Speciale blog: Wie Goed Doet verdient beter!

Speciale blog: Wie Goed Doet verdient beter!

Geschreven door Sebastiaan Boers

''Kan het nog slechter?!''

Wie Goed Doet, met recht het beste programma van SBS6. Dit programma wist diepe indruk te maken op de recensent van Showbizznetwork. In totaal kwamen er twee recensies over en wist in het Jaaroverzicht recensies 2014 op de tweede plek te eindigen.

Het tweede seizoen ging redelijk van start. Op 17 januari 2015 begon het tweede seizoen met 568.000 kijkers. De uitzendtijd van 22.00 uur op de zaterdagavond was een lastig tijdstip. Zowel RTL 4 als NPO 1 was een (te) sterke concurrent. Toch wist Wie Goed Doet in de kijkcijfer top 25 te staan, op plek 24.

Op 24 januari 2015 wist Wie Goed Doet juist kijkers te winnen. In totaal keken er naar aflevering twee 667.000 mensen. Het leek er even op alsof het programma langzaam maar zeker de goede kant op ging. Het programma wist opnieuw in de kijkcijfer top 25 te staan, deze keer op plek 17.

De derde aflevering op 31 januari 2015 werd ineens minder bekeken dan de weken ervoor. Het kijkcijfer kwam niet hoger dan 482.000 kijkers. Even leek het er op alsof het eenmalig wat minder bekeken werd, maar dat was (helaas) niet waar.

Alsof de 482.000 kijkers niet erg genoeg was, trok aflevering vier (7 februari 2015) slechts 457.000 kijkers. Opnieuw minder kijkers voor dit mooie programma. De kijker kijkt massaal de andere kant op en zender SBS6 doet niets. Iedere andere zender zou ingrijpen met een her programmering. Ander tijdstip, andere dag of ander moment, niets werd er aan gedaan om meer kijkers te trekken.

Het spreekwoordelijke appeltje voor de dorst zou een leuk verzonnen spreekwoord zijn geweest. Maar helaas deed SBS6 niets, ze stonden erbij en keken er naar. De vijfde aflevering van 14 februari 2015 (Valentijnsdag) werd nog dramatischer voor Wie Goed Doet. In totaal keken er ''slechts'' 418.000 mensen naar het programma van Renate Gerschtanowitz. Een historisch dieptepunt zou de kijker nu kunnen denken. Kan het nog slechter? Daar zal de kijker niet van uit gaan. Een vaste kern heeft het programma inmiddels wel opgebouwd, het is een kwestie van deze kern verder uitbreiden.

De zaterdagavonden van SBS6 in 2015 staat vrijwel allemaal in het teken van de kijkcijferkoning Hans Kraay jr. Hij weet bijna iedere week de meeste kijkers te trekken met zijn ''oude'' home videos. Dit succes is hem zeker gegund, maar ook de andere programma's verdienen bij SBS6 een eerlijke kans. Wie Goed Doet lijkt deze kans niet te krijgen.

Het is de hoogste tijd dat SBS6 ingrijpt. Wie Goed Doet is een programma wat zeker meer kijkers verdiend. Het programma zou naar een ander tijdstip kunnen gaan. De films die SBS6 uitzendt om 20.00 uur kunnen de ijskast in. De films zijn geen publiekstrekkers waardoor ook Wie Goed Doet geen kijkers over lijkt te houden. Een goede basis om 20.00 uur, zou een positief effect kunnen hebben op SBS6.

Wie weet is het een goed idee dat RTL 4 het programma overneemt, inclusief Renate. Dat zou misschien meer kijkers kunnen opleveren voor dit mooie programma. Mocht RTL 4 het programma inderdaad over willen nemen, dan zullen de kijkcijfers alleen maar oplopen, tenzij SBS6 op tijd ingrijpt. Het is een programma was goed bij SBS6 past en wat de zender ook zeker nodig heeft.

Onderaan dit bericht staan de twee recensies die de recensent van Showbizznetwork geschreven heeft over dit programma. Daarnaast staat het Jaaroverzicht: recensies 2014 hieronder. In het jaaroverzicht wist Wie Goed Doet op de tweede plek te eindigen, net achter Chantal Blijft Slapen.

De conclusie die hieruit getrokken kan worden is toch wel dat dit een bijzonder goed programma is. Mensen die goede dingen voor een ander doen, ontvangen zelf ook iets goeds. Dat hoeft niet altijd in geld uitgedrukt te worden, een gebaar is al voldoende.

SBS6 lijkt haar kans op succes wel te verspelen. Het is nu aan SBS6 om te bepalen wat zij hier aan gaan doen. Doen zij niets, dan zal het programma zeker verdwijnen van de buis, dat zou toch enorm zonde zijn? Tijd voor een positieve verandering is de boodschap van dit artikel!

Het is zowel Wie Goed Doet als ook SBS6 enorm gegund. Doet SBS6 goed aan het programma, dan doet het programma het goed voor SBS6.

Recensie: Wie Goed Doet
Recensie 2.0: Wie Goed Doet
Jaaroverzicht: recensies 2014 

Bekijk Wie Goed Doet terug via TV Blik!