Expeditie Robinson: Aftasten
Bron: RTL/Jasper Suyk

Expeditie Robinson: Aftasten

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

De samensmelting is geweest. Het is ieder voor zich. De diverse groepen, eilanden en bondjes komen nu onder druk te staan want er zijn nu veel meer mogelijkheden. Er ontstaat een andere dynamiek, andere irritaties of juist andere mensen die je wel mag of een klik mee hebt. Kortom eigenlijk worden de kaarten opnieuw geschud.

De enige die hier geen last van heeft is Mike die alleen op zijn eiland vooral veel in zichzelf spreekt, het zwaar heeft en huilt. De anderen gaan een immuniteitsproef doen, ieder voor zich.  De winnaar krijgt immuniteit en mag naar winnaarseiland en daarbij anderen meenemen. De verliezer krijgt een zwarte stem op de volgende eilandraad.

De immuniteitsproef, een sta proef

De immuniteitsproef is weer een Robinson klassieker, staan op steeds kleiner worden de blokjes. Wie het eerste stopt krijgt de zwarte stem, wie het langste blijft staan wint immuniteit. Drie dames tegen 8 heren. Waarbij een aantal mensen zichzelf goede kansen toedicht. Uiteraard Vincent, maar ook de kleine en lichte Dzifa.

Maar het wordt een veldslag onder de mannen. De eerste die opgeeft is Harry en dan volgen Ferry, Thijs, London, Niels, Dennis en Niek. En dan blijft Vincent over met de drie dames. Waarbij Dzifa als eerste van de dames op moet geven, gevolgd door Chatilla. En als Vincent en April over zijn vraagt April aan Vincent om haar die proef te gunnen. Vincent zegt dat hij dat wil als ze hem meeneemt naar winnaarseiland. April beloofd dat en Vincent stapt af zodat April immuniteit wint.

Winnaarseiland

Ze mag naar winnaarseiland waar een bed met een matras ligt, ze een vis voor op de grill krijgt en ze twee mensen mee mag nemen,. Dit worden Vincent (zoals beloofd) en Dzifa.

En dan begint het echte aftasten. Vincent heeft April laten winnen omdat hij haar wil benaderen voor zijn bondje. En nu stelt hij aan April en Dzifa voor om zich aan te sluiten bij zijn bondje. Harry spreekt met London maar die wil niet meer meedoen aan bondjes, ook niet met zijn eerdere afspraken. Chatilla praat ook met Ferry. Niek praat en wil op Chatilla gaan. Thijs kiest voor jong tegen oud,

Kortom er is volop beweging en het is afwachten wat de keuzes zijn. En op de eilandraad krijgt Harry eerst zijn zwarte stem en daarna volgen stemmen op Niek en Chatilla waarbij Chatilla het onderspit delft en 8 stemmen krijgt. Niek krijgt er maar 4. En dus verraden lijkt te zijn. Ze is enthousiast als ze hoort dat er een afvallerseiland is.