Frans Bauer en André van Duin in nieuwe reeks De Kist
Bron: EO

Frans Bauer en André van Duin in nieuwe reeks De Kist

Geschreven door Annemarie van der Ploeg

Frans Bauer, André van Duin en Bridget Maasland zijn te zien in het nieuwe seizoen van De Kist. Kefah Allush spreekt in de serie met een andere BN'ers over de dood, ze zin van het leven en het mogelijke leven na de dood.

In tegenstelling tot eerdere seizoenen heeft de locatie en de kist een andere invulling gekregen. Andere gasten zijn Anneke van Giersbergen, Diederik Gommers, Yesim Candan, Bart Chabot en Lisa van Ginneken. Anders dan bij eerdere seizoenen ontmoeten Kefah en zijn gast elkaar op een vaste locatie. In de Metaalkathedraal in Utrecht voeren zij met elkaar áán de kist het gesprek over de dood en de zin van het leven. Op de kist staat het drankje wat zij op hun eigen uitvaart willen uitserveren.

Kefah over De Kist in deze nieuwe stijl: “Ik wilde al jaren dat de kist meer zou zijn dan een rekwisiet dat alleen aan het begin aanwezig is. Soms kwam de kist al mee naar binnen, maar meestal wilde de gasten het object op afstand houden. Ik wilde letterlijk áán de kist zitten en met mijn gasten op ontdekkingstocht gaan in hun binnenste, met aandacht en respect, maar wel rechtstreeks en confronterend. Volgens mij is dat in dit nieuwe seizoen goed gelukt, maar oordeel vooral zelf!”.

De Kist, vanaf zondag 15 januari, om 23.30 uur op NPO2.