Expeditie Robinson: War Island
Bron: RTL/Jasper Suyk

Expeditie Robinson: War Island

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Door het wegstemmen van intrigant Thijs blijkt de sfeer in het kamp daarna prettig te zijn. Alleen Dzifa weet niet goed hoe ze zich moet houden. Zij was natuurlijk de assistent in de plannetjes die Thijs heeft gemaakt. Ze heeft het idee dat alle ogen op haar gericht zijn. Wel is het eten bijna op.

Maar tijdens de immuniteitsproef krijgen de nog resterende 7 deelnemers de kans om extra rijst te krijgen maar daarvoor moeten grote offers gebracht worden. En zijn die offers het waard? De proef is een proef met touwen die doorgehakt, ontward en deels opgegraven moeten worden. De eerste wint zoals altijd immuniteit, extra voedsel voor winnaarseiland en mag uiteraard 2 mensen meenemen.

Eten of immuniteit?

Maar voor de proef begint wordt gezegd dat als 1 persoon niet meestrijd in de proef en dus zijn/haar kans op immuniteit opgeeft de groep een klein zakje rijst krijgt. Als 2 niet meedoen een iets grote zakje rijst en als er 3 niet meedoen het grootste zakje rijst. Haar die zich al zwak voelt besluit meteen om niet mee te doen. Dzifa denkt er ook aan en hoopt zo iets goed te maken voor haar ‘meelopen’ met Thijs. En uiteindelijk besluit Dennis dan ook niet mee te doen zodat de groep  het grootst mogelijke zakje rijst krijgt.

De overige vier, ferry, Niek, London en April strijden wel voor immuniteit. Niek ietwat gehandicapt want hij heeft de dag ervoor op winnaarseiland wat van het zeer smakelijke vet waarin de ui, knoflook en paprika gebakken zijn, gedronken. Een onbegrijpelijk domme keuze want hij is uiteraard de halve nacht op geweest om zijn schoongespoelde darmen te legen.  

Ferry start de proef sterk gevolgd door London en April en Niek start zwak. Ferry blijft voorliggen en wint uiteindelijk. Niek blijft laatste en krijgt een zwarte stem. Ferry krijgt als eten wat groente, een vis en er is een verrassing op winnaarseiland. Hij neemt Dennis en London mee. En op winnaarseiland staan een spiegel en een weegschaal en kunnen de drie zichzelf in de spiegel zien en erachter komen dat ze zo’n tien tot twaalf kilo afgevallen zijn.

De achterblijvers Dzifa, Harry en April zingen samen waar Niek van geniet. Dzifa zit er doorheen, ze heeft heel veel spijt van haar keuze om Thijs te steunen.  Ze wordt nu bang om weggestemd te worden.

War Island!

Vincent ondertussen geniet van het alleen zijn op ZIJN eiland. Ziet dan een bootje aankomen en van alle mensen die er kunnen komen is het Thijs. Vincent verklaard zijn eiland tot  ‘WAR island’ en zegt tegen Thijs dat hij alles voor zichzelf mag doen. Hij krijgt niets van Vincent. Hij moet alles zelf doen en regelen. Vincent geeft hem zelfs niet de gedeeltelijk al aangebrande stukken hout uit het vuur. Voor Vincent is het duidelijk. Thijs moet van zijn eiland af.

En die kans komt er in een onderling duel, een evenwichtsproef op steeds smallere balkjes. Thijs heeft Niek nagedaan en ondanks de opmerking van Vincent dat die een kokosnoot niet zou eten omdat die er slecht uitzag, heeft Thijs de kokosnoot wel gegeten en ook hij is de halve nacht op geweest om e.e.a meermaals te lozen. Of het aan deze nacht ligt wordt niet duidelijk maar juist als Vincent beseft dat het smalste balkje in de evenwichtsproef wel erg smal is en de proef dus moeilijker dan verwacht, valt Thijs van de balk en eindigt zijn expeditie.

En zo krijgt de strijd waar bijna alle twitteraars over Expeditie Robinson op hoopten het door hun gewenste einde. Een strijd tussen Thijs en Vincent die door Vincent gewonnen wordt. De eilandraad tenslotte brengt de door Dzifa verwachtte ontknoping, zij wordt weggestemd en mag naar afvallerseiland of toch eigenlijk Vincent zijn ‘war island’.