Man bijt hond-toren in Hilversum op spectaculaire wijze onthuld

Man bijt hond-toren in Hilversum op spectaculaire wijze onthuld

Geschreven door Pieter Jongsma

Donderdagmiddag 29 augustus is in Hilversum de Man bijt hond-toren op spectaculaire wijze door burgemeester Broertjes onthuld. De 196 meter hoge zendmast op het Media Park draagt nu een meer dan levensgroot beeldmerk (180 m2) van de bekende televisiehond. Man bijt hond coryfee Grietje Post had de eer om, in aanwezigheid van diverse Man bijt hond collega’s als Hanny en Ton Veerkamp en Jan Stam, van de toren te abseilen.

 

In oktober 2011 won het NCRV-programma Man bijt hond de TV- Canon voor het meest beeldbepalende televisieprogramma in zestig jaar Nederlandse televisiegeschiedenis. Naar aanleiding van deze prijs is de Hilversumse zendmast naar het programma vernoemd.

 

Maandag 2 september start het vijftiende tv-seizoen van het dagelijkse programma Man bijt hond. In de eerste aflevering zien we uiteraard beelden van de feestelijke onthulling van de Man bijt hond-toren. Daarnaast gaat het programma natuurlijk ook weer op zoek naar menselijke schatten, achter Nederlandse voordeuren. Van het Friese ‘De laatste stuiver’ tot aan het Zeeuwse ‘Schuddebeurs’, koerst het programma af op gouden personages, juweeltjes van verhalen en parels van wijsheden.