Expeditie Robinson: Voedselproblemen
Bron: RTL/Jasper Suyk

Expeditie Robinson: Voedselproblemen

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

De aflevering van vanavond begint nog even met de gestolen voorraad voedsel en daarmee heeft Marion haar hoogtepunt wel te pakken. Nu wordt het wachten op haar nieuwe thriller, de verdwenen ananas. Maar al snel komt een andere werkelijkheid om de hoek kijken, de kapiteinsproef. Waarbij de kapitein gevoel voor balans moet hebben en zich niet laat kisten. En het wordt een proef met vrouwelijke kapiteins. Chantilla, April en Dzifa.

Bij de proef aangekomen blijkt er een soort basketbal gedeelte in te zitten waarbij ballen in een korf gegooid moeten worden en dan met een professionele basketbalster denk je automatisch dat is kat in het bakkie. Maar de proef bestaat uit meer dan dat. De dames moeten zichzelf uitgraven uit een kooi en daarbij een kist meenemen waarin 3 ballen zitten.

Die 3 ballen moeten in een korf gegooid worden waarbij de 2e bal op een houten staaf moet worden gehouden terwijl er over een evenwichtsbalk wordt gelopen en daarna moet die bal in een houder gelegd worden. Als de bal valt moet je terug naar de basketbal korf en de bal er opnieuw ingooien.

Een basketbalproef

Chatilla start super, is als eerste met de kis tuit de kooi en heeft al 2 ballen in de basket liggen als de andere 2 dames nog aan het graven zijn. De andere dames scoren wel een bal maar Chatilla heeft als eerste 3 ballen en mag naar de evenwichtsbalk en haar bal valt snel. Opnieuw basketballen, raak gooien en weer naar de evenwichtsbal en opnieuw basketballen, naar de evenwichtsbalk, de bal vaslt en weer opnieuw en opnieuw en opnieuw.

En doordat Chatilla er maar niet in slaagt om over de evenwichtsbalk te komen lopen de anderen in. En als Chatilla met haar 17de poging bezig is slaagt de kleine Dzifa er wel in en wint de proef en dus de keuze uit eten of een koker. En ook zij kiest voor eten.

En dus gaan team groen en team oranje strijden om immuniteit. En dit wordt een individuele proef. Touwhangen en degene die het laatste hangt wint de proef voor zijn team. Wie het water raakt is af.

In het begin regent het snel afvallers en als een afvaller het touw verlaat zakken de anderen lager en dichter naar het water.  En dan begint er een fouten festival. Als eerste probeert Niek zich te herpakken en raakt het water. Dus einde oefening voor hem. Maar uiteindelijk maakt ook de laatste van team groen eenzelfde foutje en wint oranje door fouten van groen.

Voedselproblemen

Het team dat de kapiteinsproef heeft gewonnen wil slim zijn met de gewonnen watermeloen. 1 helft wordt opgegeten de andere helft afgedekt en bewaard tot de volgende dag. Maar dan blijkt de meloen niet meer goed te zijn en kan een halve water meloen weggegooid worden.

Vincent en Chatilla vinden yam, die giftig is maar wel gegeten kan worden als je hem lang kookt. Dit gebeurd en als de yam klaar is neemt Niek snel een hap, het brandt op zijn tong dus slikt hij het snel in en dan gaat het mis. Hij vertoont een stevige allergische reactie en de artsen moeten erbij komen en er wordt zelfs een infuus aangelegd.

Maar uiteindelijk komt alles goed en is hij ook aanwezig bij de eilandraad waar 3 mensen stemmen krijgen Kirsten, Harry en Susan. Maar Susan krijgt er 4 en krijgt dan te horen dat team oranje geen gebruik heeft gemaakt van de mogelijkheid om iemand te redden en dus moet ook zij de expeditie verlaten.

Niks missen van Expeditie Robinson? Word lid van onze Facebook-groep!