GTST Zomer-blog: De wraak van Sjors
Bron: RTL

GTST Zomer-blog: De wraak van Sjors

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Tijdens de zomerstop van GTST blikt Sebastiaan elke vrijdag terug op het 30ste seizoen.

In het ziekenhuis vreest Sjors voor het leven van Amir. In haar bijzijn krijgt Amir een hartstilstand. Tijdens zijn werk heeft hij een klap met een honkbalknuppel gehad. De dader bevindt zich ook in het ziekenhuis. Toevallig komt Sjors erachter wie de dader is. Direct gaat Sjors verhaal halen. Ze houdt zich niet in en vliegt hem aan. 

Shanti kan nog voorkomen dat het volledig uit de hand loopt. Met Amir gaat het allemaal een stukje beter. Hij ontwaakt in het ziekenhuis met een flinke hoofdwond. Van Anton hoort hij dat hij zijn hand mogelijk niet meer goed kan gebruiken. Voor Amir is dit een shock om te verwerken. Kan hij nog wel in het ziekenhuis blijven werken?

Aanklacht na aanklacht

Voor Sjors staat één ding vast. Ze moet de dader laten boeten. Ze wil een rechtszaak aanspannen, maar Amir ziet het niet zitten. Hij vindt dat de man al genoeg gestraft is, zijn vrouw is inmiddels overleden door een noodlottig ongeluk. Hier neemt Sjors geen genoegen mee. Ze gaat op eigen houtje verder. 

De relatie tussen Sjors en Amir komt hiermee onder grote druk te staan. Nadat Amir duidelijk aangaf geen interesse in vervolging, bleef Sjors toch doorgaan. Ondertussen had Sjors niet door hoe het werkelijk met Amir ging. Langzaam maar zeker ontwikkelde hij angstaanvallen. Op straat voelde hij zich niet meer op zijn gemak. Hij wist dit een lange tijd geheim te houden. 

Dan komt Amir per toeval de dader tegen. Meteen krijgt Amir geen lucht meer en raakt volledig in paniek. De dader probeert Amir te helpen. Samen weten ze naar het huis van Amir en Sjors te komen. Wanneer Sjors de dader in haar huis ziet, is ze woedend. Ze kan niet geloven dat Amir hem in huis heeft gehaald. 

Vergevingsgezind 

Na een lange periode van onzekerheid, komt de dader nogmaals langs. Hij probeert Amir en Sjors om vergeving te vragen. Voor Sjors kost het meer moeite. Amir staat open voor de dader en neemt de verontschuldigingen aan. Kort daarna krijgt de dader een ongeluk en overlijdt. Hiermee lijkt het hoofdstuk voor Sjors en Amir te zijn gesloten. 

Maar op de begrafenis leert Amir Bobby kennen. De zoon van de dader zit er helemaal doorheen. In een korte tijd is hij beide ouders verloren. Amir heeft het met hem te doen. Zonder overleg biedt hij Bobby een tijdelijke logeerplaats aan. Hij haalt hiermee de woede van Sjors op zijn hals. Zij is allesbehalve blij met de komst van Bobby. 

De spanningen tussen Sjors en Amir lopen hierdoor alleen nog maar op. Het lijkt er zelfs op dat hun huwelijk geen kans meer heeft. Nadat ze al zoveel meegemaakt hebben, is het de klap van Amir die een einde lijkt te maken aan hun huwelijk. Want de spanningen stapelen zich alleen maar meer en meer op.

Deze verhaallijn heeft een lange periode gelopen. De spanningen bleven aanwezig. Het ging zelfs zo ver dat Sjors bijna het bed deelde met haar ex-man Bing. Dat was de druppel voor Sjors. Ze pakte haar spullen en vertrok uit Meerdijk en uit het leven van Amir. Met een gebroken hart bleef Amir achter. Niemand had kunnen bedenken dat de twee op deze manier uit elkaar zouden gaan. 

GTST keert op maandag 31 augustus weer terug bij RTL4. Tot die tijd blikt Sebastiaan elke vrijdag om 19:00 uur in de GTST Zomer-blog terug op het 30ste seizoen.