Zowel Feyenoord als PSV blijft steken op gelijkspel
Bron: UEFA.com

Geschreven door Liam Rensink Laatste update:

Feyenoord en PSV zijn in de eerste wedstrijd van de kwartfinales van de Conference League niet verder gekomen dan een gelijkspel. Feyenoord leek lange tijd op weg naar een 3-2 overwinning, maar in de laatste seconden van de wedstrijd kregen de Rotterdammers nog een doelpunt om hun oren. Daardoor kwamen de Rotterdammers niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen Slavia Praag. PSV speelde in het King Power Stadium tegen Leicester City met 0-0 gelijk. Beide ploegen moeten volgende week dus flink aan het werk om zich te kwalificeren voor de halve finales.

Feyenoord-Slavia Praag

De opstelling van Feyenoord kende weinig verrassingen. Arne Slot koos onder de lat voor de Israëlische keeper Marciano. De achterhoede bestond uit Pederson, Trauner, Senesi en Malacia. Til, Aursnes en Kökcü kregen de voorkeur op het middenveld. De enige verrassing van Slot was dat Cyriel Dessers op de bank plaats moest nemen. De Belg kreeg de afgelopen weken de voorkeur in de spits, maar tegen Slavia koos Slot voor Bryan Linssen. De voorhoede werd gecomplementeerd door Nelson en Sinisterra.

Feyenoord begon sterk aan de wedstrijd en zag dit na 10 minuten spelen uitbetaald worden. Na een hoekschop van Slavia wist Sinisterra toe te slaan uit een goed uitgespeelde counter. Feyenoord bleef in de eerste helft de betere ploeg ondanks dat Slavia Praag er een aantal keren gevaarlijk uit kwam. Vier minuten voor de rust ging het toch mis voor de Rotterdammers. Peter Olayinka klopte Marciano en tekende voor de gelijkmaker. Het doelpunt was behoorlijk dubieus, want Sor leek de bal als laatste te raken terwijl de spits van Slavia Praag in buitenspelpositie stond. Beide ploegen gingen met de nodige tumult, waarin de nodige kaarten vielen en een gelijke stand, de rust in.

Het eerste kwartier na de rust waren beide ploegen slordig aan de bal, maar ging het spel redelijk op en neer. Het spelbeeld resulteerde in kleine mogelijkheden voor zowel Feyenoord als Slavia. Na een uur spelen nam Feyenoord het initiatief dat ze voor rust hadden weer terug, maar had de ploeg van Slot moeite om een opening te vinden in de gesloten defensie van de Tsjechen. In de 68e minuut ging het helemaal mis voor Feyenoord. Yira Sor werkte de bal vanaf de doellijn binnen en zette de Tsjechen daarmee op voorsprong. Na 73 minuten spelen stelde Feyenoord orde op zaken door de 2-2 te maken. Dessers gaf de bal voor en verdediger Senesi tekende voor de gelijkmaker. Vijf minuten voor het einde wist Feyenoord zich helemaal te belonen door de 3-2 op het scorebord te zetten. Vanuit een vrije trap vanaf de rechterkant van Kökcü zag de keeper er niet goed uit en schoot Kökcü de Rotterdammers op voorsprong. Feyenoord leek op weg naar een goede uitgangspositie voor de return, maar in de absolute slotseconden van de wedstrijd wist Ibrahim Traoré de bal in het doel te frommelen en voor de 3-3 te zorgen. Door het gelijkspel tegen Slavia zal Feyenoord volgende week in Tsjechië flink aan de bak moeten om een plek in de halve finales van de Conference League te bemachtigen.

Leicester City-PSV

Op voorhand ging het deze ontmoeting vooral over wie er bij de Eindhovenaren onder de lat zou staan. Joël Drommel maakte afgelopen weekend een onzekere indruk en heeft tot dusver nog geen seizoen om over naar huis te schrijven. Voor Roger Schmidt reden genoeg om tegen Leicester te kiezen voor Yvon Mvogo tussen de palen en Drommel slachtofferen. Verder kende de opstelling geen verrassingen. De verdediging bestond uit Mauro Júnior, Ramalho, Boscagli en Max. Op het middenveld verving Joey Veerman de geschorste Gutiérrez. Verder speelden Götze en Sangaré op het middenveld en bestond de voorhoede uit Madueke, Zahavi en Gakpo.

PSV kwam goed uit de startblokken en na twee minuten had Götze de Eindhovenaren op voorsprong moeten zetten, maar de Duitser wist oog in oog met Schmeichel niet te scoren. Het vervolg van de vermakelijke openingsfase ging het spel in het King Power Stadium op en neer. Naarmate de eerste helft vorderde werd PSV slordiger aan de bal wat resulteerde in mogelijkheden voor de thuisclub. De grootste kans voor Leicester kwam op slag van rust via de voet van Barnes, maar gelukkig voor PSV raakte de buitenspeler de lat. Met de brilstand op het scorebord gingen beide ploegen rusten.

Tien minuten in de tweede helft leek PSV recht te hebben op een penalty wanneer Gakpo wordt neergehaald, maar de arbiter ziet er niks in en wuifde het incident weg. PSV speelt net als in het einde van de eerste helft steeds slordiger en kan de bal vaak niet lang in de ploeg houden. De ploeg van Roger Schmidt wist weinig kansen te creëeren en gaf een aantal mogelijkheden weg in de tweede helft, maar Yvon Mvogo kon zijn doel redelijk eenvoudig schoon houden. Door dit gelijkspel tussen PSV en Leicester zullen de Eindhoven de confrontatie van volgende week in het Philips Stadion met vertrouwen tegemoet zien.