Married at First Sight: Niet met vuur spelen Astleigh!
Bron: RTL / NT Visuals / Nander de Wijk

Married at First Sight: Niet met vuur spelen Astleigh!

Geschreven door Laatste update:

Voordat we gaan beginnen…Hoe gaat het met jullie? Een beetje bijgekomen van de emotionele achtbaan van aflevering 10? Het was me toch wat hè, die bank scène met Arjan en Maurice. Een wortelkanaalbehandeling is er niks bij. Ik beloof jullie dat we er niet te lang bij stil zullen staan in deze column. 

Het jungle team

Voor Astrid en Sander zit de huwelijksreis erop, terug naar het normale leven. Nu maar hopen dat het stel allebei dezelfde definitie heeft van wat het ‘normale leven’ inhoudt. As staat vlijtig in haar tijgerprint vessie haar stoepie te vegen als haar echtgenoot aankomt. De ideale gelegenheid voor Sander om eens op onderzoek uit te gaan in casa Astrid. ‘Mooi, mooi, mooi’ ratelt San terwijl hij de woonkamer grondig inspecteert. Hij ziet een kastje staan. ‘Dat is wel mijn smaak, beetje oud’ mompelt hij tevreden. Komt dat goed uit! Jolige As is ook een beetje oud, dus wat dat betreft past ze perfect in het smaakprofiel van haar geliefde.

Toch blijkt er een kleine kink in de kabel. Astrid is dol op bonte feestjes en heeft een drankvoorraad in huis waar menig slijterij alleen maar van kan dromen. Als het stel in de avond een feest geeft, is Sander niet over het hoofd te zien. Als ware entertainer smijt hij met grappen en er wordt hard gelachen. Helaas alleen door Sander, maar dankzij het bord voor zijn kop heeft hij dat zelf niet door. De rest van het gezelschap is in dusdanig beschonken staat, dat zij de geweldige grappen van Sander de volgende dag vast alweer vergeten zijn. Mijn mond valt dan ook op m’n knieën van verbazing als San aan het eind van het feestje vertelt dat hij niet zo van feestjes houdt. Snap jij het nog?

Het skeeler team

Rowan en Astleigh zijn ook begonnen met de volgende fase. Astleigh komt een paar dagen bij Rowan wonen en heeft voor de gelegenheid cadeautjes meegebracht. Lekkere beauty smeersels voor zijn bruid en een wortel voor het konijnenkind. De vissen hebben pech, die krijgen niks. Na de huwelijksreis heeft het koppel een verplichte cooldown gehad van twee dagen, maar veel zoden heeft dat niet aan de dijk gezet. Na een kwartiertje in zijn nieuwe huis jumpt Astleigh onder de douche en daarna bovenop Rowan op de bank. Rowan giert het uit.

Appeltje eitje die relatie, strik erom en klaar? Je zou het bijna denken, maar nee hoor onze ideale schoonzoon gooit zijn eigen glazen in. Astleigh zeg je nu serieus tegen je vrouw dat ze de halve inhoud van haar kledingkast naar de kringloop moet brengen? Ben je niet goed bij je zaagsel ofzo? Echt hè, ik had je met die wortel een waanzinnige dreun voor je harses gegeven als je dat tegen mij had gezegd. Ik zou die wortel ergens stoppen waar je hem nooit meer terug had gevonden. O, jee als dit maar goed komt. Wees voorbereid Astleigh, de wraak van Rowan zal zoet zijn.

Het brabo team

Voor Kim en Antoine is de samenwoon fase nog lang niet in zicht. Ze hebben net het jawoord eruit gegooid. Whoopi Goldberg babs was niet overtuigd van de wijze waarop Antoine zijn eeuwige trouw beloofde. ‘Beetje zuurtjes, mag wel wat enthousiaster’ zei Mildred. Wat vonden jullie ervan? Heb ik het me ingebeeld of keek Antoine een beetje twijfelachtig toen prachtige bruid Kim de trouwzaal binnenkwam? Ach het zijn misschien gewoon de zenuwen.

Aan de voorbereiding van Kim zal het in ieder geval niet gelegen hebben. Vlak voordat ze de trouwlocatie betrad, deed ze nog snel een boobie check in de ruit van de geparkeerde trouwauto. Met de meisjes prompt op hun plek en haar bonusvader aan haar arm was het plaatje compleet. Zal Kim bij Antoine de man vinden die zij zoekt? Is hij degene die haar weer kan laten lachen en van het leven laat genieten? 

Het verwelkte bloemen team

Arjan en Maurice zijn duidelijk niet aan het genieten in aflevering 10. Tijdens een uiterst pijnlijke confrontatie op de bank des oordeels, voor het oog van half Nederland, wordt definitief de stekker uit het horror huwelijk getrokken. De pijn is niet alleen te zien op het gezicht van Maurice, maar ook Carlo, Eveline en Patrick zijn zichtbaar aangedaan. Natuurlijk is het MAFS team erop voorbereid dat sommige huwelijken in het experiment strandden, maar dat het zo gruwelijk de mist in zou gaan had niemand verwacht. Eveline uit haar frustratie en ook Maurice trekt fel van leer. Heel begrijpelijk gezien de omstandigheden. Arjan heeft zo zijn eigen visie op de situatie. 

Stop! Genoeg! Ik weet niet hoe jullie erover denken, maar ik ben er he-le-maal klaar mee. Weg met alle drama en op naar een betere toekomst!  Om er maar even een cliché in te gooien, ‘als één deur sluit, opent er een andere deur.’ In het geval van Maurice zelfs drie deuren genaamd Dennis, Patrick en Davide! Door middel van een kaart stellen de heren zich voor en Maurice straalt van oor tot oor.

Het knok team

Wie ook stralen als een stel op hol geslagen gloeilampen zijn Joep en Caroline. Wat zijn ze verliefd! Als ze in een tekenfilm zouden figureren dan zou je de hartjes uit hun ogen zien springen. Uiteraard wil Joep wel even bij mama aftasten of zijn bruid door de ballotage commissie kan. Saampjes bellen ze mams en Caroline wordt goedgekeurd. Er kan niks meer mis gaan.

Of juichen we te vroeg? Misschien ben ik een sceptische zuurpruim, maar lopen deze lovebirds niet veel te hard van stapel? Oké ik hoor jullie, het is Married at First Sight dus rustig aan doen is een beetje mosterd na de maaltijd. Maar laten we even realistisch zijn, ze kennen elkaar nog nauwelijks. Is het niet verstandig om elkaar eerst wat beter te leren kennen voordat ze klef gaan doen? Of is dat ouderwets?

Het stuiter team

Rustig aan doen staat in ieder geval niet in het woordenboek van Sonny en Dylan. Het trouwfeest van dit stel is het meest heerlijke hysterische sprookjesfeest aller tijden. Een openingsdans op de galmende muziek uit de musical Alladin. Zwaar verliefd elkaar zwijmelend in de ogen kijken tijdens de bekendste song van de film Dirty Dancing. Heel romantisch, maar het meest romantische was wel Dylan die op de trap zat te wachten toen Sonny zich even ging opfrissen op het toilet. Sonny smolt compleet weg toen hij zijn echtgenoot zag zitten en eindelijk hadden ze een privé moment samen, daar op de trap.

Is dit liefde op het eerste gezicht of lust op het eerste gezicht. Daar gaan we de komende tijd achter komen. Blijven de kriebels in de buik aanwezig als de kriebels in de lagere zones uitgeblust zijn? Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik durf er echt geen voorspelling over te maken. De enige die het antwoord weten zijn Sonny en Dylan zelf, maar die verklappen natuurlijk niks. Er zit niks anders op dan elke dinsdagavond te blijven kijken naar Married at First Sight. 

Kijk jij ook graag naar Married at First Sight? Word dan lid van onze Married at First Sight Facebook-groep en praat gezellig mee. Je bent van harte welkom!