Molspiracy: Is Annick aan het mollen of is ze van nature zo warrig?

Molspiracy: Is Annick aan het mollen of is ze van nature zo warrig?

Geschreven door Shannen Stolte

De derde aflevering van Wie is de Mol alweer. Zoals Rik het al zegt: de groep word al snel kleiner. Het gaat inderaad erg snel met de kandidaten. Het blijft nog wel een beetje een shock dat Froukje er nu al uit is. Had toch wel gedacht dat zij het langer zou volhouden. Maar helaas... We gaan snel van start met aflevering 3!

Omleiding

Allereerst, hoe gaaf is het om op een quad te rijden over de woestijn. Bij de eerste paal gaat het al aardig soepel en drukken ze alle vier tegelijk op de knop. Wat mij eigenlijk altijd wel opvalt is dat zodra de kandidaten (maakt niet uit welk seizoen) een portofoon in handen hebben er altijd, maar dan ook altijd stress ontstaat en er veel vaak misgaat. Maar dit hebben de kandidaten zelf nu ook door. 

Soy besluit om weer wat anders te doen dan de groep en drukt het beeldscherm niet aan. Hij wil zo graag 'overleggen' wat in mijn ogen ontzettend veel tijd kost. Maar ik moet wel zeggen dat het er nu wel op lijkt dat ze aardig wat geld gaan verdienen. Ze werken redelijk goed samen. Maar dan, de discussie of het nu wel allemaal goed gaat. En dan komt Rik met de mededeling dat ze opdracht compleet hebben gehaald vandaag. 2500 euro in de pot.

Per definitie 

Wie is een meester in misleiden? Rik vraagt of ze duo's willen vormen om elkaar te misleiden. Zo kom je wel achter of iemand goed kan liegen of totaal niet. Maar je gaat mij niet vertellen dat de kandidaten geld willen spelen voor de pot. Die willen alleen maar die jokers bij rik zijn tafeltje. Opzich halen ze redelijk geld op voor de pot. Dit is al 750 euro. Het gaat nu tussen 2 teams voor de jokers. Dan komt er het woord 'Molafspraak'. Wat toevallig? Maar niemand heeft het goed. Uiteindelijk winnen Jurre en Annick de jokers. En hebben ze 750 euro voor de pot verzameld.

Het schip ingaan

Binnen 30 minuten deze opdracht afronden is wel weinig tijd. En dan gaan de kandidaten ook nog discussie voeren. Ik geloof niet dat Annick de mol is. Zij is wel warrig, maar ik denk dat ze echt zo is. Maarja, misschien heb ik het wel helemaal verkeerd en is ze het uiteindelijk wel.

En dan zit er een twist in het spel. Of Nabil en Sander kunnen 3 jokers krijgen of het geld voor de pot. Mijn gevoel zegt dat de mol in het groepje zit van de codewoord. Dit is Jurre, Soy en Daniel. Deze 3 mannen hebben niet eens de jokers gevonden en kiezen gewoon ervoor om te liegen en de jokers aan te nemen. Nu zonder het fysieke geld kunnen ze veel makkelijker liegen. Maar ze komen zichzelf nog wel tegen en komt de rest erachter.

Test en executie

Ik moet wel zeggen dat in deze aflevering er niet veel opvallende dingen zijn gebeurd en ik nu compleet radeloos ben wie die mol kan zijn. Ranomi heeft een groen scherm, daarna is Anke aan de beurt en krijgt een groen scherm. Bij nabil ging de muziek ontzettend hard en krijgt toch groen. Nu is Sander aan de beurt en krijgt een rood scherm. Dit is ook ontzettend jammer, want hij was ook zo leuk! Tot nu toe gaan al mijn favorieten kandidaten eruit. 

Toch blijft mijn verdenking op Soy en Daniël. En zet ik mijn punten daar op in. Ik ben weer benieuwd naar volgende week!

Meepraten over Wie is de Mol? Word lid van onze Facebook-groep!