Married At First Sight: Cupido heeft in de roos geschoten
Bron: RTL

Married At First Sight: Cupido heeft in de roos geschoten

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling

Het ene stel vliegt naar Sint Maarten en het andere stel...jawel....naar Sevilla en dat ook nog eens met Ryan Air. Je bent al half dood als je aankomt omdat je knieën de hele vlucht achter je oorlellen hebben gezeten.

Kun jij vrijen zonder hoogtepunt?

Stephan en Patries laten de kurk van de champagnefles tegen het plafond knallen en drinken op de mooie dag. Ze matchen zo op het eerste gezicht goed. Met name Stephan is érg happy. Patries is een en al vrolijkheid maar ze zou haar nek niet hebben verrekt als ze hem op straat was tegen gekomen.

De kaarten uit het doosje gaan open en ze beginnen netjes met wat simpele vragen en dan ‘out of the blue’ vraagt Patries: “Zeg hoe bevredigend is vrijen voor jou eigenlijk, als je géén hoogtepunt krijgt?” Ook goedemorgen. EVELINE....HELLLLUUUUP. Maar Eveline is niet nodig want Stephan verblikt of verbloost niet en zegt dat een mooi moment samen ook voldoende is. GOED geantwoord! Ik lijk de moeder van Paula wel.

Paula laat niet meer over zich heen lopen

Je kunt van Remco zeggen wat je wilt. De een vindt hem suf, de ander vindt hem sneu en sommigen vinden hem leuk. Hetzelfde geldt voor Paula. Dat blijft voor mij toch een ijskonijn. Tijdens het laatste ontbijt tellen ze alle twee echt de minuten tot ze naar huis kunnen.

Ik geloof écht mijn oren niet. Paula geeft aan dat ze NIET meer over zich heen laat lopen. Huh??? Waar heb ik wat gemist? Ik heb nou écht niet één keer het gevoel gehad dat dat gebeurd is. Ik ben benieuwd wat ze uit haar hoge hoed tovert om haar PIT te tonen.

Paula beslist...ze gaan shoppen!

Aangezien Paula nu de broek aan heeft (ik heb geen idee wie hem hiervóór aan had, maar dat was volgens mij ook Paula) besluit ze, dat ze gaan shoppen. Luchtjes wil ze kopen en olijfolie want als een vrouw iets koopt is ze gelijk weer gelukkig. Praat even lekker voor jezelf druif!

Remco ziet een rode boot liggen en probeert haar iets te vertellen over z’n werk en dat hij die boot wel eens heeft ‘bevoorraad’ en Paula geeft echt letterlijk aan dat het haar ene oor in is gegaan en het andere oor weer uit. Ze had er geen zin in ook. Als 2 vreemden lopen ze op 10 meter afstand van elkaar gezellig te ‘shoppen’. 

Belachelijk om alles in de eerste winkel te kopen die je tegenkomt

Remco maakt er voor zichzelf écht wel een leuke dag van. Hij wil iets leuks voor zijn jongens kopen en slaagt hiervoor in de eerste winkel waar hij binnen loopt. Hij had gelukkig wel toestemming van Paula om een winkel te betreden die hij leuk vond. Remco slaagt ook meteen en Paula vindt het maar belachelijk dat hij in de eerste winkel waar hij komt meteen iets koopt. Méns waar bemóei je je mee?! Al koopt hij die hele winkel leeg, hou je tetter en laat hem zijn ding doen! Jij hoeft het toch niet te betalen?

Voor Remco is in ieder geval de buit binnen en daar gaat het om. Hij is blij en ik herken dat shopgedrag wel. Vind ik iets mooi? Dan neem ik het mee en ben ik meteen klaar. Ik behoor denk ik tot een van de weinige vrouwen die niet van shoppen houdt. Gewoon 2x per jaar inslaan en klaar.

Ik krijg jeuk van Paula’s geiten-lachje

Ze lopen nog een winkeltje binnen en er komt een klant naar buiten, althans dat probeert hij, maar Paula dendert met haar brede bekkengordel en alles wat daar onder en boven zit, zó die winkel in. Die arme man moet gewoon bukken om veilig naar buiten te komen. Paula, heb jij wel geleerd dat je klanten áltijd eerst úit de winkel laat komen voordat je zelf naar binnen gaat? Niet??? FOUT! Een gemis in je GOEDE opvoeding.

En dan dat nep lachje van haar. De schapen op de hei in Dwingeloo maken een aangenamer geluid dan het geblaat wat uit haar mond komt en ik kan het weten. Ik krijg er overal jeuk van en begin me meer en meer aan haar te irriteren. Remco blijft onverstoorbaar en denkt ‘nog 4 uur, 23 minuten en 15 seconden dan ga ik naar huis.....ALLEEN’

Emoties in de kerk

Paula wilde zó graag shoppen en dat riep ze al vanaf dag 1, maar haar enthousiasme is echt ver te zoeken en dat vindt Remco ook. Paula zegt cynisch dat het banjeren met hem nog wel te doen is, maar dat ze wel uitgepraat zijn. Shoppen? Ik heb het haar niet zien doen. Ze heeft alleen maar chagrijnig rond gelopen.

Remco houdt van kerkjes en ze gaan naar binnen. Ik heb zelf ook iets met kerken en brand dan altijd een kaarsje voor m’n mam, maar hallo zeg...dit zijn van die nep kaarsen. Kerstverlichting van vroeger zeg maar.

Kaarsje branden? Zélf betalen!

Paula pakt een muntje en Remco mag zijn eigen muntje pakken voor zo’n elektrisch kaarsje met nep kaarsvet. Ze ‘steken’ een kaars op en Paula doet dat voor alle opa’s en oma’s en overgroot oma’s en oer-overgroot opa’s en aangetrouwden. Remco doet dat voor zijn vader.....en hij schiet vol.

Daar heeft Paula geen boodschap aan. Ze laat hem maar even gaan. Stomme doos! Al had je hem alleen even aangeraakt op z’n arm, had éven wat medeleven getoond. Even een aardig woord. Ze heeft écht het empatisch vermogen van een plat getrapte sperzieboon! Wát een mens...bbbrrrrr.

Jouw schuld dat ik mijn galajurk niet aan kon

Paula is nog niet klaar met Remco en zegt dat ze speciaal een mooie jurk had gekocht. Maar jammer dat hij niets leuks heeft meegenomen om aan te doen. Bedankt joh! Die sneer kon er ook nog wel bij. Ze maakt non-verbaal ook overduidelijk dat ze klaar is met hem. Maar dat was ze volgens mij al vanaf dag 1.

Remco tilt nog wel haar koffer in de auto. Nou die had ze er van mij mooi zelf in mogen tillen. Sterker nog, ik had de handrem aangetrokken en had haar uit de auto geflikkerd. Weg met dat mens. Er zijn vast nog wel andere programma’s voor Paula en anders moet ze misschien ‘De ware Jacob’ bellen in Portugal. Die is blij met alles.

Samenwonen? Daar moet Remco nog even goed over nadenken. Nou daar heb ik hélemaal geen beeld bij en Paula ook niet. Ze wil alleen maar snel naar huis maar onze gedragsbioloog Patrick is duidelijk. Het experiment is niet alleen trouwen en dan een (gratis) vakantie. Het gaat nog verder. Succes jongens!

Richelle voelt van alles in haar buik

Maarten en Richelle zijn apart van elkaar naar huis gegaan. Ook het werk gaat gewoon door. Richelle krijgt bezoek van...ja van wie eigenlijk? Oh ja, het is Annabeth, een vriendin van Richelle en zij had de klik al tijdens het huwelijk gezien.

Annabeth wil álles weten, ook of ze al iets voelt. Ja ze voelt wel wat in haar buik. Nou Richelle...tenzij je maagkrampen hebt van een buikgriep noemen ze dát nou de kriebels van een verliefdheid.

Doe maar zo’n groene jongen

Ook Maarten praat zijn vriend Robert bij onder het genot van een ‘groene jongen’ en stokbrood met Heksenkaas. Zijn vriend wil wel even weten of ze in één bed geslapen hebben. Ja wat denk jij, dat Maarten in de badkuip heeft gelegen of zo?

Voor Maarten voelt het allemaal super goed maar verliefd vindt hij wel een groot woord en dat is het ook. Ze willen het rustig aan doen. Vriend Robert heeft Maarten nog nooit zo zien glimmen in ieder geval.

En daar is hij weer!!!!!

Laura en Cathalijne gaan naar een wijnproeverij en echt het zál niet waar zijn, wie hebben we daar? De spraakwaterval die ze ook begeleid heeft tijdens de hike. Hij begroet Laura en Kastelain als oude vrienden en hij heeft toch wel iets heel schattigs die man.

Cathalijne en Laura kunnen er niet over uit dat ze uitgerekend hém weer tegen komen bij deze excursie en Kastelain krijgt acuut de slappe lach. Ik heb haar tot nu toe nog niet zo spontaan en hartelijk zien lachen. Ze hebben die man zóóó gemist!!! Mijn hemel wat kletst die Spanjool ook een onzin.

Wat weten we over ‘El Vino’ behalve dat je er goed teut van wordt 

Nou best wel veel. Sangria is Spaans, Cava is Spaans, en verder is alles wat op een ‘a’ eindigt gewoon Spaans. Nou meisjes....ik spreek redelijk Spaans en dat laatste gaat niet helemaal op. Ze weten in ieder geval wat ze lekker vinden en God zegen de greep, ze worden over gedragen aan een echte wijnkenner.

Drinken in een rap tempo

De meisjes vinden het wel lekker om in een glas te snuffelen maar uitspugen vinden ze wel een beetje zonde, dus hup....slikken maar. Het hele glas gaat er in. En nog een en nog een en dat allemaal in het kader van het milieu.

Gewapend met 4 aangebroken flessen en met rode wangen gaan ze weer richting,..... ik heb geen idee. Maar ik hoop niet dat het de auto is. Daar zou ik wel een hoog ‘Martijn-gevoel’ van krijgen. Van de ‘wijn-proef-meneer’ krijgen ze een cadeautje mee en hij wil over een jaar wel een foto van Cathalijne en Laura, die dan proosten op hun 1 jarig jubileum. Op de fles staat ‘1989’ en als dat de jaargang is, dan is het een best flesje, wat niet meteen wil zeggen dat het niet smaakt naar rode wijn azijn.

Cupido heeft raak geschoten

Laura en Cathalijne hebben alle twee onafhankelijk van elkaar gezegd dat ze verliefd zijn. Hóe leuk is dat! Laura omschrijft práchtig hoe ze zich voelt. Cathalijne stelt zich ook open en die speldenprikken van haar, zo is ze gewoon. Dat hoort bij haar en als Laura er geen problemen mee heeft, wie zijn wij dan helemaal om er iets van te vinden.

Het is een nieuwe manier van verliefd zijn voor alle twee. Laura is wel een beetje bang voor de uitdaging straks thuis. Hoe gaat dat in grotere gezelschappen. In je eigen vertrouwde leven. We zullen het zien.

De laatste nacht voor de meisjes

Ze zijn écht op hun gemak bij elkaar die twee. Ze ogen alsof ze al heel lang bij elkaar zijn. Zo snel kan het gaan. Een BH ligt ergens op een dressoir. Cathalijne zegt:” Ik heb al een rood paard en een rode hond en nu ook een rode vrouw”.

Laura vraagt waar ze mag slapen als ze in Nederland zijn, maar dat weet Cathalijne nog niet. Laura heeft de humor van Cathalijne goed door en geeft zelf al aan dat haar slaapplek waarschijnlijk zo dicht mogelijk bij de keuken zal zijn. Top opmerking! Op het vliegveld is het dan helaas tijd om afscheid te nemen van elkaar, maar niet voor lang!

Ontwaken in Sevilla na een leuke nacht

Volgens Stephan hebben ze een leuke nacht gehad. Hoe zat dat ook alweer met vrijen zonder hoogtepunt? Oh ja, ze hebben in elkaars armen gelegen. Nou dát dus, lekker kroelen en uiteindelijk op de andere zij rollen.

Tijdens het ontbijt worden er foto’s gemaakt van het ontbijt en van elkaar. De selfies vliegen die dag door de lucht. Ze klimmen in bomen, lazeren bijna in een fontein, maar die foto’s voor Insta, die moeten gemaakt worden. En...ze lopen handje handje.

Op cowboy laarzen vertrekt Patries richting centrum en ergens onderweg is ze haar cowboy laarzen kwijt geraakt en op slippers loopt ze verder. Ach lekker boeiend, ook met slippers kun je in een boom klimmen. ‘s Avonds eten ze een hapje en de slippers zijn weer ingeruild voor een hakje. Waar heeft ze die schoenen collectie toch vandaan getoverd? Of zouden ze gewoon tussendoor in het hotel geweest zijn, wat wij niet hebben gezien? Misschien voor een 'kroel-sessie' en dan maar meteen schoenen wisselen.

Patries vuurt de vragen op Stephan af

Zo ongeïnteresseerd als Remco en Paula in elkaar zijn, zo geïnteresseerd zijn Patries en Stephan in elkaar. Met name Patries wil álles weten en dat graag een beetje snel. Stephan heeft geen tijd om zijn vragen óók te stellen. Ze ratelt maar door. Wat hij eet, hoe hij eet, waarom hij 2x warm eet, of hij elke dag een banaan eet. Oké...genoeg!

Loes en Wichian’s wegen scheiden

Warhoofd Loes is haar koffer aan het pakken en de koffer van Wichian zit zó vol dat hij krom gaat staan, de koffer dan, zelfs als Loes er bovenop gaat zitten, met haar vólle gewicht, aldus Wichian. Uiteindelijk zitten alle koffers dicht en kunnen ze richting vliegveld. Ze voelen zich heerlijk bij elkaar. De tijd van samenwonen komt er nu aan en ze hebben er zin in. 

Loes denkt echt aan samenwonen, hondje erbij en dan echt dadelijk kindjes. Wowwwww. Pak eerst even dat vliegtuig naar huis, kom even bij en kijk hoe het straks in jullie eigen omgeving voelt. Straks ben je nog zwanger voor je het weet. Het kán soms snel gaan. 

Wilfred maakt kennis met de andere man in Francois’ leven

Samen gaan ze naar stal waar het paard van Francois uitkijkt naar zijn baasje. De ‘show-powny’ is relaxed en Wilfred is totaal niet bang voor 600 kilo en de rest op 4 benen. Hij vindt dat de show-powny van Francois er goed doorvoed uitziet en dat ben ik hélemaal met hem eens. Een kilootje of 50-100 minder zou paard Sam niet misstaan. 'Mooi beest, écht een mooi beest' zegt Wilfred. Béést??? Een paard is een dier met benen Wilfred!

Het groepsdiner zorgt voor verbaasde gezichten

De stellen weten niets van elkaar en dus ook niet dat het licht bij Martijn en Nicole al is gedoofd. Ze druppelen langzaam binnen en Maarten en Richelle bijten het spits af. Super leuk stel. Ook Loes en Wichian komen knus binnen, waarbij Wichian bijna de ruggenwervels van Maarten zo ongeveer breekt tijdens de knuffel. Wilfred en Francois zijn volgens mij samen gaan shoppen. Ze hebben dezelfde kledingstijl. Of Francois heeft iets ‘geleend’ uit de kast van Wilfred, als hij tenminste onder de slang op de kast door durfde.

Paula en Remco komen met de ons wel bekende afstand aangelopen en ja hoor, tante Truus heeft haar rode galajurk toch nog uit de kast getrokken, als het tenminste dezelfde is. Ook de witte balletjes van haar trouwdag zitten weer in haar haar gefrommeld. Nou Remco daar had je je bloesje niet voor aan hoeven doen, want van haar ‘Gerry Weber look’ daar wordt je als man toch ook niet echt anders van.

Laura en Cathalijne komen hand in hand binnen en je ziet meteen dat ze zich toch wat ongemakkelijk voelen in de grotere groep. Maarten is met name benieuwd naar Martijn want daar had hij écht een klik mee tijdens de kennismaking. Nou dikke pech Maarten want Martijn ga je niet zien, althans dat hoop ik van harte!

‘Meet en Greet’ tijdens het diner

De experts gaan observeren en Carlo vertelt het ‘slechte nieuws’ dat Martijn en Nicole er niet bij zijn. Nou nix slecht nieuws, alhoewel het voor het 'spektakel-gehalte' wel leuk geweest zou zijn. Er wordt geknuffeld en verhalen worden uitgewisseld. Remco hoopt dat hij en Paula respectvol naar elkaar kunnen blijven. Dat wordt een lekkere ‘samenwoon-sessie’ NOT.

De vakantie bestemmingen worden uitgewisseld en op de vraag waar Wichian en Loes zijn geweest antwoord die droogkloot: “Op Ameland” Heerlijk. Ik vind het tóch wel een leuke gast. Een gangmaker! Remco geeft aan dat ze in Puglia zijn geweest, al vraagt hij zich af of iemand weet waar dit ligt. Nou WIJ wel!

Volgende keer: Martijn en Nicole geven uitleg, de stellen geven cijfers voor hun huwelijk en Richelle vindt alleen een condoom en een zaklamp bij Maarten in zijn nachtkastje.

Niks missen en meepraten over Married At First Sight? Word lid van onze Facebook-groep!