Een Jaar Van Nona’s Leven: It's all in the game...
Bron: Talpa / William Rutten

Een Jaar Van Nona’s Leven: It's all in the game...

Geschreven door Nona Tolol Laatste update:

Elke zaterdag blikt Nona terug op de voorbije week in Een Jaar Van Je Leven.

Maandag. Quincy zal later die dag bekend maken wie hij zal wegsturen. Bert zucht, puft en steunt zich van de bank naar de stoel, naar de andere bank en terug. Het is ook een zenuwslopende dag, klaagt hij. Er wordt natuurlijk volop gespeculeerd op wie Quincy zijn keus laat vallen.

Johan vindt zichzelf de meest voor de hand liggende keus maar weet het niet zeker.

Daar is het gat van de deur..

En Johan zijn gutfeeling klopt. Quincy heeft hem gekozen. Oké, doei! Quincy's keuze wordt met gemengde gevoelens ontvangen. 'Goed gespeeld', zegt Johan 'Jij ook..' aldus Quincy Binnen een uur moet Johan er vandoor zijn. Er zijn nog wat aardige afscheidswoorden en dan is het exit Johan.

Berend is ietwat emotioneel daar hij een klik voelde met Johan. Ach, gelukkig is daar de knuffelbrigade in de persoon van Sasha. Maar Berend hoeft geen knuffel. Hij wil rust. Nou ja, waarschijnlijk wil hij het liefst dat miljoen maar dat duurt nog wel even.

En Wesley mist zijn dagelijks leven buiten en zijn vriendin. Zijn 24 uur bij de manager wordt aangevraagd.

Bewonersperikelen

Ruben voelt zich niet lekker. Wat zeg ik..hij voelt zich beroerd! Jaydee denkt dat het komt door háár. Huh? Ooh..ze vermoedt dat Ruben gevoelens voor haar heeft. Nou, nee hoor. Niet jezelf belangrijker maken dan je bent. Ruben is gewoon effe beroerd. Een test wijst uit dat hij geen Covid heeft.

Recycle Janet leeft zich uit in de kas en verzamelt tevens alle afgedankte verpakkingen van de etenswaren "Voor de kerst..Kunnen we leuke dingen van maken" zegt ze. Mwah..ik heb liever een een stuk kerstkrans dan een versiering gemaakt van een melkverpakking en een lege chipszak.

Erik krijgt discreet te horen dat hij beter wat deodorant kan gebruiken want euh..hij is te ruiken. Ook op het gebied van deodorantgebruik blijkt hij nog maagd te zijn dus hij krijgt instructies hoe een deo te gebruiken. Ach..voor alles is een eerste keer.

Vergadering

Tijdens de vergadering komen er wat huishoudelijke mededelingen voorbij en de stand van zaken qua eten. Het brood, crackers en beschuiten zijn op. Er is alleen nog havermout. Oh ja, en Erik gaat een klusclub oprichten. Dus wie belangstelling heeft..

Wesley deelt mede hij dat hij zijn 24 uur heeft aangevraagd.

En hoe gaat dat wanneer een groep mannen en vrouwen bij elkaar is... Er wordt onderling besproken wie leuk is of zich tot elkaar aangetrokken voelt. Mirthe en Jerrold..mwah..of het iets wordt, besluiten ze uit te gaan zoeken. Kim spreekt uit Marciano aantrekkelijk te vinden.

De dag wordt afgesloten met het vertrek van Wesley Dinsdag

Er is er één jarig, hoera, hoera..

Yep, Bert is jarig. Hij start de dag meteen goed door Martin aan te schieten en te zeggen dat deze een discussie moet opstarten over het kopen van eten van de huishoudpot. Martin antwoordt dat hij dat de volgende dag op de vergadering heeft staan.

De zoemer!

Zou het een eliminatie-opdracht zijn. Zo ja, dan kan Martin een mooi kado in ontvangst nemen, als ik een aantal zo hoor. Namelijk zijn vertrek. Het is een verdienopdracht.

Een ballon, een ballon, een ballonnetje..

Drie teams houden ieder een ballon in de lucht gedurende 24 uur. Hij mag de vloer niet raken en moet altijd in beweging zijn. Er kan 600 euro max verdiend worden.

Ondertussen wordt door Zoë, Madeleine en ik weet-niet-hoe-ze-heet de relatie tussen Bern en Sasha onder de loep genomen. Altijd grappig dat gespeculeer terwijl ze er nooit bij zijn. Vooral Madeleine heeft overal een uitgesproken mening over. Maar ja, die is bang om buiten de boot te vallen en waait met alle winden mee.

Never change a winning team..

Tussentijds wordt de opdracht gewijzigd hetgeen meer inzet van de deelnemers vereist maar er valt dan ook meer te verdienen (€900,-). Gert Jan zijn houding tijdens het spel zorgt voor frustraties bij een half huilende Madeleine en pissige Wendy. Al met wordt er in totaal €600- verdiend.

Het blauwe team is voortijdig afgevallen en compenseert dit door de schoonmaakwerkzaamheden van die dag op zich te nemen

Gimme food..

Quincy blijft het gebrek aan voedsel bespreekbaar maken bij Martin. Hij heeft het voornemen om weg te gaan omdat hij zegt te voelen dat zijn spieren zichzelf opeten. Hij is ondervoed. Het is überhaupt nog een wonder dat hij niet kunstmatig in leven moet worden gehouden. Hij klaagt over de bestelling en verwacht dat de volgende bestelling meer tegemoet zal komen aan zijn behoeftes en wensen (lees; frikadellen, pizza, m&m's, dunkin donuts, borrelnootjes, roti ).

Woensdag

Vanwege de klachten over de bestelling, besluit Martin samen met Esther, op aandringen van Quincy, de lijst aan te passen. Wat frikandellen en patat erbij dus.

Berend wordt geknipt en ziet er direct een stuk beter uit. Wel spreekt hij duidelijk zijn wantrouwen uit jegens Martin omdat er geen duidelijkheid is over de inhoud van de bestelling.

Vriendjespolitiek

De onvrede onder de bewoners neemt toe. Martin gaat met ze in gesprek. Hij wordt verdacht van vriendjespolitiek, doelend op Quincy's dreigementen om te vertrekken wanneer er geen frikandellen zouden worden besteld.

Even in vogelvlucht;

  • Eunice (boomknuffelaar, mediterend danseres) is jarig;
  • Erik zou het jammer vinden wanneer Quincy eruit gaat want hij heeft nog nooit een homosexueel persoon in het wild gezien;
  • Bert vertelt dat hij bekend is met depressies en overweegt om eruit te stappen wanneer hij een depressie nabij is.

Martin biedt zijn excuses aan aan de groep vanwege de vermeende vriendjespolitiek. Quincy weet het van hem over te nemen door mede te delen dat ook hij gisteren al zijn 24 uur heeft aangevraagd. Te weinig eten en schijnheilige mensen. Nee, daar heeft ie geen zin in. Hij heet geen Bert!

Auf wiedersehen

Dat laatste stuit op weerstand van Bert maar Quincy weet m vakkundig te negeren. Quincy blijft bij zijn beslissing en neemt afscheid van de groep. Duizelig en wankelend van de honger verlaat hij het terrein.

Party

Niet getreurd. Eunice dr verjaardag wordt gevierd en alle bewoners doffen zich op. Babette en Wendy proberen bij Erik te ontfutselen welke vrouw hij leuk vindt. Maar hij laat niets los.

No diggity..(i like the way you work it)

Ach..en er wordt niet alleen over Martin geroddeld. Onder aanvoering van Mexx gaat Gerry over de tong. Het wordt niet echt gewaardeerd hoe ze zich profileert als de nieuwe Beyonce. Kim heeft het over 'hoerig.' "Alsof ze een sexlijn inspreekt' aldus Mexx. Onderdrukt gegniffel van vooral Babette, de psychologe in spé.

De dames raken maar niet uitgepraat.En zo eindigt ook deze enerverende dag.

Donderdag

Bert wil een prank uithalen. Hij heeft al aangegeven dat hij binnenkort het terrein zal verlaten. Maar ruim van tevoren wil hij net doen alsof hij het terrein al heeft verlaten. Ja, leuk! Jottem!

Uitvoerig legt hij zijn kamergenoten uit hoe de zogenaamde ontsnapping eruit moet zien. Hij zal zich verstoppen en een laars bij het raam achterlaten. "En dan moeten jullie zorgen dat er paniek uitbreekt" aldus Bert op belerende toon. Euh..paniek? Omdat Bert zogenaamd weg is? Beter zeg je dat de voorraadkast geplunderd is. Dan weet je tenminste zeker dat de pleuris uitbreekt.

Vrouwen aan de macht

Eunice blijkt een verborgen feminist te zijn en vindt dat de vrouwen zich niet (meer) moeten laten manipuleren door de mannen. Euh..oké.. Een vrouw moet het spel winnen en ook moet de volgende manager een vrouw zijn. Janet lijkt haar héél geschikt.

Euh..Recycle Janet? Die bedoel je toch? Die van die geplette eierschalen en lege chipszakken? Ja, die! Janet ziet het wel zitten en stelt zich al voor hoe de groep rondkomt van €40, - per week. Makkelijk! In je kleding en ondergoed douchen, zelf zeep maken van koffieprut en vervolgens toiletpapier recyclen..

Martin intussen is in mineur. Hij is bang dat zijn functioneren als manager hem de kop zal gaan kosten.

Couples

Intussen lijken Mexx en Tommy Lee elkaar gevonden te hebben. Zoë werpt zwoele blikken op Nadir. Nou ja, ik denk dat ze zwoel bedoeld zijn. Maar het is voldoende om zijn interesse te wekken. Die avond is er een bonte avond waar ieder zijn of haar talenten mag laten zien. Zoë laat óók haar talenten zien. Maar dan bij Nadir in bed.

Hij zegt haar nog dat het niets betekent en dat hij geen relatie zoekt. Ach..een beetje zoenen onder het dekbed.. Uhuh.

Escape from Alcatraz

Iedereen heeft inmiddels zijn, haar of hun bed opgezocht. Bert bereidt zijn ontsnapping voor alsof het Escape from Alcatraz betreft. En inderdaad gelooft Madeleine als eerste dat Bert over de muur geklommen is. Euh..DUH! Bert en over een muur klimmen! Geloof je het zelf?? Ja, dus.

Wanneer Martin een mail wil delen met de groep, besluit Bert binnen te komen wandelen. De groep reageert deels verrast. Hij vraagt trouwens per direct zijn 24 uur aan. Zo, da's geregeld!

Buzzer!

Verdienopdracht . Een knikkerspel, een soort van Marblemania. Na een eerste oefenronde, gaan ze voor 'het echie.' Nou, er wordt een superslechte prestatie afgeleverd. Er wordt geen geld verdiend. Integendeel! Het bedrag staat juist in de min. Hoe krijgen ze het voor elkaar..

About last night..

Nadir spreekt met Zoë over afgelopen nacht. Ze voelt zich toch niet gebruikt? 'Boeit me niet' antwoordt ze. Hij vraagt of ze dan geen zelfrespect heeft en zichzelf niet iets beters wenst.. 'Boeit me niet..' is wederom haar antwoord. Euh Nadir, heb het voortaan over dr eyeliner. Dat boeit haar waarschijnlijk een stuk méér.

Nadir moet dit toch even kwijt. 'Ze verlaagt zichzelf en heeft geen zelfrespect' zegt hij tegen onder andere Madeleine.

Vrijdag

Zoë zegt boos op zichzelf te zijn. Nadir wil het graag hierbij houden. Je bent mijn type niet, zegt hij herhaaldelijk. Tegen Leila zegt hij ook Zoë simpel te vinden. Even voor de afleiding was leuk, maar meer óók niet.

All you need is love

Zoë heeft spijt en voelt zich dom. Zoë begrijpt het niet. "Waarom switch je?" vraagt ze aan Nadir. Dat hij het afkapt vindt ze niet te snappen. Nou ja, ze hebben toch alleen maar gezoend..? Oh ja, en ze voelt zich gebruikt.

Huilend doet ze haar beklag tegen wie het wil aanhoren. "Ik ben neergezet als hoer' jammert ze. Nou, nee hoor, dat niet maar écht slim kom je niet over. Dat is alles. Get over it.

Nou, wat een gedoe weer, joh. Ook Mexx loopt te snotteren. Tommy Lee heeft gezegd dat, mocht het iets worden, hij niet naar haar woonplaats Schijndel komt (euh..wie wèl?) Tegen Kim zegt ze dat het uiteindelijk het beste is wanneer Tommy Lee weggaat zodat zij verder kan gaan in het spel.

Hell's Kitchen

Kenzy intussen ontpopt zich als een soort Gordon Ramsay in de keuken. Wendy wil graag koken maar mag alleen maar helpen. Door een ui te snijden, zoals ze als voorbeeld geeft. Nou, dan hoeft het voor haar al niet meer zegt ze briesend van kwaadheid. Dat er later bloed op de borden blijkt te zitten (Martin had een wondje op zijn vinger) is reden voor Wendy om haar gram te gaan halen in de keuken. Maar het loopt uiteindelijk met een sisser af.

Bye Bert

Bert gaat ervan door. Zodra hij thuis is, gaat hij zijn vrouw knuffelen en een glas melk drinken, zegt ie.In die volgorde.

Martin stelt de etensvoorraad ter discussie en de mogelijkheid om uit de pot een bedrag te halen om te bestellen. Nee, er wordt gestemd om de pot verder intact te houden. Dus met de voorraad doen tot de volgende verdienopdracht.

Tomato-gate

Over eten gesproken; Ruben 'beschuldigt' Gerry ervan een cherrytomaatje gegeten te hebben. Wat zeg je? Een bord spaghetti, vier roze koeken en twee snickers..?! Euh..nee..een tomaatje.. Oké..

Tot volgende week!

Niks missen en meepraten over Een Jaar Van Je Leven? Word lid van onze Facebook-groep!