Ajax maakt zich op voor return tegen Benfica
Bron: UEFA.com

Ajax maakt zich op voor return tegen Benfica

Geschreven door Liam Rensink

Ajax neemt het vanavond bij de return van de Champions League op tegen Benfica. Na het 2-2 gelijkspel van drie weken gelden is de wedstrijd nog volledig onbeslist. De Amsterdammers moeten alle zeilen bij zetten om een plek in de kwartfinales te bemachtigen. Ajax en Benfica trappen om 21.00 uur af in de Johan Cruijff Arena. 

Tegen Benfica kan Ten Hag beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Jurriën Timber en Edson Álvarez  keren terug,  nadat ze de wedstrijd van afgelopen vrijdag tegen Cambuur moesten laten schieten vanwege blessures. Timber kwam in die wedstrijd nog wel als invaller binnen de lijnen, maar is nu dus fit genoeg om in de basis te starten. Alleen over Remko Pasveer heeft Ten Hag nog geen beschikking tegen Benfica. De doelman ligt er al een tijdje uit vanwege blessure en zal voorlopig uitgeschakeld zijn. De verwachting is dat zowel Timber als Álvarez zullen starten tegen Benfica. 

Vermoedelijke opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, Timber, Martínez, Blind; Álvarez, Gravenberch, Berghuis; Antony, Haller, Tadic.

Niet alleen sportief, maar ook financieel gezien is de wedstrijd tegen Benfica een belangrijke. Mocht Ajax doorgaan naar de kwartfinales, dan levert dat de Amsterdammers 10,3 miljoen euro op. Het toernooi is al behoorlijk lucratief voor Ajax, want met de groepsfase van de Champions League heeft Ajax al bijna 65 miljoen euro verdient. 

De wedstrijd Ajax-Benfica is vanavond om 21.00 uur te zien op RTL7 en Ziggo Sport. Vanaf 19.55 uur kan je op RTL7 kijken naar de voorbeschouwing op dit duel. Bij Ziggo Sport kan je vanaf 20.00 uur kijken naar hun voorbeschouwing,