Married At First Sight: Martijn praat veel maar zegt weinig
Bron: RTL

Married At First Sight: Martijn praat veel maar zegt weinig

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling Laatste update:

De aflevering begint met een korte terugblik, maar al snel zijn we weer in het ‘nu’ waar Loes haar koffer aan het pakken is...en nog een....en nog een. Zou Loes weten dat ze maar een weekje weggaan?

Nog geen militaire precisie in de koffer van Loes. Succes Wichian

Ik zit met verbazing te kijken naar Loes en hoe ze alles letterlijk in haar koffers propt, tot haar kussen aan toe! Ik snap nu dat je 3 koffers nodig hebt Loes. De laatste 3 zonnebrillen gaan er nog bij in, uiteraard in stevige kokers en ze is er klaar voor. Oh nee, de slippers nog.

Wichian daarentegen heeft het allemaal tip top georganiseerd en heeft zelfs het dekbed al opgemaakt voor als ze terugkomen en dat dekbed is al gescheiden middels een stippellijn voor háár kant en zíjn kant als ze straks (hopelijk) samen wonen.

Wichian heeft maar 1 verwachting, namelijk dat ze er is

Na een korte nacht ontvangt Wichian zijn achterban en wordt er gevraagd of hij verwachtingen heeft voor vandaag. Ja die heeft hij wel. Hij hoopt dat ze er is en dat hoop ik ook voor je. Vrienden geven aan dat ze geen vrouw mag zijn als in een ‘boerin of een bouwvakker met een sjekkie tussen d’r lippen’, nee wel graag een echte dame.

Nou Wichian, dat komt wel goed. Loes wordt mooi gemaakt (nog mooier) en de sfeer is ontspannen. Wichian wurmt zich in zijn pak en misschien dat het aan mij ligt, maar ik vind tot nu toe bijna alle pakken van de bruidegommen knetter strak zitten! Met veteranenspeld op zijn revers is Wichian klaar voor zijn Loes. Die "tennisballen" onder zijn oksels laten ons geloven dat hij héél gespierd is. Aangekomen op de trouwlocatie maken we kennis met de familie van beiden. Alle tantes van Loes zijn verzameld en ook een speciale oom van Loes is er en hij moet huilen als Carlo hem wat vragen stelt. Iedereen is er wel duidelijk over dat Wichian een pittige vrouw nodig heeft die zelfstandig is.

Praatje pot in de auto

Wichian zit met zijn ‘gappie’ in de auto richting trouwlocatie en die vraagt wat hij verwacht. Nou dat het een vrouw is. Ja dat mogen we hopen dat het een vrouw is Wichian, anders heb je wel een klein probleempje straks. Verder verwacht Wichian een (donker)blonde schone, mét krullen, of het is misschien een mengelmoesje. Geen idee wat hij daarmee bedoelt.

Met de motorbende voorop komt Wichian aan op de locatie en ook Loes is er inmiddels. Tante Carla, de speciale tante van Loes, gaat alvast kennismaken met Wichian en is blij verrast en Loes maakt kennis met de moeder van Wichian die tranen van blijdschap huilt! Kan niet beter allemaal, tante Carla weet zeker dat het goed komt en vervolgens krijgt ze er teveel van.

Iedereen blij, Wichian komt erbij

De ontlading bij Wichian is zichtbaar en hij probeert bij zijn moeder wat informatie los te peuteren over Loes, maar mama trapt er niet in. Al was ze er wél ingetrapt, ze had toch niets kunnen zeggen, want de tranen stroomden weer over haar wangen en Wichian knuffelt haar even. Dan komt Loes binnen. Wat lacherig staan ze tegenover elkaar en Wichian roept “ Yess een zandlopertje”. Ze ogen alle twee super blij. Volgende keer gaan we ongetwijfeld zien hoe het verder gaat tussen Wichian en Loes.

Wilfred wil baantjes trekken in de Caribische zee

Als echt ochtendmens staat Wilfred meteen ‘aan’ als hij wakker is. Francois moet daar duidelijk nog aan wennen en Wilfred wil meteen baantjes trekken. Nou dat worden flinke baantjes Wilfred, want afhankelijk van welke kant je op zwemt, kom je óf uit in Puerto Rico (doe Chayanne even de groeten van me als je aan komt) of je belandt op Antigua. Veel succes in ieder geval!

Wat het stel verder veel doet is éten. Vaak én veel. Ze willen van elkaar weten wat ze thuis eten. Nou gewoon hagelslag en Wilfred maakt elke ochtend een gekookt eitje. Francois vraagt of hij tijd teveel heeft en Wilfred geeft aan dat hij elke ochtend vroeg op is...uurtje of 6. DOINGGGG! Francois heeft wel even tijd nodig ‘s ochtends en begint zijn dag met het afkijken van zijn Netflix film. No way voor Wilfred. Die gaat elke ochtend om 7 uur zwemmen. Francois is verbijsterd, écht zó niet zijn ding!

Na de ‘baantjes’ van Wilfred gaan ze wéér het water op. Die Wilfred komt goed aan zijn trekken zeg. Ze gaan jet-skiën en van Francois mag Wilfred dat ding besturen. Die 2 vermaken zich uitstekend! Ze stoppen nog een pijp in hun mond en een bril op hun giegel en gaan visjes kijken. Ze zoeken elkaar meer en meer op, ook onder water.

Happy lovebirds ontwaken in Italië

Tussen Nicole en Martijn is alles helemaal leuk. Ze beginnen fris en fruitig aan dag 2 en alles loopt gesmeerd. Martijn wil graag even de bevestiging dat hij er fantastisch uitziet en uiteraard krijgt hij die van Nicole. Over insmeren gesproken, Nicole legde, toen ze nog single was, gewoon een ingesmeerde zak op de grond en ging er in liggen rollen met haar rug. Hoe verzin je het? Onze Teckels doen dat ook, maar dan niet op een plastic zak en zéker niet rollen in de zonnebrandcreme!

Martijn spot een flesje zonnebrandolie van Nicole en zegt: “Zo dat is de mijne nou”. Nicole grááit echt die fles uit zijn handen en zegt: “NEE! Die is van mij en de olie is bijna op en hij is nergens meer te krijgen, dus die mag je niet hebben. Bovendien moet je er éérst heel lief voor zijn, maar sowieso niet nu want nu WIL ik eerst koffie drinken”. Duidelijke taal Nicole!

Wespen jagen Nicole en Martijn weg.

Een compleet léég hotel lijkt het wel en er worden de nodige selfies genomen. Wat een saaie bedoeling daar en ze hebben elkaar nog steeds niets zinnigs te vertellen. Maar dát gaat veranderen zo, maar eerst WIL Nicole eten en dat WIL ze doen in de zon.

Tijdens het ontbijt krijgen ze bezoek van de nodige wespen waar Nicole extreem allergisch voor is. Ze heeft de nodige EPI pennen meegenomen maar bij een steek gaat ze gewoon dood, maar gelukkig is ze er niet bang voor. Huh? Martijn vindt het niet erg om naar binnen te gaan en aangezien ook daar niemand zit, is dat probleem snel opgelost.

En dan gooit Martijn de knuppel in het zwembad

Het wordt tijd voor dat vréselijke koude water van het zwembad en Nicole geeft aan dat het in één keer moet want dat is het beste. Martijn denkt daar anders over. Hij gaat dat dus even niet doen. Als ook Martijn er doorheen is, grijpt hij ‘zijn kans’ met beide handen aan om Nicole éven duidelijk te maken wat hem allemaal niet zint en ik vermoed dat hij zo het een en ander heeft op gespaard aan irritaties.

Hij vindt namelijk dat ze te veel zegt wat hij móet en wat hij niet móet en wat hij allemaal niet goed doet. Daar is Martijn niet van gediend en aangezien hij een gevoelsmens is, moet hij het kwijt. Dat wordt vást eindelijk een écht gesprek want tot nu toe ging het tussen die 2 hélemaal nergens over!

Een hele bak verwijten zonder uitleg

Er schijnt in het zwembad een pittig gesprek te hebben plaats gevonden, waarbij Martijn zo ongeveer alle koeien van de laatste dagen uit de sloot heeft gehaald. Zo viel de opmerking ‘stel je niet aan’ die Nicole voor de grap maakte hélemaal verkeerd bij de Prins. Nicole snapt het niet want ze had zelf tenslotte al tig keer gezegd dat het water ijskoud was. Ook het auto-rij-issue kwam weer voorbij uiteraard.

Nicole zit in tranen op bed en is gekwetst door Martijn. Die komt doodleuk binnen en vraagt of er zand overheen kan. Daar heeft Nicole geen moeite mee maar ze wil wel even uitleg met wat hij bedoelde met zijn opmerkingen ‘Je kleineert me de hele tijd en je wijst me de héle tijd terecht’. Nou daar heeft Martijn geen zin in. Hij is een echt gevoelsmens en wil het er niet meer over hebben. 

Martijn praat graag over zijn gevoel alleen zégt hij niets zinnigs

Wacht even....Je zegt een gevoelsmens te zijn en je roept dat je je gevoel graag uit, maar vervolgens wil je het nergens over hebben en niets uitleggen? Hoe moet iemand dan snappen wat je dwars zit als je niet vertelt wat iemand in jouw ogen fout heeft gedaan? Kom eens met voorbeelden, maar die kan Martijn zo 1-2-3 niet verzinnen en hij wil het ook niet benoemen. Hij wil het er gewoon niet meer over hebben. Martijn is een gevalletje “Waar je het niet over hebt, dat is er ook niet” ...lekker makkelijk Martijn, daar kan de ander ook écht iets mee...NOT.

Martijn wil gewoon lekker verder en doen alsof er niets gebeurd is, maar Nicole wil wél uitleg. Ze wil weten wat ze verkeerd deed. Nou ja....dat je zei dat ik me aanstelde in het water. Oh ja en het auto rijden.....daar is ie weer. Volgens Martijn doet Nicole van alles fout, maar wat dat allemaal is, dat snapt ze niet want dat zegt de Prins ook niet. Ze wordt weggezet als een bitch door hem. althans zo voelt ze het. Martijn is wel een mannetje hoor. Hij voelt zó onwijs nep en betuttelend. Alleen al de manier waarop hij tegen Nicole praat is echt zó naar. Dit gaat nog een vervolg hebben.

Ze leven hoog ze leven hoooooooog

Maarten en Richelle gaan lekker samen! Het lijkt het perfecte plaatje. Er wordt heel wat afgefriemeld en met name gefeest. Maarten probeert te speechen maar veel ervaring heeft hij er niet in. Dus: “Welkom allemaal, veel plezier!” En dan is het tijd voor de openingsdans en schuren ze er blij op los. Richelle vindt al die camera's maar niets. Ze lijken super goed te klikken samen! Maarten zijn oren scheuren nog nét niet uit, zo breed is zijn glimlach!

Volgens goed gebruik, wordt het bruidsboeket achterover gegooid en belanden ze al dansend in de zevende hemel. Ik weet niet of het in het hele land een gewoonte is, maar in Tukkerland is het gebruikelijk dat het bruidspaar opgetild wordt tijdens het feesten en dat ze elkaar zo hoog mogelijk in de lucht kussen. Meestal zitten bruid en bruidegom dan ook nog eens op een stoel en gaan ze hoog de lucht in. Dat laatste is Richelle bespaard gebleven.

Het feest zit er op en Maarten en Richelle gaan richting bruidssuite waar de cameraploeg ze uiteraard naartoe volgt. Bruidspaar + cameraploeg betreden de suite en daar staat een kaart. Ze gaan, jawel...naar Sint Eustatius! De kurk plopt en Richelle zegt: “Op onze vakantie” en meteen voelt ze zich een beetje dom. Richelle wil wel geholpen worden met het afpellen van de jurk en Maarten biedt zich meteen aan en bijna in 1 ademteug zegt hij tegen de cameraploeg: “Jongens bedankt, ik ga mijn vrouw helpen, de groeten!

Coming up: Maarten en Richelle gaan op reis, Wilfred en Maarten dagen elkaar uit en Nicole trekt (letterlijk) aan de handrem.

Niks missen en meepraten over Married At First Sight? Word lid van onze Facebook-groep!