Hunted VIPS: Voor het derde seizoen op rij een beginnersfout bij een team
Bron: AVROTROS

Hunted VIPS: Voor het derde seizoen op rij een beginnersfout bij een team

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

De vlucht begint bij radio Kootwijk, midden in de bossen. De vluchters krijgen een morsebericht te horen en bij het verlaten van die locatie zoals gebruikelijk een envelop. En dan vanuit een bosrijk gebied met weinig camera’s en ook weinig verkeer begint hun vlucht. Alle vijf de koppels verlaten lopend het gebied en allemaal zijn ze te zien op dezelfde camera.

De gegeven informatie uit het morsebericht is ‘Schokland’ wat ook een radiostation blijkt te zijn waar op een aantal dagen een volgende bericht te beluisteren is. In de meegekregen envelop staat ‘... weet meer. Op de plaats van de puntjes staat de naam van een bekende van een van de vluchtende duo’s. De eerste contactpersoon.

Kapper 'Shane'

Meerdere duo’s proberen zo snel mogelijk te bellen om bij die contactpersoon te vragen wat de info is. Echter de contactpersonen hebben nog geen info ontvangen. De contactpersoon van Femke en Denzel is ‘Shane’ de kapper van Denzel. En aangezien de hunters net mensen zijn blijkt dat een van de dames op het hoofdkwartier de real life soap serie over Denzel en Femke heeft gezien en daarin was te zien dat Denzel een kapper heeft die hij het liefste mee neemt, alleen die kapper mag aan zijn haar zitten en hij gaat elke 2 dagen of zo naar die kapper.

En dus is die kapper ‘Shane’ een van de eersten die onder de tap gaat. Uiteraard bellen Denzel en Femke hem maar heeft hij nog geen info. Geduld is een schone zaak en dus bellen ze wat later weer naar Shane die dan nog steeds geen info heeft. Vanaf het punt van bellen wordt er ook gepind door Denzel. En ontstaat er ook een pinhit.

Weer een beginnersfout en een aanhouding?

In eerdere seizoenen werden 2 domme koppels al in de 1e en 2e aflevering aangehouden omdat ze in hun eigen omgeving bleven erop vertrouwend dat dit een goed idee was. Alle ‘broodkruimels’ die de vluchtelingen achterlaten worden door de hunters gebruikt om hun te vinden. En Femke en Denzel laten geen broodkruimels achter, ze strooien met hele broden tegelijkertijd. En zo wordt een helpster achterhaald en bij een huisbezoek bij haar blijkt haar vriend of man loslippig te zijn en vertelt hij werkelijk alles wat hij weet.

En zo ontdekken de hunters in welke auto Femke en Denzel waarschijnlijk rijden en wordt een stealth geplaatst waardoor deze auto te volgen is. En als de persoon waar Femke en Denzel wilden overnachten niet thuis is besluiten ze om dan maar thuis te gaan slapen. En kunnen de hunters via de stealth in de auto precies volgen dat die auto op weg lijkt te zijn naar de woning van Femke en Denzel en wordt daar een team heen gestuurd met een machtiging tot binnentreden.

En wordt er dus waarschijnlijk alweer een team opgepakt omdat ze in hun eigen omgeving blijven of er naar toe gaan. En zo eindigt de vlucht van dit tweetal waarschijnlijk al in aflevering twee in hun eigen woning.