Het Perfecte Plaatje: Een iconische aflevering
Bron: RTL / William Rutten

Het Perfecte Plaatje: Een iconische aflevering

Geschreven door Sandra Groenescheij Laatste update:

Fotograaf Sandra van Focus Fotografie bekijkt Het Perfecte Plaatje door háár lens.

Deze week is het aan de fotografen om een spannende, sexy foodshoot te verzorgen en zetten ze hun dierbaren op een iconische wijze op de foto. Alles bleek nog lastiger dan gedacht, maar het niveau van de fotografen gaat met elke aflevering absoluut omhoog. Afgelopen week een verassende verliezer, helaas moest Edwin het programma verlaten. Waar iedereen verwachtte dat Tina er uit zou gaan, ontspringt ze ook deze week weer de dans.

De fotografen zetten deze keer het gekozen voedsel op een sexy manier op beeld, waarbij ze de beschikking krijgen over mooie, jonge modellen. Hierbij is de valkuil om te ordinair te worden, in plaats van sexy. Najib kreeg het rode fruit toebedeeld, nog voor hij enig idee had wat de bedoeling was van het geheel. Hiermee liep de volgorde volgens mij niet helemaal zoals gepland Tijl. Grappig hoe je dan direct een beeld krijgt, hoe je dat het beste kunt vastleggen, terwijl de fotograaf iets totaal anders in zijn hoofd heeft.

Iets te...

In hun poging om hun model sexy te laten kijken, vond ik de opmerkingen die gemaakt werden op gegeven moment vervelend worden. Het tig keer herhalen dat je moet kijken alsof je nog iemand gaat pakken, of hoe sexy die oester wel niet is, dat werkt enkel op de zenuwen. Natuurlijk wordt er in een programma geknipt en geplakt, maar dit was op het irritante af. Desalniettemin zijn er wel hele mooie foto's gemaakt, die goed aan de opdracht voldeden.

Lastiger wordt het om met de thuisopdracht hieraan te voldoen. Want voedsel sexy op de foto zetten, zonder sexy model??? Gaat mij niet lukken in ieder geval. Geraldine heeft met haar foto deze opdracht gewonnen, alhoewel ik 1 van haar andere foto's mooier vond. Enkele foto's die zij in het begin maakte, sprongen er voor mij nog net iets meer uit. Jammer dat Najib een gele kleurzweem over zijn foto's zet, dat heeft hem genekt deze week. Byzonder is het om te zien, dat Trijntje en Maik hetzelfde model hadden, waarbij hij er op de twee foto's totaal anders uit zag en je nauwelijks kon herkennen, dat het om dezelfde jongen ging.

Door met de iconen

Dat de fotografen in eerste instantie nauwelijks herkenden wie de iconen waren die zij op de foto gingen zetten, was niet zo vreemd. Ze keken tegen het licht in en zeg nu zelf, als je zus is omgetoverd tot Amy Winehouse, dan zou je haar zelf toch ook niet herkennen? De iconen zelf waren wel goed te herkennen, dus de styling heeft absoluut goed werk verricht deze week. Bij deze opdracht vond ik dat de fotografen behoorlijke goede foto's hebben gemaakt. Helaas krijg je niet altijd meer te zien van hetgeen ze fotograferen, want ik ben echt benieuwd naar de foto's van de voetballende Elton John. Die lijken me absoluut heel mooi geworden.

Helaas voor najib

Helaas was Najib degene die moest vertrekken deze week. Zijn foto's waren inderdaad niet zo sterk en hij had zeker hoger gekomen, als hij een andere setting had gekozen. Zelf had ik voor Beyoncé absoluut niet gedacht aan een paard voor transport, maar haar op de bus laten stappen, of laten fietsen. Alhoewel dat laatste ook geprobeerd is, maar niet schijnt te gaan met hoge hakken. Maar waar we vorige week allemaal dachten dat Tina moest vertrekken en er ook heel wat reacties zijn geweest, waarbij men vond dat dat ook had moeten gebeuren, heeft ze zich deze week toch weer net hoog genoeg weten te plaatsen.

We gaan de humor van Najib missen, zijn lekkere droge opmerkingen af en toe. Ik verwacht ook dat hij zeker gemist zal worden op de set, door de mede fotografen. Ik ben benieuwd, of Tina volgende week weer onderaan de ladder eindigd en.... wanneer de jury hun safe gaan inzetten, om een fotograaf in de race te houden. Linda heeft het opnieuw goed gedaan deze week. Ik had verwacht haar samen met Edwin terug te zien in de finale, maar dat zit er niet langer in. Wie weet krijgen we dit jaar wel twee vrouwen in de finale. Spannend.

Tot volgende week.

Meepraten en je eigen plaatjes delen? Word lid van onze Perfecte Plaatje-groep op Facebook!