De Verraders: Worden de getrouwen weer misleid?
Bron: RTL/Shotbysud

De Verraders: Worden de getrouwen weer misleid?

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Zoals altijd is het ontbijt een spannende gewaarwording. Wie is er vermoord vraagt iedereen zich af. En ook deze ochtend is dit het geval en als dan iedereen in de ontbijtzaal is wordt de conclusie getrokken dat Steven vermoord is. Totdat Steven plotseling binnenstapt. En dan is de verbazing groot. Hoe kan dit nu?

Jamie denkt uit een vraag en een blik van Stefano op te maken dat hij moet zeggen dat hij het schild had. De conclusie wordt al snel getrokken. De verraders hebben Jamie vermoord maar die had het schild dus is dat mislukt! En dus als gevolg hiervan is Jamie 100% een getrouwe en dus te vertrouwen.

Maar niet iedereen trapt in deze gevolgtrekking. Dionne vind het vreemd en Babette wil zelfs het reglement nalezen. En zo komt Babette er dus achter dat de verraders een verrader mogen vermoorden. Ze denkt nu dat Jamie een verrader is en wil dit aan de ronde tafel droppen.

13:13

De opdracht lijkt op zo makkelijk, aftellen tot 13:13. De deelnemers worden in duo’s in het donker gezet en moeten 13 minuten en 13 seconden tellen. Als die tijd erop zit moeten ze aan een touw trekken en gaat het licht aan. Er is een marge van 30 seconden en ieder duo dat binnen die marge valt wint een kilo zilver.

Frank en Babette, Stefano en Toine en Jamie en Dionne tellen samen luidkeels. Ortal en Steven tellen in stilte ieder voor zich. Jamie als drummer spreekt over 60 beats per minuut. En verwacht dat hij de tijd goed in zal schatten. Babette wil aan het touw trekken, Frank nog niet. Babette trekt en uiteindelijk blijken ze de slechtste tijd te hebben door een foutje van Babette. Maar niet Jamie en Dionne winnen maar Stefano en Toine en die blijken als enige ook binnen de marge te zitten. Dus er wordt maar 1 kilo zilver verdiend.

Ortal of Toine?

Vorige keer lag Ortal al onder verdenking dus waarschijnlijk nu ook weer. Weten de verraders de aandacht weer naar iemand anders te sturen? Jamie wordt door de meesten gezien als een getrouwe en meerdere hebben aangegeven hem te volgen.

Aan de ronde tafel geeft Stefano een grootse speech waarin hij de mede getrouwen waardeert voor het niet opgeven ondanks de vele klappen die ze hebben gekregen en zegt tevens dat Jamie het wapen is en hij Jamie zal volgen. Ortal zegt Toine niet te vertrouwen en uiteraard zegt Toine niet te vertrouwen. En dus moet er gestemd worden.

Jamie gaat uiteraard voor Toine, Stefano volgt hem. Dionne en Babette gaan vol voor Ortal die uiteraard zelf voor Toine gaat. Terwijl Toine voor Ortal gaat en dus moeten de ras twijfelaars onder de getrouwen, Frank en Steven het lot van of Ortal of Toine vellen. En met twijfel in hun hart stemmen beiden op Ortal. Ortal is dus de eerste verrader die verbannen wordt. Wat zorgt voor een jubel stemming onder de getrouwen. Met name Steven ontploft zowat van vreugde.

De eerste muur van het kasteel van de verraders is gebroken nadat alles zo zorgeloos leek te gaan voor ze. Gaat of Jamie of Stefano nu de volgende keer verbannen worden want die 2 hebben als enige op Toine gestemd? Of lukt het de verraders om weer buiten schot te blijven?