De Verraders: Verraders verraden Verraders!
Bron: RTL / Jasper Suyk

De Verraders: Verraders verraden Verraders!

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Zou Jan de keuze maken om zich door de verraders te laten verleiden of niet? Ja dus, omdat hij verwachtte anders het spel te moeten verlaten. Jan geeft aan zijn mede-verraders te vertrouwen. Katinka en Sander hebben beiden een ander idee met Jan. Bij het ontbijt is alleen nog Selma afwezig en verwacht iedereen dat zij vermoord is. En dan plotseling komt Selma binnen en beseffen de meesten dat iemand verleid is om verrader te worden.

De missie die ze moeten gaan doen is een missie voor speurneuzen. Drie groepen van 4 moeten gevormd worden waardoor een persoon overblijft die een andere rol krijgt maar in ieder geval naar de wapenkamer mag. Billy stelt voor Nathan deze rol en dus toegang tot de wapenkamer te geven. De groep gaat hiermee akkoord.

De missie zelf is het oplossen van een 100 jaar oude moord. De 3 groepen kunnen elk een verdachte laten onthoofden door een guillotine en beul Nathan. Wordt de moordenaar onthoofd, wint de groep 4 zilverstaven. Een welkom iets voor de nog steeds kleine zilver stapel die ze hebben.

De verraders beginnen elkaar te verraden

Maar de messen zijn ondertussen al geslepen. Sander neemt Jan in vertrouwen over het plan van Katinka hem te offeren. Ze besluiten vol op Katinka te gaan. Op weg naar de missie zitten Jan en Katinka in een auto en vraagt Jan hoe Katinka in het spel staat en zij geeft aan dat ze hem verdenkt. Selma heeft ook al aangegeven op Jan te gaan en met haar Rotterdamse grote bek krijgt ze veel mensen mee.

Tussen al dit gekonkel wordt de missie een complete mislukking. 3 onschuldigen worden onthoofd en dus wordt er geen zilver verdiend en mag alleen Nathan naar de wapenkamer waardoor hij dus en het schild en de dolk krijgt! De rest krijgt niets en dus blijven Katinka en Sander en Jan elkaar beschuldigen.

Welke verrader wordt verbannen?

Aan de ronde tafel barst de strijd eigenlijk direct in alle hevigheid los. Pernilla gaat vol op Katinka die overtuigd is dat ze Jan weggestemd krijgt. Jessy geeft aan eerst Selma te willen kiezen maar toch is gaan twijfelen. Jan komt met een 'badjas theorie' waarom Katinka een verrader is. Katinka houdt een lang, nietszeggend en slaapverwekkend betoog waarbij anderen elkaar aan gaan kijken en gevraagd wordt het verhaal in te korten en to the point te komen.

En dan is er de stemming waarbij uiteindelijk Jan 5 stemmen heeft en Katinka 7. Met als laatste om nog te stemmen beul Nathan die met zijn dolk 2 stemmen heeft en dus Katinka weg kan stemmen of een gelijke stand kan veroorzaken maar beul Nathan trekt zijn lijn door en hakt ook het hoofd van Katinka eraf. Zij feliciteert de groep en de groep barst los in allerlei vreugdekreten. Voor de tweede keer op rij is een verrader ontmaskerd.

In het torentje worden de twee verraders gestoord door Tijl en krijgen ze de keuze om of te moorden of opnieuw iemand te verleiden om verrader te worden. Sander wil zijn broer er als verrader bij. Jan twijfelt hier sterk aan en wil zelf de gevaarlijke Selma vermoorden…..