NTR doet live verslag van De Gouden Notekraker 2013

NTR doet live verslag van De Gouden Notekraker 2013

Geschreven door Pieter Jongsma

De NTR doet uitgebreid verslag van de uitreiking van de Gouden Notekraker die plaatsvindt in Paradiso op maandag 2 september. De Gouden Notekraker is de prijs van NORMA en Sena waarmee acteurs en muzikanten elkaar eren voor de meest opvallende artistieke prestaties cq. smaakmakers van het afgelopen seizoen en wordt uitgereikt in de categorieën Televisie en Muziek. De winnaars van de Gouden Notekraker worden door collega’s in het veld gekozen. Vakgenoten brengen hun stem uit en tonen hiermee hun waardering voor de genomineerden.

De genomineerden van de Gouden Notekraker 2013 in de categorie Televisie zijn: Annet Malherbe, Barry Atsma en Jeroen Spitzenberger. De kanshebbers in de categorie Muziek zijn: Blaudzun, Racoon en Sabrina Starke. Zij verzorgen tijdens de uitreiking een optreden. Van elk van de genomineerden wordt een speciale reportage en beeldcompilatie getoond.
Daarnaast geven oudwinnaars van de Gouden Notekraker Wende Snijders en Eric Vloeimans een gezamenlijk optreden.

NORMA staat voor Naburige Rechtenorganisatie voor Musici en Acteurs en vertegenwoordigt alle uitvoerende kunstenaars bij de collectieve exploitatie van hun naburige rechten en behartigt daarbij hun belangen.
Sena vertegenwoordigt (inter)nationale artiesten en producenten wanneer hun muziek in het openbaar ten gehore wordt gebracht.

Uitzending: vrijdag 6 september 2013, 23.00 uur op Nederland 2