Geen vervolging in één zaak rondom The Voice Of Holland
Bron: RTL

Geen vervolging in één zaak rondom The Voice Of Holland

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Het Openbaar Ministerie heeft de zaak tegen één van de verdachten van seksueel grensoverschrijdend gedrag afgerond. Daarbij zou het gaan om voormalig The Voice regisseur Martijn N. Het OM doet zelf geen mededelingen vanwege de privacy van de verdachte.

De officier van justitie heeft besloten geen vervolging in te stellen tegen de verdachte. Volgens het OM is er geen bewijs gevonden dat de twee aangiften ondersteunt. Tegen de regisseur lagen twee aangiftes van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Het ging daarbij om onzedelijke betasting en een zoen op de mond. Omdat dergelijk bewijs niet is gevonden tijdens het onderzoek heeft het Openbaar Ministerie besloten de zaak te seponeren.

De andere twee onderzoeken die lopen onder leiding van het parket Midden-Nederland zijn nog niet afgerond. Het gaat daarbij mogelijk om de onderzoeken tegen Ali B. en tegen Jeroen Rietbergen. De verwachting is dat dit op zijn vroegst pas begin volgend jaar zal worden afgerond. Het onderzoek naar Marco Borsato loopt nog door het Openbaar Ministerie Noord-Holland.

Eind april startte justitie een onderzoek tegen vier verdachten van zedenfeiten rond het tv-programma The Voice of Holland. Tim Hofman bracht deze begin januari aan het ligt in het programma BOOS. RTL besloot om het programma meteen van de buis te halen.