' waarna ze weer in lachen uitbarsten. Maar een instacheck toont dat Fahd de info nog niet heeft. Maar dan zegt iemand heb je zijn instastory al gechecked? Vol verbazing horen ze dit aan, controleren deze instastory en ja hoor Fahd heeft de info en had hem misschien eerder al.

Dus moeten nog 2 koppels de laatste broodnodige info om het extractiepunt te kunnen vinden nog ophalen bij hun contactpersoon. Met nog twee dagen te gaan is alleen Kelvin in het bezit van alle info.