Vanavond op tv: S10 gaat voor de winst in finale Songfestival
Bron: EBU

Vanavond op tv: S10 gaat voor de winst in finale Songfestival

Geschreven door Daniël Schalk

S10 vertegenwoordigt Nederland vanavond in de finale van het Eurovisie Songfestival 2022 in Italië. De zangeres plaatste zich afgelopen dinsdag voor de finale. Stien den Hollander, zoals S10 eigenlijk heet, gaat in Italië voor de winst. “Ik wil wel graag winnen, ja”, zei S10 in april al tegen Songfestival Update.

De bookmakers voorspellen nog altijd dat Oekraïne het Songfestival vanavond zal winnen. De Oekraïense inzending Kalush Orchestra heeft volgens de gokkers momenteel 60 procent kans om te winnen. Al sinds 26 februari staat Oekraïne bovenaan. Het Verenigd Koninkrijk staat op twee en Zweden op drie.

Voorafgaand aan de grote finale blikt Rik van de Westelaken vanaf 20:30 uur samen met Jeangu Macrooy, die vorig jaar Nederland vertegenwoordigde, vooruit op de finale. Er wordt ook geschakeld met Cornald Maas, die ook vanavond samen met Jan Smit vanuit Turijn het commentaar op NPO 1 verzorgt.

De grote finale van het Eurovisie Songfestival is vanavond vanaf 21:00 uur te zien op NPO 1. Meer weten? Check songfestivalupdate.nl voor het laatste Songfestival-nieuws!