De Verraders Halloween: Een sluwe Haagse vos
Bron: RTL / Jasper Suyk

De Verraders Halloween: Een sluwe Haagse vos

Geschreven door John Holdorp

De eerste aflevering draait vaak om kennismaken, aftasten met wie je een bondje wil en nadat de verraders aangewezen zijn het ‘lezen’ van de anderen en alles proberen te interpreteren. Maar voordat er kennisgemaakt kon worden begon dit seizoen al heftig met een opdracht waarin 13 zilverstaven waren te winnen. Want 13 is het getal van dit Halloween seizoen. Op de 13de om 13:13 uur werden alle 13 deelnemers bekend gemaakt en waren er meteen 13 zilverstaven te winnen.

De deelnemers werden in groepjes van drie losgelaten en moesten zich naar landgoed Havixhorst begeven. Onderweg schuilde achter elke boom gevaar. Dat gevaar bestond uit vier killerclowns met een paintball geweer. Iedere deelnemer die zonder geraakt te worden het kasteel bereikte verdiende een zilverstaaf. En wat een monsterscore had kunnen worden viel uiteindelijk tegen. Maar vier deelnemers werden niet geraakt en verdienden een zilverstaaf. De onfortuinlijke Soundos werd twee keer vol op haar kont geraakt.

Een gedegen voorbereiding loont

Nog voordat de verraders aangewezen waren begonnen sommigen al bondjes te creëren. Bastiaan voorop. Maar alles staat en valt met de verraders. En het drietal dat aangewezen werd als verrader waren Dave Roelvink - waarvan ik juist verwacht had dat hij het niet zou worden -, Soundos - waarvan ik gehoopt had dat ze het zou worden -, én degene die liegen en backstabbing dagelijks meemaakt in politiek Den Haag: Frits Wester.

Hugo Kennis geeft na de bekendmaking aan dat hij zich voorbereid heeft door zich in te lezen over leugendetectors en de kenmerken van liegen. En ja hoor, één van de verraders vertoonde al veel van deze kenmerken: Dave Roelvink.

Aan het begin van de avond was er de opdracht ‘mes in de rug steken’. Iedereen moest een dolk pakken en deze steken in de pompoen met de naam van een van de anderen. Airen kreeg er drie en Gwen kreeg zelfs vier dolken. Maar interessant was ook hoe de dolken erin werden gestoken. Hugo ramde de dolk tot aan het heft in de pompoen, Soundos stak hem net met de punt erin en Bobbi Eden stak de dolk er met kracht diep in terwijl ze de persoon van wie die pompoen was recht in de ogen aankeek. Killer Bobby dus.

Een sluwe Haagse vos denkt vooruit

En na deze ronde tafel-sessie pakte Frits Wester, de sluwe Haagse vos, op een subtiele manier de spotlights. Nadat Soundos aan Hugo vroeg of hij een verrader was - wat hij ontkende en daarop rood werd - maakte zij dit luid kenbaar.

Volop gelach en een vragenronde ontstond waarin aan meerdere deelnemers gevraagd werd of ze een verrader waren en dit categorisch ontkenden, antwoordde Frits op de vraag of hij een verrader was met: “Ja, ik ben een verrader”. Daarna werd er veel gelachen en concludeerde iedereen onmiddellijk dat hij geen verraders is, anders zou hij het toch niet zeggen?

Toen de verraders voor de eerste keer bij elkaar kwamen en moesten bepalen wie zij zouden vermoorden kwam Hugo ter sprake, waarop Frits aangaf dat als een verrader af zou vallen Hugo juist een uitstekende kandidaat zou zijn om de opvolgende verrader te worden. De sluwe Frits speelt het spel al uitstekend, kent het spel en denkt al vooruit. Geweldig!

Niks missen en meepraten over De Verraders? Word lid van onze Facebook-groep!