Floortje Dessing ook op reis voor Nederland 1

Floortje Dessing ook op reis voor Nederland 1

Geschreven door Pieter Jongsma

Floortje Dessing gaat 1 op Reis presenteren. In het nieuwe programma, dat volgend voorjaar is te zien op Nederland 1, gaat ze op zoek naar mensen die ergens op de wereld een bijzonder leven leiden. Dat bleek donderdag uit de najaarspresentatie van de NPO. De presentatrice trekt al de wereld rond voor 3 op Reis op Nederland 3.

Verder bleek uit de presentatie dat Joris Linssen Nederlandse vluchtelingen gaat herenigen met familieleden of beste vrienden die zij nooit meer dachten te ontmoeten. De voormalige Hello Goodbye-presentator doet dat voor het nieuwe NCRV-programma Joris United, dat vanaf 22 november te zien is.

Paul de Leeuw volgt vanaf 16 december zeven muzikale artiesten met een verstandelijke beperking op weg naar het Knoop Gala. Het gala, waarbij de talenten de handen ineen slaan met bekende Nederlandse artiesten, wordt aansluitend aan de serie uitgezonden. Daarnaast maakt de presentator wederom een sinterklaasuitzending. Sint & De Leeuw is 5 december te zien op Nederland 1.

De NPO presenteerde donderdag in totaal 71 nieuwe programma's voor het najaar van 2013 en het voorjaar van 2014. "Wij zijn strijdbaar, moeten ondanks de bezuinigingen blijven vernieuwen en tonen met al deze programma's aan waar onze meerwaarde ligt", sprak directeur televisie Gerard Timmer.

De programmering van de drie publieke zenders is aangescherpt. Nederland 1 gaat meer 'de polsslag van de dag' tonen, Nederland 2 richt zich op verdieping achter het nieuws en Nederland 3 legt meer nadruk op een jonger publiek.