Een Jaar Van Je Leven: beter goed gejat dan slecht bedacht of gekocht?
Bron: Talpa / William Rutten

Een Jaar Van Je Leven: beter goed gejat dan slecht bedacht of gekocht?

Geschreven door Natasja Landman

Elke donderdag laat Natasja haar licht schijnen op Een Jaar Van Je Leven.

Deze week stond weer in het teken van de nieuwe manager van de maand verkiezingen. Uiteindelijk is Jeffrey gekozen als manager van de maand november. Hierdoor zien we gelijk een andere kant van Jeffrey.

De strijd om de nieuwe manager van de maand ging tussen Esther, Imadiddin en Jeffrey. Al ging het uiteindelijk meer tussen Imadiddin en Jeffrey, Esther had iedereen die voor haar wou stemmen opgeroepen om op Jeffrey te stemmen. Zij wou veel liever dat Jeffrey zou winnen dan Imadiddin en wist dat zij zelf toch niet voldoende stemmen zou halen.

Toen Esther nog wel vol in de race zat om de manager van de maand te willen worden had zij wat ideeën. Eén van die ideeën was om de kook- en voedselclub op te splitsen in teams. Nadat Jeffrey was gekozen als de manager van de maand ging hij dit idee gelijk doorvoeren. Esther voelde zich daardoor erg verdrietig, want het was haar goede idee en niet dat van Jeffrey.

Toen Kim D dit vervolgens aan Jeffrey vertelde vond hij het echt onzin. Dit idee had hij al 2 maanden geleden. Volgens mij is de irritatie rondom de kook- en voedselclub al vaker besproken in de loods en daardoor kan ik het mij wel voorstellen dat er meerdere hetzelfde idee hebben gehad. Aan de andere kant snap ik ook wel dat Esther verdrietig is hierover. Zij wist al snel dat zij geen manager zou gaan worden en naar alle waarschijnlijkheid gaat zij ook nooit manager worden. Daardoor kan ze haar ideeën niet zelf meer tot uitvoer brengen. En mocht het wel het geval zijn dat zij manager gaat worden dan moet ze nieuwe ideeën verzinnen.

Ik geloof wel dat Jeffrey de ideeën van Esther niet gejat heeft. In ieder geval niet bewust, net zoals dat een andere deelnemer niet bewust limonade heeft gestolen. Ik zie nu Jeffrey de manager is een heel ander beeld van hem. Hij is heel erg behulpzaam naar de mensen uit de groep. Als Moraima geen salto durft te maken stuurt hij iedereen behalve een paar deelnemers waar zij het goed mee kan vinden naar de slaapkamer. Zo heeft zij geen pottenkijkers en kan zij in alle rust proberen een salto te maken. Wat daardoor ook nog eens lukt. Ik ben wel positief verrast door deze manager van de maand. En hoop dat het deze maand zo goed blijft gaan.

Gestolen drinken

En dan is er ook weer een situatie rondom gestolen etenswaren van een andere deelnemer. Kenzy stond op ontploffen toen zij erachter kwam dat iemand van haar limonade had gedronken. Ze ging verhaal halen bij haar kamergenoten. Ze was duidelijk geïrriteerd, want deze limonade had zij met haar eigen zakgeld gekocht en is door iemand anders opgedronken zonder haar medeweten. Ik vind het logisch dat zij daar geïrriteerd over is. 

Eerst gaf ook weer iedereen aan dat zij het niet geweest waren. Tijdens een met spoed ingelaste kamer vergadering kwam eigenlijk bijna iedereen heel oprecht over toen zij vertelde het niet te zijn geweest. Behalve één iemand.. Iemand die al eerder in beeld was als de dief van de dropjes van Kenzy. Namelijk Nadir, hij gaf aan dat hij het misschien wel geweest was maar dat het dan per ongeluk is gegaan. Hij had zelf ook limonade en hij kon zich vergist hebben in de fles.

Helemaal niemand geloofde dit verhaal. De limonade van Nadir was allang op en het verhaal van per ongeluk pakken gelooft ook niemand. Maar Nadir vond heel erg dat het een ongeluk was en dat iedereen het hem maar moest vergeven. Hij was juist niet te spreken over de manier waarop Kenzy hem aansprak. Zij deed dat gelijk heel erg aanvallend en hij had toch niets verkeerds gedaan. Ik werd heel erg moe van deze discussie. Ik begrijp volkomen dat Kenzy kwaad is als er weer van haar boodschappen gestolen is. En ze sprak heel haar kamer een beetje geërgerd aan, niet alleen Nadir. Dat hij zich heel erg aangevallen voelde was eigenlijk al bevestiging genoeg.

Het was dus weer een week vol gestolen ideeën, die waarschijnlijk niet helemaal gestolen waren. En gestolen limonade dat wel echt gestolen was. Maar zoals het spreekwoord zegt beter slecht gejat dan in dit geval zelf limonade gekocht. Waarom zou je het niet van een ander pakken als dat van jou op is? Manager Jeffrey gaat in ieder geval voorlopig geen zakgeld geven dus het zal nog even duren voordat iedereen zijn eigen boodschappen weer kan aanvullen. Zal er daardoor juist meer worden gestolen? Of zal er door het afschaffen van zakgeld wat meer boodschappen worden gekocht, zodat niemand iets te kort hoeft te komen? We gaan het vast deze maand allemaal zien.

Niks missen en meepraten over Een Jaar Van Je Leven? Word lid van onze Facebook-groep!