‘EK onder 21’ met Jong Oranje op Eredivisie Live en SBS6

‘EK onder 21’ met Jong Oranje op Eredivisie Live en SBS6

Geschreven door Pieter Jongsma

Eredivisie Live en SBS6 brengen in juni het ‘UEFA European Under-21 Championship 2013’ gezamenlijk op de Nederlandse televisie. Eredivisie Live zendt met 15 wedstrijden het gehele toernooi live uit, inclusief de wedstrijden van Jong Oranje. SBS6 doet rechtstreeks verslag van de wedstrijden van Jong Oranje, zolang zij in het toernooi zitten.

Jong Oranje is een van de acht landen die in Israel van 5 tot en met 18 juni strijden om het Europees Kampioenschap onder 21. Groep A wordt gevormd door gastland Israel, Noorwegen, Engeland en Italië. De Nederlandse talenten zijn ingedeeld in groep B met Duitsland, Spanje en Rusland.

Arno de Jong, directeur media & marketing Eredivisie Live: “We zijn blij dat we samen met SBS6 het EK onder 21 het podium kunnen geven dat het verdient. Met dit aantrekkelijke toernooi kunnen we onze abonnees ook in de maand juni van toegevoegde waarde voorzien. Het past bovendien goed bij Eredivisie Live aangezien de Jong Oranje selectie voornamelijk bestaat uit bekende gezichten die we wekelijks zien schitteren in onze eigen Eredivisie. We wensen Jong Oranje heel veel succes en kijken uit naar een mooi toernooi.”

Remko van Westerloo, Directeur Televisie van SBS Broadcasting: “Door de aankoop van de wedstrijden van Jong Oranje op dit toernooi in juni, en met de in deze maand geplande oefeninterlands van de A-selectie van het Nederlands elftal in Azië, wil SBS6 zich nog duidelijker profileren als de familiezender waar alle verrichtingen van de nationale voetbalselecties te zien zijn. Het EK onder 21 is het belangrijkste voetbaltoernooi in 2013, en met Jong Oranje als serieuze kanshebber voor de titel, een evenement dat wij een breed kijkerspubliek niet willen onthouden. Door de prettige samenwerking met Eredivisie Live kunnen we juni nu al bestempelen als ‘Oranjemaand’.”

Eredivisie Live
Eredivisie Live is het eigen live voetbalkanaal van de Eredivisie Clubs. Van de clubs en voor de fans. Iedere speelronde van de Eredivisie worden hier alle wedstrijden live uitgezonden, gepresenteerd door de vaste gezichten Jan Joost van Gangelen, Humberto Tan en Kees Jansma. De wedstrijden worden van een deskundige blik voorzien door onder anderen Kenneth Perez, Arnold Bruggink, Jan van Halst, Erik Meijer en Robert Maaskant. Bovendien is er naast de uitgebreide berichtgeving rondom de Eredivisie ook doordeweeks regelmatig veel (inter)nationaal live topvoetbal te zien uit de UEFA Europa League, de KNVB Beker, de Jupiler League, de DFB Pokal, Coppa Italia, FA Cup en de League Cup. Naast het grote aantal live wedstrijden is er op Eredivisie Live ook veel extra’s te zien. Alle samenvattingen uit de Eredivisie en de Jupiler League. De mooiste doelpunten, Club TV, 90 Minutes en boeiende voetbaldocumentaires. Eredivisie Live is zeven dagen per week voetbal en is bij een groot aantal TV aanbieders ook in HD beschikbaar. Alle live wedstrijden zijn via de website www.eredivisielive.nl en nu dus ook via de Eredivisie Live app op Philips Smart TV online te volgen. Op de mobiele website m.eredivisielive.nl zijn live wedstrijden, samenvattingen, doelpunten, interviews en statistieken te bekijken. Voor de mobiele gebruiker is er tevens een iPhone app en Android app beschikbaar. Voor een nog intensere live wedstrijdbeleving tijdens Eredivisie wedstrijden is er Eredivisie Live Sidekick, het gratis Tweede Scherm van Eredivisie Live ophttp://www.eredivisielive.nl/sidekick. Eredivisie Live GO is het multi-platform product waarmee het mogelijk is om Eredivisie Live altijd en overal te bekijken: online en mobiel.

SBS6
Oranje zie je bij SBS6. De familiezender brengt alle kwalificatiewedstrijden en oefeninterlands van het Nederlands elftal in aanloop naar het WK in Brazilië in 2014. Maar ook de wedstrijden van Jong Oranje deze zomer op het EK onder 21 zendt SBS6 live uit. Daarnaast zijn ook de wedstrijden in de KNVB Bekercompetitie en de Johan Cruijff Schaal bij SBS6 te zien. Alle live wedstrijden zijn eveneens via de SBS6-websitewww.sbs6.nl/voetbal online te kijken. Daarnaast vind je hier exclusieve foto’s & video’s van de trainingen, persconferenties en natuurlijk rondom wedstrijd zelf. Binnenkort zal www.sbs6.nl/voetbal ook worden uitgebreid met het laatste voetbalnieuws en een realtime scoreboard van alle competities, in samenwerking
met NUsport. Via het tweede scherm sbs6.nl/plus volg je tijdens de wedstrijd de laatste statistieken, kun je hoogtepunten meteen terug kijken en breng je je stem uit op de ‘Held van het veld’.