Molspiracy: Is Jurre nu alweer aan het stoken?

Molspiracy: Is Jurre nu alweer aan het stoken?

Geschreven door Shannen Stolte Laatste update:

Ik moet zeggen dat ik na vorige week echt even moet bijkomen. Wat was dat een heftige aflevering...

Deze aflevering begint ook gelijk waar we gebleven waren. Het geld... Maar dit keer kan het een goed iets zijn. En ook weer een slecht iets. Dit is dan nu ook weer gebaseerd op vertrouwen. En dat is ontzettend lastig in dit programma.

Altaar ego

Dit lijkt voor de rest van de groep best een makkelijke opdracht. Maar de mensen met de stoel lopen wel snel door. Maar uiteindelijk lijkt het ze wel redelijk af te gaan. Jurre is wel wel redelijk eigenwijs en gaat wel zijn eigen gangetje. En denkt dat de rest in de kerk niet luisteren of hun werk niet goed doen. Ze hebben toch wel €700 voor de pot verzameld.

Toen kwam Rik eindelijk dit seizoen met het contante geld. Grijpgraag Jurre wou maar al te graag het geld aannemen, maar helaas. Er is voor nu besloten dat Anke het geld bij zich gaat houden. Een goede keuze lijkt mij.

Nu is het aan de beurt voor Soy en Nabil. De koffertjes zijn ingeleverd en het geld gaat van de pot af. Ze gaan een paar kandidaten bijlangs om het vertrouwen te winnen. Jurre die denkt bij Soy, wat zeg jij allemaal. Ik wil die joker. Niet het geld. We gaan het zien morgen wat ze gaan doen.

Verschijning

Ze moeten overnachten in een spookhuis. Verschrikkelijk! Mij niet gezien hoor. Hier gaat dan ook de eerste opdracht plaatsvinden. Moet wel zeggen dat ze er weer veel werk in gestopt hebben met deze opdrachten. Vooral deze is ontzettend gaaf gemaakt. Die zelfportretten wat weer doorlinkt met het licht buiten en daar moet de rest van de groep weer iets mee doen. Heel gaaf.

Ik kan niet veel zeggen over deze opdracht eigenlijk. Het doel is om de mol te ontdekken, ik kijk alleen maar hoe deze opdrachten zijn gemaakt. Heel interessant. 

Uiteindelijk zitten ze aansluitend aan de opdracht weer allemaal aan één tafel. Nabil zegt tegen daniël. Maak de envelop met de euro open. Daniël is opzich niet veel overtuiging nodig want hij maakt redelijk snel de euro envelop open. €2500 voor de pot is weer binnen! Alleen daar blijft het dan ook bij. 

Jurre is daarna aan de beurt en had van Soy gehoord de envelop met het geld open te maken. Maar Jurre is zo wantrouwig tegenover hem. En besluit voor zichzelf te kiezen en maakt de envelop met de joker open. Daarmee heeft hij nu een joker voor zichzelf.

Anke krijgt ook van Soy te horen om de euro envelop open te maken. En door een beetje invloed van Anke kiest ze ook voor zichzelf en maakt de envelop met de joker open en krijgt hierdoor ook een joker voor zichzelf. 

De pot staat op na deze opdracht op €6800. Maar het stomme is, Ranomi heeft nu helemaal niks. Haar eigenschap was fout door de opdracht en dit kom waarschijnlijk dus wel door daniël en jurre. 

De volgende ochtend komen de kandidaten weer bij Rik en verteld hij aan de kandidaten dat ze een roadtrip gaan maken met verschillende opdrachten. MAAR... Maak je klaar voor test!

HUH? De aflevering nu al afgelopen. Deze aflevering gaat er dus niemand naar huis... Over alweer een cliffhanger gesproken. Mijn punten blijven dan ook net zoals de vorige afleveringen op Daniël en Soy. Tot volgende week!