GTST-blog: Julian moet uiteindelijk toch naar de gevangenis
Bron: RTL/Jasper Suyk

GTST-blog: Julian moet uiteindelijk toch naar de gevangenis

Geschreven door Annemarie van der Ploeg Laatste update:

Elke vrijdag blikt Annemarie terug op de voorbije week in GTST.

Julian is onrustig in afwachting van de rechtszitting. Zijn gezin wil erbij zijn, maar hij wil dat alleen Saskia meegaat. Ondertussen doet hij thuis vast wat klusjes. Hij moet zich netjes kleden om naar de rechtbank te gaan. Tijdens de zitting wacht het gezin Verduyn in spanning af wat de eis zal zijn.

Bij de uitspraak ziet Julian dat zijn hele gezin toch is gekomen. Hij spreekt nog tot de rechten en biedt zijn excuses aan voor zijn fout, maar benadrukt dat hij alles heeft gedaan voor zijn gezin. Hij vraagt om begrip van de rechter vanwege zijn gezin. Uiteindelijk krijgt hij een half jaar gevangenisstraf en een geldboete.

Als het hele gezin thuis is, steken ze Julian een hart onder de riem. Marwan heeft een taakstraf gekregen. Julian is trots als hij Merel in politie-uniform ziet. Zij is op haar beurt Julian dankbaar. Wanneer zij op de academie de eed aflegt, besluit ze ook te vertellen dat haar vader naar de gevangenis moet.

Ze krijgt applaus van haar collega’s. Voordat Julian naar de gevangenis gaat, besluit zijn gezin alle feestdagen in één keer te vieren om hem te verrassen; kerst met een kerstboom, Valentijnsdag en een gourmet voor allemaal. Iedereen heeft een cadeau voor hem.

Voordat hij zich moet melden, pakt Julian zijn tas in. Het is een emotioneel afscheid waarbij hij Demi vraagt de eerste stapjes van zijn kleinzoon te filmen. Met een afscheidsgroet van “Doei lieverds” vertrekt Julian naar de bushalte en meldt zich even later bij de gevangenis. Daar wordt hij naar zijn cel gebracht.

Rik naar de rechter

Bij Rik en Shanti is het een troep in huis. Shanti is er wel maar is er niet bij. Zij is nog steeds in shock. Rik wil een zaak beginnen tegen Van Dinselburg omdat zij toch de oorzaak is geweest van de dood van dochter Jasmijn. Janine zal hem alle info verstrekken voor een dergelijke zaak. Ook praat hij erover met Daan.

Ook spreekt hij Bing en Nina en vertelt hen dat er met Shanti niet te praten is. Shanti besluit weer te gaan werken in de Koning. Zij wil samen met Saskia bedrijfsleider blijven. Rik heeft voor aanspannen van een zaak de verklaring van Shanti nodig maar deze weigert in eerste instantie. Uiteindelijk vertelt zij hem toch wat er gebeurd is. Maar dan stopt zij….

De samenwerking tussen Daan en Stefano werkt niet. Ook Cato probeert het werk van Daan te dwarsbomen. Tegenover Ludo verklaren zij dat de samenwerking goed loopt.

Nola wordt overgeplaatst naar een andere klas en Nina geeft haar een gele jas waar zij heel enthousiast op reageert. Nina is ongerust als Nola zich niet meldt dat zij goed aangekomen is op school. Dan komt Nola thuis en is erg stil. Dan blijkt dat haar jas ‘stuk is gegaan’. Ze stopt stiekem een schaar terug in de lade. Heeft ze misschien de scheur in haar jas veroorzaakt?

GTST is van maandag tot en met donderdag om 20:00 uur te zien op RTL4. Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word dan lid van onze Facebook-groep!