De Verraders: Een vooruitblik
Bron: RTL / William Rutten

De Verraders: Een vooruitblik

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Op 1 april en dit is geen grap, begint het nieuwe seizoen van De Verraders. Een programma dat in zijn eerste seizoen erg succesvol was. Voor de liefhebbers van dit programma ligt er nog veel moois in het vooruitzicht. Er is al een speciaal seizoen voor Videoland geweest en inmiddels is op VTM het eerste Belgische seizoen te zien. Het format is ondertussen al verkocht aan de BBC, NBC in Amerika en verder aan Australië en Scandinavië.

De Verraders is een programma met BN'ers. Het zou in mijn ogen ook goed kunnen met niet bekende Nederlanders. Maar het zijn dus bekende Nederlanders die in een Limburgs kasteel worden opgesloten en een zilverschat kunnen verdienen. Deze reeks die a.g.v. alle perikelen rond de ‘Voice’ en hierdoor aanpassingen in de programmering later wordt uitgezonden als eerst de planning was is waarschijnlijk voor een groot gedeelte hetzelfde als de versie van VTM. De opdrachten zijn waarschijnlijk voor een groot gedeelte hetzelfde. Maar de verschillen liggen dan ook voornamelijk bij de deelnemers en hoe die omgaan met de rol van ‘verrader’ of ‘getrouwe’.

De deelnemers aan dit seizoen zijn:

Frank Evenblij, presentator en een van de jakhalzen uit de wereld draait door en bedenker van ‘de Quiz met ballen´.

Frank van der Lende, radiopresentator. Ook Frank heeft net als meerdere deelnemers aan de verraders ook meegedaan met ‘Expeditie Robinson’. Ook was hij te zien in een aflevering van ‘de gevaarlijkste wegen van de wereld’

Toine van Peperstraten, presentator en journalist. Ook heeft hij deelgenomen aan Expeditie Robinson waar hij toen als eerste afviel. Het is voor hem dus te hopen dat het nu beter gaat.

Jamie Westland, drummer van Direct, dj en producer. Jamie heeft al eerder deelgenomen aan ‘het perfecte plaatje’ waar hij de finale wist te halen en te winnen

Stella Bergsma, schrijfster, columniste, dichteres en zangeres. Heeft deelgenomen aan ‘de slimste mens’ en vaste gast in ‘Ladies Night. Ook is zij de bedenkster van de term ‘sletvrees’.

Babette van Veen, actrice en zangeres. Babette is vooral bekend van haar rol in ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’ en als zangeres in ‘Linda, Roos en Jessica’. Toen ze meedeed aan ‘Dancing on Ice’ bleek dit geen succes en lag ze er al snel uit.

Stefano Keizers, cabaretier en kleinkunstenaar. Hij heeft deelgenomen aan o.a. de ‘Max geheugentrainer’, ‘het perfecte plaatje’ waar hij tweede werd, ‘Beat the Champions’ en ‘Expeditie Robinson’ waar hij niet ver kwam maar op twitter wel werd omarmd als een zeer lief mens. Misschien te lief voor een programma als ‘de Verraders’?

Caroline Dijkhuizen, actrice, zangeres, musicalster. Voor velen is zijn vooral bekend als musical ster, als actrice was zij o.a. te zien in ‘Bon Bini Beach’, ‘Spangen’ en de Nederlandse horrorfilm ‘Sl8n8’. Ook nam zij deel aan ‘Expeditie Robinson’, de ‘Big Music Quiz’ die zij wist te winnen en ‘Weet ik veel’

Joep Sertons, acteur en bekend uit veel Nederlandse topseries zoals ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’, ‘Westenwind’, ‘Spijkerhoek’ en ‘Medisch Centrum West’. Een bad guy dus een (te) voor de hand liggende verrader.

Ortal Vriend, actrice bekend van o.a. ‘Flikken Rotterdam’, ‘Celblok H en ‘Mocro Maffia’. Series over politie en misdaad. Kan dus zowel als verrader en getrouwe ingezet worden.

Robbie Kammeijer, verslaggever en presentator van o.a. het ‘Jeugdjournaal’ en ‘Editie NL’.

Aran Blade, verslaggever, presentator en entertainment deskundige.

Giel de Winter, YouTuber (Stuk TV), dj, presentator. Hij is een beetje de Joop Zoetemelk van televisieprogramma’s. Hij grossiert hier in tweede plaatsen. Hij werd tweede bij ‘het Perfecte Plaatje’, ‘the Big Escape’ en ‘Weet ik veel’.

Esmee van Kampen, actrice en zangeres. Ze is vooral bekend van haar rol in de Plus reclames.

Sylvia Geersen, model met een uitgebreide lijst van deelnemen aan tv-programma’s o.a. ‘Fort Boyard’, ‘Expeditie Robinson’. Dus ze zou uiteindelijk ook in de Verraders deelnemen.

Dionne Slagter, YouTuber, zangeres en ook deelneemster aan ‘Expeditie Robinson’. Ze kent het programma al omdat ze al aan de webversie van dit programma heeft deelgenomen.

Irene Moors, een van de grootheden van de Nederlandse televisie. Waarvan vaak samen met Carlo Boszhard.

Steven Brunswijk, cabaretier en presentator. Ook Steven heeft al aan meerdere programma’s waaronder ‘Expeditie Robinson’ en ‘het Perfecte plaatje’ meegedaan.

Wie van deze gaat winnen valt niet te voorspellen. Wel is in eerdere series gebleken dat acteurs of actrices het makkelijker vinden om keihard te liegen. In de Belgische versie werd door een actrice zelfs gezworen op familieleden dat ze ‘getrouwe’ was. Terwijl ze een verrader is. Het maakt veel uit of je een verrader of getrouwe bent. Maar je kunt ook gewoon pech hebben en direct al vermoord of weggestemd worden. Soms kan een klein iets je al verdacht maken. In de Belgische versie werd door een deelneemster aan anderen gevraagd om te zeggen dat ze een getrouwe waren. Ze moesten letterlijk zeggen: ‘Ik ben een getrouwe’. Een deelneemster bevestigde dat ze een getrouwe was maar zei dit niet zo letterlijk en was hierdoor al direct verdacht.

Ik zou zelf graag Stefano Keizers (hij is zo lief), Joep Sertons (zo voor de hand liggend), Dionne Slagter (omdat ze aan de webversie heeft meegedaan) of Steven Brunswijk (ik kijk uit naar zijn spitsvondigheden en grappen ) als verraders zien.

De Verraders is vanaf vrijdag 1 april, wekelijks, om 20:00 uur te zien op RTL4. Meepraten over De Verraders 2022? Word lid van onze Facebook-groep!