Hunted VIPS - De finale: Zo dicht bij, zo ver weg
Bron: AVROTROS

Hunted VIPS - De finale: Zo dicht bij, zo ver weg

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

De Hunters zoeken hard naar de laatste info. Op welke van de 22 vliegvelden van de lijst moeten ze daadwerkelijk zijn. Maartje liet zich vorige keer het woord vliegvelden ontglippen en omdat in Kim haar bh info werd gevonden wordt Kim verhoord. Maar ook Kim is een 'baas' ze houdt zich van de domme, zegt niets en geeft aan dat Rogier nog niets had ontvangen.

Tatum en Mingus zijn bij het viaduct waar volgens afspraak Hugo de info onder een steen zou verbergen en net als Tatum loopt te zoeken maar niet kan vinden fietst Hugo voorbij en wijst naar boven. Tatum klimt wat hoger en vind de envelop met info onder de bovenste steen. Ze wisselen weer van auto en zijn blij: 'we did it' zegt Tatum zich er niet bewust van dat door hun stommiteit Nina wel aangehouden is. 

Walid en Nasrdin zitten krap in hun tijd en besluiten te facetimen met Fahd en in het Arabisch voor het geval het gesprek afgeluisterd wordt. En zo krijgen zij ook te horen dat dit het tiende vliegveld moet zijn. Vliegveld Teuge.

Kelvin denkt ook aan de anderen

Kelvin had die info al en begraaft een noodzakelijk deel van de info in een bos denkend aan de andere vluchtelingen. Een houding die helemaal top is! Tatum en Mingus gaan terug naar een eerdere helper. Hier zijn de Hunters nog niet geweest. Deze helper heeft buggy's en zo ontstaat het plan om deze buggy's vlak bij vliegveld Teuge te brengen en van daaruit met de buggies het vliegveld op te rijden.

Ondertussen zitten de Hunters Hugo weer op zijn nek en geven aan dat de officier toe staat dat ze Hugo voor verhoor meenemen naar het bureau. Wat Hugo helemaal niet uitkomt. Maar toch blijft Hugo ontkennen, draaien, aarzelen en geeft geen info tot op het laatste moment. Dan verteld hij dat hij de info onder een steen heeft verstopt. En bij controle zien de Hunters dat de info al opgehaald is. 

Maar ook Fahd blijkt een baas te zijn. Ook bij hem staan de Hunters op de stoep. Ze willen de info hebben. Ze confronteren Fahd met het feit dat hij een facetime gesprek heeft gevoerd. Met wie? Een vriendin waar hij mee date zegt Fahd, een naam geeft hij niet. Meer info weigert hij te geven dat is privé. Teuge moeten zijn maar weten de Hunters dit nog niet. Maar zoals altijd blinken de Hunters uit in analyses. Uit de bewegingen van de vluchtelingen kunnen ze herleiden dat het ergens in Oost Nederland moet zijn. Dus besluiten ze twee teams naar Teuge te sturen en twee teams naar een noordelijker gelegen vliegveld.

De laatste minuten

En nadat het voor Kelvin en Nina door een stom telefoontje van Tatum eerst fout ging heeft Kelvin nu alle geluk van de wereld. De helpers waar hij nu terecht is gekomen kennen de eigenaren van een hotel op 500 meter afstand van vliegveld Teuge. Een perfecte laatste locatie voor hem. 

Tatum en Mingus rijden met een vrachtwagen met buggy's tot 3 kilometer afstand van Teuge en pakken daar hun buggy's om daarmee het laatste stuk af te leggen. Nasrdin en Walid komen ook tot vlak bij Teuge en worden daar geholpen om in skydive pakken te stappen samen met hun helpers. Zodat er vier mensen zijn, onherkenbaar met skydive pakken om zo indien nodig verwarring te zaaien.

En dan breken de laatste minuten aan. Kelvin op 500 meter van Teuge, Tatum en Mingus die op hun buggy's naderen en Nasrdin en Wahlid met 2 helpers in een loods op het vliegveld. Als er zich dan 2 vliegtuigjes klaarmaken voor vertrek omsingelen de 4 hunters die vliegtuigjes om er zoveel mogelijk te pakken. 1 Hunter ontdekt het 4-tal met de skydive pakken in de loods, die vluchten en de Hunters zetten de achtervolging in dan wordt er een gepakt maar dat blijkt een helper te zijn. Een tweede wordt gegrepen maar een haalt het vliegtuig. Samen met Kelvin die ook aan kwam gerend.  

En als dit vliegtuig wegvliegt zie je Nasrdin en Kelvin genieten van de Hunters beneden op de grond. En dan zie je in het tweede vliegtuig Tatum en Mingus zitten. Dus ook al waren 5 vluchtelingen vlak bij. De Hunters wisten alleen Wahlid te pakken en de andere 4 bleken toch te ver weg.