Married At First Sight: Je mag het op je éigen manier doen, maar wél zoals ik het zeg!
Bron: RTL

Married At First Sight: Je mag het op je éigen manier doen, maar wél zoals ik het zeg!

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling

De een voelt de vlinders fladderen en de ander voelt alleen vriendschap. Patricia en Stephan willen alle twee niet in de hun welk bekende ‘friend-zone’ terecht komen. De 'ik-vind-je-heel-leuk-maar-zullen-we-gewoon-vriendjes-blijven' periode hebben ze wel genoeg gehad.

Op naar Malaga, het kookeiland wacht op Patries

Stephan en Patries doen kennelijk een stedentrip, want ze verkassen naar Malaga. Práchtig om te zien hoe ze in de auto hun afzonderlijke gesprekken met Anne, mét elkaar bespreken. Ik hoop dat Remco en Paula hier later naar kijken en zich afvragen welke afslag ze hebben gemist.

Patries geeft in de auto heel duidelijk aan dat ze een man zoekt die de leiding pakt. Zij is meer van het verzorgen, eten koken enz. Voor de lezer die denkt ‘dat heeft ze helemaal niet gezegd, dat ze van het koken is’ nee dat klopt, dat heeft ze nú niet gezegd maar in eerdere afleveringen wel.

Ze komen in een werkelijk práchtig appartement terecht in Malaga en ik denk dat ik dat appartement niet meer was uitgekomen. Wat een luxe! Patries vindt met name het kookeiland práchtig. Ze wil wel koken want van een kookeiland droomt ze al 15 jaar.

We gaan dansen bij Jansen

Stephan neemt het initiatief, precies zoals Anne hem dat had meegegeven en zegt dat ze naar de dancing gaan. Hij wil dansen. Patries vraagt of er voor die tijd niet even iets gegeten moet worden? Nou ja een klein hapje dan en dan doooorrrrr naar de disco! Voor morgen heeft Stephan een andere verrassing in petto. Iets met sport en veel groen. Ik denk dat Patries bomen mag gaan knuffelen!

Maar nu is het eerst even tijd om los te gaan samen. Patricia is dúidelijk een stuk losser dan overdag en dat zal alles te maken hebben met de alcohol die gedronken wordt. Ook Patries zelf geeft aan dat het borreltje haar wat losser maakt. Als dit jullie nader tot elkaar brengt, dan zou ik zeggen 'doortanken maar'. 

Is dat condoom gebruikt of niet?

Maarten en Richelle worden voor het eerst samen wakker in Enschede en volgens mij heeft Richelle maar 1 sexy slaapsetje, of ze houdt gewoon van bordeaux rood. Zij heeft heerlijk geslapen, maar Maarten, die nog steeds grieperig is, heeft geen oog dicht gedaan. De vraag is of dat condoom nog steeds in de la ligt.

Ze voelen zich nog steeds heerlijk bij elkaar en het lijkt ook écht alsof ze al jaren bij elkaar zijn. Wacht maar tot Maarten in het dorp van Richelle gaat logeren. Ammerzoden zal nooit meer zijn zoals het voor Maartens aankomst was. Hij waarschuwt haar alvast. Ik hoop voor hem dat ze daar van die 'groene jongens met een beugel' hebben!

Heb jij het nog nooit gedaan?

Maarten neemt Richelle mee naar de golfbaan. Tennissen heeft hij wel gezien met haar, want nog een keer een pak slaag krijgen, daar heeft hij geen zin in. Richelle geeft aan dat ze het nog nooit gedaan heeft en ja hoor, daar is die heerlijke droge humor van Maarten weer. ‘Heb jij het nog nooit gedaan? Ik mag toch hopen dat je het golfen bedoelt?’ Richelle moet nog wel wennen aan die flauwe grapjes van Maarten.

Maarten straalt nog steeds van oor tot oor ondanks de griep en na al het gesmok op de golfbaan is de kans dat Richelle ook een griepje krijgt vrij groot. Trouwens, na de nacht waar ze niets over willen vertellen, is die kans sowieso verdriedubbeld.

Komen er nog kleinkinderen bij?

Ze gaan lunchen bij de ouders van Maarten. De Twentse tafel met broodje kroket is gedekt en mama Maarten vraagt of Maarten ook zijn nek om zou hebben gedraaid als hij Richelle zonder het programma was tegen gekomen. Nou dat antwoord is duidelijk, zijn nek was een wokkel geworden!

En nu we het er toch over hebben, hoe zit dat eigenlijk met kinderen? Willen jullie die? Ook goedemorgen, ze kennen elkaar nét! Nou Maarten wil dat wel, zegt zijn moeder (bedankt mam) maar Maarten zegt dat Richelle dat óók wel wil. 

Ze hebben het samen ook al over namen gehad, wat Richelle even kwijt was, maar er is nog niet niets uitgekomen. Nee zegt Maarten, er is nog geen baby uitgekomen. Daar zijn we weer! Maar Maarten vindt voor een jongetje Pim of Simon wel leuk. 

Bij een tweeling is het meteen klaar

Ze hebben écht alles al besproken en ze willen graag 2 kinderen als het kan. Mocht het een tweeling worden, dan is het meteen klaar. Alles is al geregeld en besproken en nu hoeft het alleen nog maar te gebeuren. Moet je wel even die condooms weggooien Maarten.

Mama Maarten is duidelijk dat Richelle prima in de familie past en ze heeft Maarten nog nooit zo gelukkig gezien. Richelle voelt zich ook écht helemaal thuis in Enschede. Zeg maar ‘dag’ tegen Ammerzoden!

De halve koelkast komt op tafel

Wichian heeft de eerste taak van Loes gekregen, hij mag Boef uitlaten en dat doet Wichian in z’n trainingspak en op slippers. Ik zou toch redelijk afknappen als mijn man zo over straat zou gaan. De ‘schat, babe, lieverd en baby’s’ vliegen door de lucht. Ik heb nog niet één keer gehoord dat ze elkaar met hun naam aanspraken. Klef is leuk maar té klef is wel héél klef.

Het voelt allemaal heel vertrouwd, zo goed dat Loes gewoon zo ongeveer de halve inhoud van haar koelkast op tafel kwakt. 'Pak maar wat je wilt, ik weet het ook allemaal niet'. Die filet Americain met uien moet hij maar voor zijn eigen neus laten staan, daar houdt Loes niet zo van. Geef haar maar een zak chips. 's Ochtends???????

Waar is die lieve Loes gebleven?

Tijdens het ontbijt geeft Loes ‘taak 2’ door aan Wichian. Ze heeft nog een nachtkastje van IKEA wat in elkaar gezet moet worden. Of Wichian wel een beetje handig is wil ze weten. Eeeuh nee dus. Nou dat wordt lachen dan want Loes is wel van het aanpakken en Wichian vindt dit een typsiche 'Loes-actie'.

De doos met kastonderdelen wordt op tafel gelegd en Wichian scheurt enthousiast de doos open maar wordt meteen op de vingers getikt met een kattig ‘WACHT’.....en die toon, die heb ik bij Loes nog niet eerder gehoord. Wichian probeert het allemaal met een dolletje af te doen, maar Loes bepaalt gewoon wat er moet gebeuren en dat doet ze niet écht vriendelijk.

Wichian zit even te kijken welke zakjes er bij zitten en Loes grist het gewoon uit z’n handen met de opmerking: “Is voor aan de muur, heb je niets aan”. Oké de toon is gezet. Wichian is vanuit zijn werk gewend leiding te geven, maar hier is het eerder lijdzaam volgen.

Je mag het op je eigen manier doen, maar wel zoals ik het wil

Loes wenst Wichian succes en Wichian vraagt of hij het dan ook op zijn manier mag doen. Dat mag maar oh oh wat heeft ze het er moeilijk mee. Met een kop als een zure augurk staat Loes hoofdschuddend te kijken als Wichian eerst controleert of het pakket wel compleet is.

Groot gelijk Wichian, zo doe ik dat ook altijd. Zit dat k*t kastje straks bijna in elkaar, blijkt dat er een onderdeel mist. Wichian heeft geen haast en Loes geen geduld. Nou Loes, dat moet je dan nog maar even leren. Wichian laat zich de kaas niet van het brood eten gelukkig.

Ik zie hier een Loes die ik nog niet eerder heb gezien. Wichian doet écht niets goed. Wat een commentaar. Die plank moet je hier neerleggen en dat moet je zus doen en dit zo. Maar fijn dat je het op je eigen manier mag doen Wichian. Gelukkig gaat hij er goed mee om en geeft het voorval de naam 'relatietest'. Dat kastje had ze van mij lekker zelf in elkaar mogen zetten. De groeten met je kastje, mij niet bellen.

Loes kijkt Wichian bijna de deur uit

Wil je een worstenbroodje Wichian? Dan zélf even maken en vooral dooreten. Weer komt de airfryer uit de kast en Loes kan het nog nét met een kop als een oorworm opbrengen, om de worstenbroodjes voor Wichian op een bord te kwakken.

Wichian is met zijn eerste worstenbroodje (van de 7) bezig, want Loes hoeft niet en zegt er meteen bij: “Nou ik ben blij dat je er was, super leuk geklust met je, maar je worstenbroodje wordt koud. ​Ik ga je namelijk zo uitzwaaien". In een denkbeeldig ballonnetje boven haar hoofd zie ik de tekst 'beetje dooreten graag' staan.

Loes waarom heb je in vredesnaam ineens zo’n haast? Ik voel enorme spanning bij Loes en krijg heel sterk de indruk dat het voor Loes allemaal véél te snel gaat. Na 1 nacht slapen wordt Wichian verzocht het huis te verlaten. Zo wil Loes nog wel even door gaan, maar Wichian vindt 1 nacht niet echt een huwelijk, maar hij moet het er maar mee doen voorlopig.

Remco en Paula gaan los, ze doen samen boodschappen

Met een onwijs foute broek die niets te raden, maar alles te wensen overlaat, loopt Paula wéér voorop in de supermarkt en hobbelt Remco er achteraan. Die twee worden suffer en suffer en ik zie Paula toch écht wel haar best doen. Maar ondanks dat, is ze nog steeds niet mijn favoriet.

Paula maakt de lunch en vraagt met een ‘woest aantrekkelijke’ blik in haar ogen en éindelijk met een vriendelijke en gemeende glimlach of Remco slagroom bij zijn aardbeien wil. Nou daar zegt hij geen nee tegen en meer dan dat zegt hij ook niet. Weer zijn daar die akelige stiltes. Remco speelt liever met de honden dan interesse in Paula te tonen.

Paula weet niet hoe snel ze Remco na de lunch de deur uit moet werken, doe de groeten aan je moeder en tot gauw. Met een diepe zucht en gezicht waar de opluchting van afstraalt rent ze zo ongeveer weer naar binnen. Ik vermoed zo dat haar moeder vanaf de overkant alles goed heeft bekeken.

Remco wil Paula eigenlijk liever niet in zijn huis ontvangen

Dan wordt het tijd voor Paula om naar Remco af te reizen. Vanwaar nog al die energie mensen, jullie zijn uitgepraat...toch? In een latex rok, zwarte panty’s en zwarte tuttebellen laarsjes komt Paula aan. Wat kleed die vrouw zich saai zeg. Als ze een scheet laat schieten denk ik haar laarsjes uit, maar Paula laat vast nooit scheten.

Eigenlijk ziet Remco haar bezoek helemaal niet zitten en ook Paula maakt zich wat zorgen. Ze hebben elkaar pas nog gezien en ze is bang dat ze geen gesprekstof hebben. What’s new??

Ook in huis vindt Paula geen net bloesje

Paula mag een rondje doen door het huis en Remco vindt het uitermate vervelend dat een vreemde zo maar door zijn huis gaat. Ze gaat naar boven en trekt de kast open en daar vindt ze ......pannen! Ze vraagt zich af waar de kleding ligt van Remco en de jongens. Nou gewoon, het is allemaal op zolder over het trappenhek gehangen. Gemak dient de mens.

Eigenlijk verbaast het Paula niet, want op vakantie had hij ook alleen maar polo’s bij zich en geen nette bloes. Nee Paula, niet iedereen loopt in een strak gestreken overhemd! Dat opentrekken van de kasten vindt Remco niet écht gepast. Hij houdt in zijn mannenhuishouden van gewoon lekker makkelijk.

De vragen van Patrick blijven onbeantwoord

Patrick heeft een videoboodschap voor Paula en Remco ingesproken. Er ligt een enveloppe klaar en ze moeten ieder 10 vragen bedenken voor de ander. Serieus zegt hij nou 10???? Dat is tijdens de hele huwelijksreis niet gelukt, want toen had Remco daar niet zo’n zin in. Dat krijgt hij uiteraard van Paula voor de voeten gegooid. Remco heeft echter aan die opdracht even geen actieve herinneringen meer.

Remco lucht zijn hart

Die opmerking van Paula valt verkeerd bij Remco en hij trekt eindelijk van leer. Hij heeft vanaf het moment dat ze binnen kwam in de trouwzaal, niet één keer het gevoel gehad dat Paula de connectie zocht. Haar kaart tijdens het passen van zijn pak vond hij ook heel vreemd en dat rare boekje ook en hij heeft toen ook meteen z’n zus gebeld dat het niet goed voelde. Waarom heb je in vredesnaam ‘JA’ gezegd Remco?

Paula weet zich duidelijk geen raad met Remco die van zijn hart geen moordkuil maakt. Dat is ze niet gewend van hem. Het feit dat hij meer dan twee zinnen achter elkaar zegt vind ik al fascinerend om te zien. Paula komt niet verder dan heel vaak ‘ja’ en ‘nee’ zeggen. Ze klapt gewoon hélemaal dicht, maar Remco gaat nog even door:

“Tijdens de huwelijksreis draaide je je ‘s avonds meteen om en toen we ‘s ochtends wakker werden probeerde ik een gesprek aan te gaan en kreeg ik meteen een sneer om m’n oren: “Jij staat ook wel meteen aan zeg”. Remco gaat duidelijk compleet in de verdediging! Hij vindt oprecht dat Paula zó weinig energie heeft gestoken in hun huwelijk dat hij er wel klaar mee is. Daar gaan je vragen Patrick. Hoeveel energie heb je er zélf eigenlijk in gestoken Remco?

Laten we lekker gaan wandelen

Remco en Paula gaan nog even ‘gezellig’ wandelen en ik vraag me echt oprecht af waarom ze niet in haar auto stapt en naar huis gaat. Allemaal verspilde energie dit. Ze geeft gelukkig wel aan dat ze is dichtgeklapt en dat ze eigenlijk wel uitgepraat is.

Ik wil eigenlijk het liefst NU naar huis

Op haar hakjes loopt Paula naast Remco in de duinen en ze geeft aan dat ze wel haar best moet doen om er nog een gezellige avond van te maken. Het liefst zou ze nu meteen naar huis gaan. Er komen tranen bij Paula want het zit haar hoog. Remco begreep ook de humor van haar boekje al niet en ze heeft er wél heel erg haar best voor gedaan en dat geloof ik echt onmiddellijk. En niet te geloven.....wéér komt 'dé kus die geen kus was’ ter sprake.

We zien de beelden even kort terug van ‘de kus’ en voor de derde keer moet Paula uitleggen waarom ze hem niet op de mond heeft gekust. En voor haar is dat onderwerp gewoon klaar nu. Remco zoekt alleen maar de negatieve dingen. Was dat niet je eigen valkuil die je hebt aangegeven tijdens de testdagen Remco? Dat je verzuipt in negativiteit?

Remco heb je nog meer op je hart?

Paula geeft aan dat nu álles weer naar boven komt wat al lang besproken is, maar dáár is Remco het niet mee eens. Héél veel is er juist níet besproken volgens hem. ‘Nou vertel maar’ zegt Paula. Maar kennelijk is er toch niet zoveel onbesproken want Remco kan niet één ding benoemen.

Het is goed zo voor Remco. De situatie van rond vliegende verwijten is niet meer te vermijden. Ik ben benieuwd of ze de avond nog samen doorbrengen. Ik was in de auto gesprongen als ik Paula was geweest en met flink veel gas op die lolly naar huis gereden. CIAO CIAO Remco!(Misschien rust er wel een vloek op Puglia!)

Drie is één teveel

Laura en Cathalijne zijn samen in Tilburg waar ze ineens in een driehoeksverhouding zitten. Daar woont namelijk Juliëtte ook en zij vraagt meteen waar ze straks denken te gaan wonen. Het is namelijk absoluut geen optie dat ze samen bij Juliëtte gaan wonen.

‘Samenwonen????’ roept Laura.....’Doe eens even kalm zeg, we kennen elkaar net 2 weken! Laten we maar eerst eens kijken of we over 3 weken óók nog getrouwd zijn’. Cathalijne vraagt meteen waarom zij niet bij Laura mag gaan wonen. Nou dat is simpel. Juliëtte heeft haar handen al vol aan één vrouw, dus nog een erbij, vergeet het maar.

Juliëtte ligt op stoom en wil weten of ze al hebben besloten welk achternaam ze nemen. Cathalijne heeft de brief van de gemeente al binnen die ze moest invullen als ze Laura’s achternaam zou willen aannemen. Die brief ligt inmiddels in de open haard!

De periodeTilburg wordt afgesloten op een ‘Go Green’

Laura en Cathalijne scheuren gierend van de lol op een ‘Go Green’ naar een restaurant en sluiten af met een lekker etentje. Ja Cathalijne, 'Go Green' hebben ze niet in Rheezerveen. Ze maken zich op voor de dag van morgen. Ze gaan namelijk naar het dorp waar Cathalijne woont, Rheezerveen, ook wel 't watergat genoemd, met 615 inwoners. (Voor wie het niet weet, dat ligt in de gemeente Hardenberg). Leuke meiden zijn het en als stel vind ik ze ook super leuk.

Handig die jurk als je herpes hebt

Francois en Wilfred gaan samen naar de Balenciaga tentoonstelling ‘Meesterlijk Zwart’. Fijn dat iedereen zo zijn eigen hobby’s heeft want naar alleen maar zwarte outfits kijken, het moet maar je ding maar zijn. Wilfred geniet ook en ziet wel het voordeel van bepaalde jurken. Die hoge kraag is handig, met name als je een herpes lip hebt.

De afstand Emmen-Maastricht is wel een dingetje

Tijdens de lunch komt het dan toch ter sprake. De afstand. Het is 3 uur heen en 3 uur terug en met maar 1 vrije dag, dan weer een dag weer werken en dan weer 1 vrije dag zit je gewoon 6 uur in de auto op 1 dag. Beetje veel van het goede. Zelfs voor Wilfred die toch écht wel heel flexibel is.

Hij brengt het dan ook ter sprake of het niet mogelijk is dat Francois iets kan regelen dat hij 2 dagen achter elkaar vrij is, maar die is duidelijk. NEE, dat kan absoluut niet!! Hij wil wel proberen om zondag en maandag vrij te zijn. Dat gaat nog wel voor problemen zorgen vermoed ik zo. Er is  namelijk wat spanning te zien. Wilfred geeft ook niet al te blij aan, dat vooral hij nu bijna altijd in Maastricht is en dat moet anders.

Ik vind dat Francois het balletje ook wel erg makkelijk bij Wilfred neer legt. De opmerking ‘Je bent tenslotte al 21 keer verhuisd, dus je hebt je koffers en dozen waarschijnlijk steeds klaar staan’, dat is niet zo’n handige opmerking en volgens mij schiet het ook in het verkeerde keelgat bij Wilfred. 

Francois vindt het allemaal wel erg snel gaan. Alles wat snel stijgt, valt ook snel. Ik hoop niet dat het voor deze twee leuke mannen opgaat. 

De volgende keer: Loes wil niet bij Wichian slapen, Laura gaat op klompen, foute boel tussen Francois en Wilfred en in Enschede valt alles op z’n plek.

Niks missen en meepraten over Married At First Sight? Word lid van onze Facebook-groep!