GTST Zomer-blog: #6 Janine deel 2

GTST Zomer-blog: #6 Janine deel 2

Geschreven door Sebastiaan Boers

Voor Janine breekt een spannende periode aan. Misschien wel de spannendste periode in haar leven. Op geheel eigen houtje wil Janine achter de verblijfplaats van de ontsnapte Hein komen. Toch kan ze niet helemaal vrij op onderzoek uit. Van alle kanten wordt Janine in de gaten gehouden. Zeker Aysen heeft een vermoeden dat Janine meer weet dan ze toe wil geven.

Wanneer Janine een mysterieuze afspraak maakt in het ziekenhuis, is Aysen in rep en roer. Via een arts hoort Janine waar Hein zich bevindt. Deze arts heeft een connectie met Hein en werkt voor hem. Meteen heeft Aysen het gevoel dat er iets niet klopt en gaat op onderzoek uit. Eenmaal buiten komt Janine oog in oog te staan met Hein. Meteen voelt Janine een enorme angst. Niemand weet waar zij op dit moment mee bezig is. 

Van Hein ontvangt ze dan een telefoon. Hierop zal Hein contact op gaan nemen met Janine. Ook Ludo heeft zo zijn vraagtekens bij het gedrag van Janine. Maar toch houdt Janine vast aan haar plan. Zij wil Hein nogmaals ontmoeten en hem proberen terug de gevangenis in te praten. Dan neemt Hein contact op met Janine. Hij wil haar ontmoeten, zonder politie.

Eenmaal op de afgesproken plek is Hein meteen duidelijk. Hij pakt de telefoon van Janine af. Ook haar eigen telefoon moet Janine inleveren. Met lood in de schoenen stapt Janine toch in de auto van Hein. Voordat ze wegrijden biedt Hein een drankje aan Janine aan. Dit drinkt zij niets vermoeden op. Maar daar blijft het niet bij. Voor de rit begint, zorgt Hein ervoor dat Janine geblinddoekt wordt.

Ondertussen raken Aysen en Ludo bezorgd om Janine. Zij blijkt te zijn ontsnapt aan de politie en aan de mannen van Ludo. Niemand weet waar Janine zich bevindt. Meteen gaan alle alarmbellen af. Waar is Janine gebleven? Komen zij nog op tijd om Janine te redden?!

Eenmaal op de plaats van bestemming aangekomen blijkt waar Hein op uit was. Janine is verbaasd om te zien waar Hein haar mee naar toe genomen heeft. In een vakantiehuis probeert Hein het gezellig te maken. De angst slaat Janine om het hart. Wat heeft ze in vredesnaam gedaan. Ze probeert nog om Hein om te praten om zichzelf aan te geven. Maar hier moet Hein niets van weten. Hij wil maar één ding: een volgend slachtoffer maken.

Zonder er bij na te denken neemt Janine nog een drankje aan van Hein. Maar eenmaal opgedronken bekend Hein wat er in het drankje zat. Snel wil Janine het vakantiehuisje uit vluchten, maar het is al te laat. Langzaam maar zeker voelt Janine zich slapper worden. Dan wordt duidelijk dat Janine in groot gevaar is. Toch houdt Janine de moed er in dat ze gered zal worden.

Ludo maakt zich steeds meer zorgen om Janine. Hij doet er alles aan om Janine te vinden. Ook Rik maakt zich grote zorgen. Door zijn toedoen hebben Janine en Hein elkaar leren kennen. Alleen om een boek te schrijven, die er wellicht niet eens gaat komen. Maar beide mannen hebben geen enkele aanwijzingen. Wel weten zij dat Hein haar in handen heeft.

Ondertussen voelt Janine zich steeds zwakker worden. Toch heeft ze iets belangrijks onthouden. Haar telefoon zit in de jas van Hein. Ze probeert Hein aan te praat te houden. Maar hij geniet alleen maar van de steeds zwakker wordende Janine. Wanneer Janine aangeeft het koud te hebben, lijkt Hein ineens menselijk. Hij dekt Janine toe met zijn jas. Maar Janine heeft tijd nodig om Hein uit de kamer te krijgen. Wanneer ze het nog steeds koud heeft, gaat Hein opzoek naar een deken.

Wanneer Hein de kamer verlaat, verzamelt Janine alle moed. Ze pakt haar telefoon en belt de politie. Daar vertelt ze in paniek waar ze zich bevindt. Ze heeft niet precies gezien waar ze is heen gereden, maar haar richtingsgevoel heeft haar niet in de steek gelaten. Met de allerlaatste kracht doet Janine een beroep op de politie. De melding komt ook aan bij Aysen. Zij haast zich onmiddellijk naar de locatie waar Janine zich bevindt.

Maar dan komt Hein de kamer in. Hij heeft gezien dat Janine aan de telefoon gezeten heeft. Vol woede besluit het proces van het overlijden van Janine te versnellen. Hij geeft Janine spierverslappers, waardoor ze steeds sneller wegzakt. Het lijkt erop als Hein een volgend slachtoffer heeft gemaakt. Zichtbaar geniet Hein van zijn missie. Maar komt de hulp nog wel op tijd?

Dan gaat het ineens razendsnel. Zowel Ludo als Rik stormen het huisje van Hein binnen. Het wordt een gevecht tussen Ludo en Hein. Rik haast zich naar Janine en probeert haar te reanimeren. Ludo weet ondertussen Hein te overmeesteren en is woedend. Hij wil van Hein weten wat hij met Janine gedaan heeft. Het ziet er slecht uit voor Janine.

Ook arriveert Aysen met haar collega Alex. Zij rekenen Hein in en voeren hem af. Ondertussen proberen de ambulancebroeders om het leven van Janine te redden. Voor de ogen van Ludo en Rik lijkt Janine haar laatste adem uit te blazen. Dit kan toch niet het einde zijn van Janine? Toch is er nog een hartslag te voelen. Met spoed wordt Janine naar het ziekenhuis gebracht.

Gelukkig weet Janine de aanval op haar leven te overleven. Maar de angst blijft aanwezig bij Janine. Dat is zelfs zo erg dat ze niet alleen kan zijn. Hierop besluit Ludo om Janine in huis te nemen. Daar is ze veilig en kan niemand haar iets aandoen. Dit zorgt voor een veilig gevoel bij Janine. Ook is het erg vertrouwd tussen Ludo en Janine. Even lijkt het erop als de twee elkaar hervinden.

Om van haar angst af te komen wil Janine nogmaals naar Hein. Dat doet ze dan ook en ze bezoekt Hein in de gevangenis. Van hieruit wil Janine dit hoofdstuk afsluiten. Met haar eigen ervaring gaat ze aan de slag om haar boek alsnog af te maken. Het laatste hoofdstuk schrijft Janine dan ook vanuit haar eigen perspectief. Nu lijkt Janine het drama rondom Hein eindelijk een plek te krijgen.

Steeds meer groeien Ludo en Janine naar elkaar toe. Ze willen het weer met elkaar proberen. Maar langzaam en stap voor stap willen zij een nieuwe relatie met elkaar aangaan. Voor Rik is dit alles behalve prettig. Hij houdt van Janine en wil haar graag voor zich winnen. Janine weet even niet wat ze nu moet doen. Ze houdt van Ludo, maar ze heeft ook gevoelens voor Rik.

De prille relatie komt meteen onder spanning te staan. Ludo wil geen tweede keuze zijn en stelt Janine de keuze; hij of Rik. Maar Janine kan geen keuze maken, omdat die er simpelweg niet is. Maar voor Ludo is die keuze er wel degelijk. Hij maakt de keuze dan ook voor Janine. Wat zo mooi begon, is alweer snel voorbij. Dit klinkt voor Rik als muziek in de oren. Maakt hij nu weer een kans bij Janine?

Janine weet nu niet meer wat ze moet doen. Ze weet dat ze nu goed moet nadenken. Wil ze nu verder met Ludo of toch met Rik? Met Ludo heeft ze een hele geschiedenis. Het drama rondom Hein zorgde ervoor dat de twee dichter bij elkaar kwamen. Maar met Rik is het nieuw en spannend.

Zal Janine een keuze kunnen maken? Komen Ludo en Janine nu eindelijk weer eens bij elkaar? Blijven zij dan ook eindelijk bij elkaar? Of kiest Janine toch nog voor Rik? Dat zijn vragen die in het nieuwe seizoen zeker beantwoordt zullen worden. (Stiekem hoop ik op een nieuw huwelijk tussen Ludo en Janine).

Hiermee is de zesde GTST Zomer-blog een feit. Deze GTST Zomer-blog ging verder waar de vijfde GTST Zomer-blog ophield. De verhaallijn rondom Janine was zo bijzonder, dat het niet in één blog gestopt kon worden. Misschien is dit wel de spannendste verhaallijn van dit seizoen geweest. Volgende week verschijnt er een nieuwe GTST Zomer-blog.

Die zal dan in het teken staan van een ander deel van het seizoen. Dat heeft voor een groot deel te maken met de grote zomer-cliffhanger. Meer hierover is volgende week zondag weer te lezen. Zorg dat je de zevende GTST Zomer-blog ook zeker niet mist!

Lees ook: GTST Zomer-blog: #5 Janine deel 1

Bekijk GTST terug via TVblik.