Nederlandse clubs vervolgen de jacht op Europees succes
Bron: UEFA.com

Nederlandse clubs vervolgen de jacht op Europees succes

Geschreven door Liam Rensink Laatste update:

Maar liefst vier Nederlandse ploegen nemen het vanavond op in de achtste finales van de Conference League. Vitesse, Feyenoord, AZ en PSV moeten vanavond aan de bak om een plek in de kwartfinales te bemachtigen. 

 

Vitesse-AS Roma 

Van alle Nederlandse ploegen heeft Vitesse in AS Roma op papier de moeilijkste tegenstander geloot. AS Roma is een van de favorieten voor de eindzege van de Conference League en dus zullen de Arnhemmers een klein wonder nodig hebben om de achtste finales te overleven. De Romeinen staan onder leiding van succescoach José Mourinho, die in zijn carrière al veel prijzen binnen wist te slepen. De Italiaanse ploeg kent onder leiding van Mourinho een lastig en wisselvallig seizoen. AS Roma staat zesde in de competitie en in de groepsfase van de Conference League werd de wedstrijd tegen FK Bodø/Glimt een ware blamage en de Noorse underdog won met maar liefst 6-1 van Roma. Het zijn voor de Arnhemmers turbulente weken. De laatste twee wedstrijden werden ontsierd door wangedrag van de eigen supporters, waardoor burgemeester Marcouch een noodvordering heeft afgekondigd om nieuwe ongeregeldheden te voorkomen. De aftrap tussen Vitesse en AS Roma is om 18.45 en is uitsluitend is zijn geheel te zien op ESPN. 

 

Partizan Belgrado-Feyenoord

Feyenoord moet het vanavond in Servië opnemen tegen Partizan Belgrado. Feyenoord treft in Belgrado een ploeg in vorm, want Partizan is koploper in de Servische competitie en verloor in de competitie maar één keer. Feyenoord zal het in de wedstrijd tegen Partizan opnemen zonder Guus Til. Zijn positie als aanvallende middenvelder zal worden ingenomen door Jens Toornstra. Feyenoord-trainer Arne Slot kent de Servische tegenstander goed, omdat hij het met AZ al eens heeft opgenomen tegen Partizan. Beide ontmoetingen tussen AZ en Partizan eindigde toen in een 2-2 gelijkspel. De wedstrijd tussen Partizan Belgrado en Feyenoord begint om 18.45 en is te zien op Veronica. 

 

FK Bodø/Glimt-AZ 

AZ treft in de achtste finale van de Conference League het Noorse FK Bodø/Glimt. Tot 2017 schommelde de ploeg tussen de hoogste divisie en de tweede klasse, maar sinds de promotie in 2017 kent de ploeg een stijgende lijn. Kjetil Knutsen kwam voor de groep te staan en leidde de club in 2019 naar een tweede plek. De twee seizoenen daarop werd Bodø/Glimt zelfs kampioen van Noorwegen. Dat de ploeg niet te onderschatten is, bewezen de Noren in de groepsfase van de Conference League door AS Roma met 6-1 te kijk te zetten. AZ is momenteel zeven Europese wedstrijden op rij ongeslagen en de ploeg van Pascal Jansen zal tegen Bodø/Glimt de goede reek een goed vervolg willen geven. FK Bodø/Glimt-AZ begint om 21.00 en is in zijn geheel uitsluitend te zien op ESPN. 

 

PSV-FC Kopenhagen 

PSV treft na de tussenronde tegen Maccabi Tel Aviv nu het Deense FC Kopenhagen. De ploeg van Roger Schmidt zal in eigen huis een goede uitgangspositie willen creëren om door te gaan naar de kwartfinales van de Conference League. FC Kopenhagen staat momenteel eerste in de Deense competitie en heeft al tien duels op rij gewonnen. PSV en FC Kopenhagen trappen om 21.00 af en de wedstrijd is te zien op Veronica.