De Verraders Halloween: Een GETROUWE verrader!
Bron: RTL / Jasper Suyk

De Verraders Halloween: Een GETROUWE verrader!

Geschreven door John Holdorp

De vraag na vorige aflevering was of Frits zijn hand overspeeld had. Soundos ging met hem mee, maar kreeg naderhand het gevoel dat ze gemanipuleerd was. Maar kunnen de verraders onderlinge onrust en wantrouwen wel gebruiken? Kunnen de getrouwen profiteren van dit wantrouwen van Soundos?

Soundos wilde Dennis vermoorden, want hij heeft net als Hugo veel autoriteit. Frits wilde het dames bondje van onder andere Heleen van Royen doorbreken. Soundos liet zich door Frits overhalen en heeft nu spijt. De Haage vos Frits denkt vier stappen vooruit en nóg een verrader eruit zou hij niet erg vinden.

Tijdens het ontbijt wordt Soundos weer emotioneel en huilt (weer). Famke heeft hier haar bedenkingen over. Frank geeft aan dat er geen corvee is en dat er de volgende dag geen ronde tafel-sessie is vanwege een heftige missie op die dag, maar daarna komen er meerdere ronde tafel-gesprekken op één dag. De groepsindeling bestaat uit twee groepen die niet al te bang zijn.

Schaken op hoog niveau

Na het ontbijt begint het schaakspel op hoog niveau. Soundos gaat met Bobbi praten en gooit Frits meteen voor de bus, geeft dit ook aan bij Bastiaan en ze neemt later ook nog Hugo apart. Soundos heeft één missie: Frits verbannen. Hugo vreest dat Soundos daarna hem wil verbannen. In de gesprekken geeft Dennis aan dat Hugo al twee keer gelijk heeft gehad. Ayoub noemt Frits en Gwen geeft aan dat de vermoorde Heleen op Frits zat.

De missie is het vinden van twee zilverstaven in een horrorsetting. De eerste groep met Gwen, Hugo, Bobbi, Dennis en Famke vindt als een speer de twee zilverstaven. De tweede groep met Soundos, Ayoub, Bastiaan en Frits vindt dankzij Ayoub het zilver ook snel, nota bene op de plaats waar Soundos had gezocht en niets had gevonden. Dus vier staven zilver erbij. De groep van Ayoub was het snelste en mag naar de wapenkamer waar Ayoub voor de tweede keer de dolk vindt en Frits het schild vindt.

Een aanval met alle guns blazing!

Het is tijd voor de ronde tafel. Frank vraagt Gwen als eerste wat te zeggen, maar zij doet dit niet en dan geeft Soundos aan dat zij wat wil zeggen. Soundos houdt een vlammend betoog waarbij bijna het schuim op haar lippen staat. Ze gooit Frits zonder aarzeling en met heel veel overtuiging voor de bus en geeft aan dat als nu geen verrader weggestemd wordt iedereen haar de volgende dag mag verbannen en zij zich niet zal verdedigen. Hoog spel van Soundos, maar gaat het lukken?

Het verweer van Frits is in de ogen van de meeste deelnemers te zwak, zeker voor iemand die zoveel met de politiek te maken heeft. En deze zwakke verdediging speelt Frits parten en hij wordt unaniem weggestemd, ook door de twijfelende Hugo. Maar ook al was Frits zijn verdediging zwak, hij sluit af met een geweldige opmerking waar hij al over nagedacht had. Waarbij de vraag is of de anderen hem wel gaan snappen?

Frits zegt dat hij ‘wel een GETROUWE verrader’ was! Met deze briljante opmerking beschuldigt hij Soundos, maar ik ben bang dat dit de groep ontgaat. En Soundos heeft met deze hard, onverwachte en hoog gespeelde aanval de schaakgrootmeester schaakmat gezet.

Niks missen en meepraten over De Verraders? Word lid van onze Facebook-groep!