Married At First Sight - Match or Mistake: Beauty and no brains
Bron: RTL / Andy Tan

Married At First Sight - Match or Mistake: Beauty and no brains

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling

Heeft mijn gevoel me bedrogen of is het zo zoals het leek bij aflevering 1? Nou reken maar van YES! De prinses die zo ongeveer alle zinnen vragend uitspreekt is erg, héél erg dominant! 

Koninklijke allures

Laat ik jullie eerst meenemen naar de bruiloft. Uit de postkoets stappend zegt de prinses, dat ze hoopt dat Feyyaz écht denkt WOWWW!!! Persoonlijk denk ik dat hij dát gevoel eerder krijgt op de bestemming van de huwelijksreis. En dan ook niet vanwege wat hij ziet, maar meer vanwege wat hij hoort. Maar daarover later meer.

Feyyaz staat lichtelijk gespannen te wachten op “zijn prinses” (ik wil niet weten wat er in de koppies omgaat van de families, of eigenlijk ook wel)  En daar komt ze dan in vol ornaat aangeschreden,  met een sluier waarmee je half Paleis Soestdijk kan voorzien van vitrage. Ze geeft meteen maar even aan dat hij nu nog weg kan rennen. En toen was het stil, heel akelig stil. Kennelijk heeft Hare Koninklijke Zaligheid die tijd nodig hem goed te observeren en meteen te letten op z’n tanden, z’n handen, z’n neusharen, kortom of het vlees in haar kuip wel hygiënisch is.

De trouwgelofte wordt voorgelezen en de prinses hoorde gelukkig het woord “respect” wel. Kijken of ze zelf ook weet wat de definitie van dat woord is. Ik ben ook benieuwd of we dit seizoen haar kwetsbare kant nog gaan zien die ze zelf benoemt, of dat we moeten wachten tot bij “de reünie” over een paar jaar.

En dan komt DE KUS, dat gedeelte (wees nou eerlijk) waar we allemaal op wachten, want daar gaat iedereen toch wel wat van vinden. De prinses schaamt zich achteraf voor haar moeder dat ze een man gekust heeft waar haar moeder bij was. De kus? wélke kus?? Die afgezwaaide “niet op m’n mond graag” poging?

Het kersverse echtpaar loopt (niet hand in hand) weg van de BABS, zich opmakend voor de foto-shoot. Kir Kir (vriendin Inas) denkt dat ze wel een succes kunnen worden, tenminste als zijn innerlijk goed is. Mama van de prinses (ik schrik lichtelijk van haar naam)  weet het allemaal zo net nog niet en moet erg “wennen”.

Contact maken is wel een dingetje want die handen kómen maar niet uit Feyyaz z’n broekzak en de prinses heeft het gevoel bijna “in” hem te staan. Ze mag haar hoofd op zijn schouder leggen, lekker knus, en constateert dat ze nu wel IN zijn oor kijkt, maar dat die gelukkig schoon is. We ademen even door en gaan back to reality en wel naar de bruiloft van mijn tot nu toe favo stel. Oké oké....het is pas het stel twee.

De torteltjes

Kendall en Rizwan zijn getrouwd en die klik lijkt er meteen te zijn. Het feest zit erop en ze gaan de huwelijksnacht in. Kimbell stelt voor om sámen haar jurk uit te gaan trekken en Rizwan doet dit met de nodige behendigheid, alsof hij dit al veel vaker heeft gedaan. Ze kletsen er als een team op los alsof ze al jaren samen zijn. Hij geeft haar een mega doos van Rituals (ja ja het merk wordt op TV niet eens “weggepiept” als zij het zegt) en dan komt die bewuste enveloppe onder de deur door gezeild.

De bestemming van de huwelijksreis wordt bekend gemaakt. Ze gaan naar de Kleine Antillen  en wel naar het Franse gedeelte van Sint Maarten. Rizwan spreekt wat Frans en zegt “Voele voe koeschee avek mwa” Wat er daarna gebeurt laten we even in het midden. Maar de woorden knuffelen en aftasten kwamen voorbij. 

De huwelijkse “voorwaarden” 

Voordat prinses Deveny en Feyyaz aan het diner beginnen legt zij even de eerste spelregels van hun huwelijk uit. Ze heeft namelijk Misofonie. Ik moest even googlen, en voor de mensen die het hebben meen ik oprecht, dat me dit niet prettig lijkt. Het betekent namelijk dat ze “walgt van geluid” en dan wordt ze hélemaal gek. Je ziet Feyyaz denken 'OMG, ik mag geen geluid maken bij de sex, ik mag ook niet snurken waarschijnlijk en al helemaal geen luidruchtige scheten laten'.

Maar zóver is Deveny nog hélemaal niet. Ze vraagt dan ook beleefd of hij geen lawaai WILT maken met zijn bestek tijdens het diner, want het is heel intens voor haar. Waarvan akte! Ik vraag me dan wel af hoe ze Kir Kir om zich heen verdraagt. (En verbeeld ik het me nou of hebben ze op dat moment het volume van rammelend bestek tijdens de opname opgeschroefd?) 

Feyyaz pakt meteen zijn moment om haar óók iets te vertellen namelijk dat hij een 4 jarig zoontje heeft. En die gaat bij hem voor alles. Deveny zegt heel begrijpend “natúúúúúrlijk.......zullen we nu gaan eten? En wel graag rekening houden met je bestek dat je geen lawaai maakt”

Tijdens het diner komt dan toch de vraag van “de kinderwens”. De prinses geeft aan zeker zelf kinderen te willen maar daar denkt Feyyaz anders over. Hij weet niet of hij ze nog wil “nemen”. Hallo sjefke, je vindt ze niet achter het FEBO luik hoor die kinderen! Nou de toon is gezet want Deveny moet haar hart luchten bij Kir Kir en haar moeder. Haar vriendin geeft duidelijk aan dat hij haar niet moet vertellen dat hij geen kinderen meer WILT.

Chicas...de prinses heeft nét haar gewillige prins gevonden, geef die jongen even wat lucht!

Schoonheid in het kwadraat

Het derde koppel wordt geïntroduceerd. Alwin (30) uit Amersfoort (wat een hot-shot) rijdt op een speciale motor, die van zijn overleden vader. Ook hij heeft een rugzak. Wie niet? Hij trouwt met de mooie maar onzekere Anita (28) Waar is het bij haar in vredesnaam fout gegaan? Waarom is ze nog single?

Ze is een adrenaline junk en dat in elk opzicht. Ze heeft een akelige relatie achter de rug en dat verklaart de onzekerheid, maar meisje kijk in de spiegel. Je trekt volle zalen! De binnenkant van Anita gaan we vast óók nog wel leren kennen vermoed ik zo. Alwin vertelt het zijn ouders en die reageren positief! En ook Anita mag het vertellen tegen vriendin Aliza die bijna een Tena Lady nodig heeft. 

Het tropische paradijs met huwelijks-reglement

Kendall en Rizwan zijn inmiddels aangekomen in Saint Martin en ontdekken meteen het bed en de rest. Een prachtig zwembad en in de tuin lopen leguanen. Hoe tof is dát! Ik vroeg me eigenlijk af of leguanen ook te water gaan. "Zwemmen met leguanen" is een excursie op zich. 

Prinses Deveny en Prins Feyyaz zijn ook gearriveerd op toevallig hetzelfde eiland. Het zal toch niet waar zijn dat alle koppels daar tegelijkertijd hun honeymoon gaan beleven? Ik weet zéker dat Kir Kir hier ook heel graag bij had willen zijn. Zet 7 kippen en 7 hanen op 1 eiland en je hebt feest. Dit gaat een hilarisch seizoen worden vermoed ik zo.

De prinses gaat maar meteen even verder met de huisregels van haar huwelijk: Niet met “buitenkleding” op bed en ook geen koffers op bed. En oh ja....ze slaapt links. We zijn tenslotte volwassen. Het moge allemaal maar meteen duidelijk zijn. Feyyaz wil ook wel iets kwijt, namelijk dat hij nogal beweeglijk is in bed en dat ze wel een trap kan verwachten of zo, maar dan mag ze terug trappen. Als we Deveny binnenkort met een blauw oog zien is dat dus waarschijnlijk niet omdat hij over haar grens heen is gegaan.

Fayyaz laat wel even weten, haar niet op handen en voeten te zullen dragen en hij sluit het interessante gesprekje af met het woord “gezellig” met een zachte G.

En dan eindelijk het huwelijk van Alwin en Anita!

Anita heeft besloten maar 1 keer te trouwen in haar leven en dat is nu. Vriendin Aliza krijgt zo ongeveer een hartverzakking als ze hunk Alwin ziet, dus Anita als je hem niet wilt.......

Maar ik geloof niet dat die kans er in zit. Ze maakt nog net geen vreugdedansje als ze de knapzak ziet en zijn oren scheuren ook bijna uit van het grijnzen, bij het aanschouwen van zijn bjoetie. Ze zijn zo ondersteboven van elkaar dat er alleen een handje af kan. De standaard "hallo ik ben Alwin kus" wordt vergeten, want je kunt tenslotten niet kussen en kijken tegelijk. En vervolgens zijn er die blikken van boven naar beneden en weer terug en dat wederzijds.

Anita laat er geen twijfel over bestaan dat ze het samen wel leuk gaan hebben. Hoezo onzeker? De trouwgelofte gaat wat bibberig maar het resulteert in 2 ringen en een vette kus, waarna Alwin zijn stoppel-snor even recht moet vouwen, of veegt hij nou wat speeksel uit zijn baard? En daar gaan ze de 2 hunks, richting fotoshoot. Alwin gooit meteen z’n salsa-heupen los en Anita wil dat graag leren. Anita wil volgens mij nog wel veel meer leren van Alwin vermoed ik zo. De fotoshoot-kus zit er op, of beter gezegd zit er in en ze roepen in koor “op naar de drank”.

Die 2 lijken een super koppel! Anita denkt wel te kunnen slapen met Alwin, slapen dus....ja echt....slápen. Waarom kunnen vrouwen toch op een manier kijken, dat je op voorhand weet dat ze iets heel anders bedoelen. 

Bij van der valk is de bruidssuite volgestouwd met rozenblaadjes en kaarsjes en ze jumpen op bed en jawel, in elkaars armen. Maar is alles wat het lijkt? Ook daar glijdt de gouden enveloppe onder de deur door en 3x raden waar ook zij naar toe gaan. Voelen jullie het drama gehalte al aankomen als ze daar op dat tropische eiland met z’n allen bivakkeren? Ik wel! Het wordt laat en tijd om te gaan....slapen, dus Alwin mag bij Anita in bed springen en dat laat hij zich geen 2 keer zeggen. "Slaap" lekker lieffies. 

Stoere Brian en zijn Evelien

Ondertussen maken wij kennis met koppel nummer 4: Evelien (32) die haar broer Menno wel behoorlijk shockeert met haar nieuws dat ze gaat trouwen. En dan die muziek erbij. Ik waan me bijna in de Efteling! Broer Menno snapt er geen fluit van maar staat gelukkig wel achter haar, wat dat ook moge betekenen. Evelien ontmoet dan eindelijk haar aanstaande echtgenoot Brian (32).

Zei ik nou in m’n vorige column dat ik zijn ventieltje zocht om de lucht er uit te laten lopen? Mea culpa. Niets meer aan doen aan die Brian. Wat een heerlijke softie. Zijn zusje reageert nogal heftig (die zie ik nog wel een vriendschap aangaan met Kir Kir) Mama Brian schrikt in eerste instantie enorm en voelt zich een beetje gepasseerd, maar zegt dan, als hij gelukkig is, dan is ben ik dat ook. Té schattig. En het is Jac gelukt om Brian in een pak te takelen!

Op gebied van sexualiteit hebben ze dezelfde voorkeuren en liggen ze op 1 lijn. Ik dacht echt even dat die seksuoloog nog meer ging vertellen over wat nou die lijn precies betekent en ik begon al te roepen “TO MUCH INFORMATION” maar hij hield het gelukkig hierbij. We willen het tenslotte liever in het eggie zien.

Boring broer Menno staat zijn zus op te wachten en vindt het wel een huwelijkswaardig moment als hij haar in haar trouwjurk ziet. En dan staat stoere Brian voor de BABS in afwachting van zijn aanstaande. De spanning is voelbaar, ook bij de wederzijdse familie. Met de rug naar de deur beleeft hij enkele spannende minuten, de muziek zwelt aan, harder en harder...en dan ....dan .....kak...is het afgelopen en moeten we wachten op aflevering 3.

Ik kan alvast verklappen dat we kennismaken met koppel nummer 5, dat de vriendinnen van “Filling Yvette” mijn trommelvliezen bijna uit elkaar lieten ploffen en wordt diezelfde Yvette misschien een “runaway bride”?

Ik weet het al en jullie zéér binnenkort ook. 

Niks missen van Married At First Sight? Word lid van onze Facebook-groep!