De Verraders: Gretig, dom, serieus, ontroerend en raar
Bron: RTL/William Rutten

De Verraders: Gretig, dom, serieus, ontroerend en raar

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Dit seizoen van de Verraders begon naar mijn mening geweldig. Met gretige mensen, domme dingen, serieuze, ontroerende en rare verhalen. Het begin leek op de Belgische editie. Alle BN'ers in een stoomtrein. Verdeeld over 3 coupes, 6 mensen per coupe. Maar waar de Belgen moesten bepalen wie er het meest verdacht was uit hun midden, moesten de Nederlandse BN'ers met 2 tussenstops zorgen dat ze in de juiste coupe kwamen te zitten. En dit gebeurde op het oog heel chaotisch met veel roepen ondanks dat uit elke coupe een persoon dit moest regelen. Maar uiteindelijk lukte het wel en werd meteen 6 kilo goud verdiend.

In het kasteel aangekomen had Thijs met iedereen een kort gesprekje over het doel waarmee ze naar de Verraders waren gekomen en of ze wel of geen verrader wilde zijn. Meerderen wilden dit uiteraard zijn. Maar voor mij sprongen Stefano Keizers die er een moord voor wilde plegen en Jamie Westland die heel enthousiast aangaf een verrader te willen zijn. Ook viel Steven Brunswijk op door absoluut geen verrader te willen zijn.

En al meteen werd een eerste bondje gesloten terwijl er nog geen verraders bekend waren en er zouden nog veel bondjes volgen. De twee Franken en Giel vormen al dat eerste bondje.

Wie worden de verraders?

En dan komt de ronde tafel. Iedereen zit en Tijl loopt zijn rondjes om met een handoplegging de verraders aan te wijzen. En dit zijn Ortal, Jamie en Stefano. De lieve Stefano. In de Expeditie Robinson waarin Stefano meedeed vond iedereen, maar ook de twitterende kijkers hem een zeer lief mens. Een basis voor vertrouwen dus. Nadat de 3 verraders aangewezen zijn en ze elkaar even in de poppetjes van hun ogen hebben kunnen kijken mag iedereen zijn ogen openen en ontstaan de eerste verdenkingen. En zoals opgemerkt wordt, ‘het is opvallend hoeveel getrouwen hun best doen om verdacht te lijken’.

De groep wordt nog uitgenodigd voor een diner op een sfeervolle locatie waar Thijs iedereen bij zich roept en hij geeft hun een opdracht 2 minuten te speechen en geeft hun een hanger met hun naam. De drie verraders krijgen de opdracht 1 gang naast elkaar te zitten. Dan wordt er weer zilver verdiend. Hier blijkt Jamie heel slim te zijn door een stoel met zijn jas te claimen waardoor de andere verraders makkelijk naast hem kunnen gaan zitten. Missie geslaagd en zilver verdiend.

Speeches met een geheime opdracht

De speeches onder het diner zijn soms serieus en ontroerend. Steven Brunswijk doet het heel serieus en ontroerend en verdient het applaus van de anderen. Stella Bergsma draagt voor uit een eigen gedicht over sperma en pijpen en valt hiermee uit de toon. Het komt vreemd over waardoor sommigen al denken haar weg te stemmen. Dus dit gedicht wordt misschien haar laatste blowjob?

Jamie zijn slimme actie met zijn jas wordt echter iets eerder vooraf gegaan door een verspreking waardoor later op de avond Babette (nadat iedereen gehoord heeft dat er zilver verdiend is maar ze niet weten waarvoor) hierover vragen stelt. Dit soort versprekingen kan Jamie straks zijn kop kosten aan de ronde tafel.

Vol vragen over het verdiende zilver waarvan alleen de verraders weten hoe dat komt gaat iedereen terug en naar bed en mogen de verraders eindelijk met elkaar praten en hun eerste moord beramen.

Meepraten over De Verraders 2022? Word lid van onze Facebook-groep!