De  Verraders Recap: Lukt de sabotage?
Bron: RTL / Tom Cornelissen

De Verraders Recap: Lukt de sabotage?

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Elke week laat John zijn licht schijnen op wat hem opviel in De Verraders.

Ook deze keer wordt bij het ontbijt een aanval geopend. Kathelijne is boos op Ishane omdat zij gestemd heeft op iemand die geen Verrader is volgens haar. Ishane geeft aan zichzelf niet verdacht te willen maken. Vincent geeft aan dat hij Tom en Ebru verdenkt. Amin geeft aan Ishane te verdenken. Dus er rust een verdenking op alle drie de Verraders. Gaan de getrouwen dan eindelijk succes hebben aan de ronde tafel?

Mohammed wil op de mannen blijven gaan. Zo is er een grotere kans een verrader te pakken. Ishane denkt dat binnenkort een verrader eruit ligt. En Ishane, Kim, Jannie en Robin verlengen hun bondje. In de autorit oppert Vincent weer Ebru en Lucinda geeft aan hierin mee te gaan.

Maar eerst is er de missie met een verborgen missie. Voor de missie moeten er twee teams gevormd worden. In beide teams moeten er twee speurders zijn. Tijdens deze missie moeten alle drie de verraders een munt in een kistje doen. Lukt dat dan mag niemand naar de wapenkamer. Alle verraders zitten in hetzelfde team.

Lukt het de verraders om te saboteren?

In de missie moeten de twee speurders drie kamers beschrijven, de rest van het team luistert mee door een walkietalkie. Uiteindelijk moeten de teams 10 dingen vinden die veranderd zijn in de kamers nadat de speurders ze beschreven hebben. Voor elke vijf goede veranderingen is er een zilverstaaf te verdienen. Maar elke foute verandering is een minpunt. Het team met de meeste punten mag naar de wapenkamer.

Het lijkt simpel maar blijkt toch niet zo simpel. Amin, een van de speurders, beschrijft alles zo uitgebreid dat er te weinig tijd overblijft voor de tweede en derde kamer. Wel wordt tijdens het beschrijven van de derde kamer een kistje met een gleuf erin beschreven! Juist dit is het kistje waar de munten van de verraders in moeten.

Als de teams de verschillen zoeken, zitten ze niet allemaal op een lijn. Lucinda geeft aan dat er in een kamer een vrouw staat i.p.v. een man zoals beschreven. Maar niemand luistert. Als opgemerkt wordt dat er i.p.v. een hertenkop de kop van een zwijn hangt, wordt dit met een soort schouderophalen afgedaan. Wel wordt er op een moment geschreven en zien de verraders kans samen even kamer drie in te gaan en de munten in het kistje te doen.

Het succes van de opdracht is mager. Zeer mager! Team groen eindigt met een punt, team paars eindigt in de min. Er is dus geen zilver verdiend en team groen mag naar de wapenkamer lijkt het. Maar dan geeft Tijl aan nog iets te moeten controleren en komt dan terug met de mededeling dat de missie van de verraders wel geslaagd is en dus niemand naar de wapenkamer mag.

Wordt er eindelijk een verrader verbannen?

Op de terugreis vallen 2 dingen op. Vincent overhoort heel nadrukkelijk Jannie, wie ze verdenkt, wie als tweede e.d. Verder wordt er veel gespeculeerd over de sabotage van de verraders. Maar niemand heeft enig idee wat de sabotage kan zijn, behalve dat er met het opschrijven van de veranderingen gerommeld kan zijn. En Vincent wilde graag schrijven in zijn team. Jannie is ervan overtuigd dat de drie verraders niet in een team zaten.

De ronde tafel begint dus met verdenkingen over alle drie de verraders als je kijkt naar de ochtend. Er worden ook veel namen geopperd: Ebru, Ishane en Kim, Kathelijne en Vincent. Vincent, die zo graag wilde schrijven. Vincent die in de auto zo nadrukkelijk peilde wat Jannie dacht.

Uiteraard koos bijna iedereen voor het schaapse volgen van de anderen en werd Vincent verbannen. Waarbij er weer verbijstering alom was toen bleek dat ook hij een getrouwe was. En dus ondanks verdenkingen blijven de verraders buiten schot en kunnen ze weer een moord plannen. De getrouwen, die blijven verbijsterd en gefrustreerd achter en vragen zich af wat ze anders moeten doen?

Niks missen en meepraten over De Verraders? Word lid van onze Facebook-groep!