Hunted VIPS: Een reeks toevallige ontmoetingen
Bron: AVROTROS

Hunted VIPS: Een reeks toevallige ontmoetingen

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Na de arrestatie van 2 van de vluchtelingen lijkt het de andere vluchters mee te zitten. Guido en Dilan ontsnappen maar net aan een toevallige ontmoeting met de Hunters maar worden daarna met een boot weg gebracht en krijgen van daaruit direct weer een lift.

Een van de weinige gezamenlijke contactpersonen op social media, wordt voor de Hunter verhoord. De beiden plannen een afleiding en vragen mensen op later die dag een foto van hun op social media te plaatsen.

Sjoerd en Jeroen hebben beide delen van de code en krassen in hun notitieboekje al informatie die ze niet meer nodig hebben door en kijken zelfs naar de doordruk. Hun helper Kaj wordt een tweede keer door de Hunters verhoord omdat ze ontdekt hebben dat hij gelogen heeft.

Een toevallige ontmoeting

Sandra en Sylvana zijn op weg naar Schokland om ter plaatse een aanwijzing te zoeken. Wel hebben ze inmiddels de OTP-code in hun bezit. Mark en Niels zijn nog totaal niet bezig met de radio uitzending en zijn op weg naar Nijenrode omdat hun contactpersoon daar vaker is. En wonder boven wonder rijden ze in een straat en zien in een tegemoetkomende auto deze contactpersoon en zo krijgen zij ook een stuk van de code in hun bezit.

Guido en Dilan gaan ter land, ter zee en in de lucht. En na een boottocht en lift(en) komen ze bij een vliegveld voor zweefvliegtuigen en vragen of ze Schokland vanuit de lucht kunnen verkennen. En zo gaan ze beiden in een ander zweefvliegtuig de lucht in voor een verkenningsrondje Schokland.

Sjoerd en Jeroen zijn in Schokland en besluiten te splitsen. Jeroen blijft in de auto naar de radio uitzending zoeken. Terwijl Sjoerd te voet op zoek gaat naar aanwijzingen en terwijl Sjoerd nietsvermoedend Sandra en Sylvana tegenkomt hoort Jeroen al zoekende de radio uitzending. En zijn ze weer een stap verder. Een stap die ze niet delen met de dames.

De Hunters horen van de foto die Guido en Dilan opzettelijk hebben laten posten en trappen er in eerste instantie in en zoeken in de verkeerde richting. Maar na analyse van de zendmasten van die een telefoon heeft aangestraald beseffen ze het en gaan ze de poster verhoren. En krijgen zo goede informatie.

Ruzie bij een koppel

Bij Mark en Niels loopt de spanning op en ruziën de twee wat af. Maar door weer een toevallige ontmoeting met de vader van een vriend van Niels kunnen ze een auto lenen die ze later weer terug moeten brengen. Een van de twittervolgers van Selmar tipt de Hunters ondertussen over deze twee inclusief het kenteken van de geleende auto. En na een verhoor van de eigenaar en het analyseren van de gegevens van het voertuig wordt bepaald dat deze twee in de omgeving van Hilversum zitten.

Alle koppels zijn dus nog op de vlucht en zijn goed geholpen door een paar toevalliger ontmoetingen maar het ontdekken van wat er in SChokland moet gebeuren en hoe de radio uitzending te beluisteren is op de eerste van 3 dagen maar een koppel gelukt.