Married At First Sight: Waar is de aankoopbon van Loes? Misschien is ze nog te retourneren!
Bron: RTL

Married At First Sight: Waar is de aankoopbon van Loes? Misschien is ze nog te retourneren!

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling Laatste update:

Na een knalfuif ontwaakt de villa. Richelle staat er fris en fruitig bij in de keuken en Patries komt enigszins verfrommeld de keuken in, alsof ze overreden is door een vrachtauto. Samen maken ze ontbijt voor hun mannen. 

Ontbijt op bed en mascara in je oog

Er worden gezichtjes en hartjes op de eitjes getekend en de meiden hebben er schik in. Ik mag hopen dat Stephan en Maarten niet de illusie hebben dat dit ontbijt dagelijks klaar wordt gemaakt voor ze. Hier wen je namelijk wel snel aan lijkt mij zo.

Terwijl Loes met een kop als een oorwurm voor de spiegel in de badkamer staat en probeert haar wimpers van wat mascara te voorzien, probeert Wichian een gesprek aan te knopen met haar.

Verder dan een wat 'op-en-neer' en 'heen-en-weer' bewegend onderkinnetje van Loes komt het niet. Ze voelt zich nog steeds niet goed en heeft nog steeds hoofdpijn. Ik krijg er zo langzamerhand zélf wat hoofdpijn van!

Ik heb écht met Wichian te doen. Hij pakt het slim op en zegt eigenlijk in wat andere bewoording: “Succes met je mascara en je humeur, ik ga naar beneden. Ik zie je zo wel”!  Zodeknetters zeg, als dit de start van je vrouw is elke ochtend, zou ik maar gauw op zoek gaan naar het aankoopbonnetje. Misschien valt er nog iets te retourneren. Een tegoedbon voor een andere vrouw zou al voldoende zijn!

De start van de ochtend

Wilfred heeft al 10 km gewandeld, zonder Francois uiteraard. Paula is zo lief om naast Remco te gaan zitten tijdens het ontbijt. Dat hád ze niet hoeven doen gezien hun ‘status’ en wat schetst mijn verbazing….ze práten mét elkaar!!!!! Het klinkt zowaar ontspannend, voor zover dat nog mogelijk is.
Als we de woorden van dit 'gesprek' bij elkaar op zouden tellen, zou het 'gesprek' in de top 3 der gesprekken staan. 

Samen de duinen in….maar wél gesplitst!

De experts komen ook richting Noordwijk en gaan samen de duinen in met de koppels, maar ze trekken ze wél uit elkaar. Ik zal het niet voor jullie uitmelken wat er wordt besproken, maar de zon schijnt en er wordt gekletst over alles wat we al lang weten. Het is volgens mij ook onmogelijk om nu nog een draai te geven aan iets wat gedoemd is te mislukken en volgens mij blijft het dan niet alleen bij Remco en Paula.

De koffers van Loes zijn gepakt, maar gelukkig zit het ‘goed’ tussen die twee!

Loes trekt het niet meer. Te veel prikkels, te druk allemaal. Ziek, zwak, misselijk, kortom, reden genoeg voor Loes om naar huis te gaan en Wichian alleen achter te laten.

Arme Wichian. Hij heeft het er moeilijk mee. Tranen komen op. Hij had het zó graag samen willen afronden dit weekend. Ik krijg het vreselijk op m’n heupen van Loes. Er is áltijd wel wat met haar. Je kunt mij niet wijs maken dat je van jezelf niet weet, dat je snel overprikkelt raakt. Dat komt namelijk niet zomaar opzetten als poepen. Dat zit IN je!

Dit had ze aan moeten geven tijdens de testdagen en áls ze het heeft aangegeven, dan hadden de matchmakers er iets cq meer mee moeten doen. Ze voelt zich het best in haar eigen huisje, kan moeilijk met nieuwe situaties omgaan en ze klapt dicht als er een beetje druk op de ketel wordt gezet! Helemaal niets mis mee als je zo in elkaar steekt, maar voor je partner wel van essentieel belang!

We dansen de Argentijnse….Foxtrot

De groepsactiviteit staat op het programma en jawel….Ze gaan dánsen! En dan niet zómaar dansen. Ze krijgen een lesje van Euvgenia Parakhina. Ik geef toe dat ik het beeld even heb stilgezet om te kijken hoe ik die naam precies moet schrijven. Zo’n danslegende verdient geen spelfout.

Mijn hemel hier had ik wel wat voor over gehad om ook zo’n lesje te mogen volgen. Als ik niet al getrouwd zou zijn, had ik me misschien alleen híervoor al opgegeven voor het programma. Alhoewel …zal je net zien dat ik dan een hip-hop les in m’n schoenen geduwd krijg.

Paniekaanvallen en Remco en Paula gaan ‘all-the-way’

Alleen al bij de uitleg van Euvgenia, krijgt Maarten bijna een paniek aanval. Paula daarentegen denkt ‘Nu gaat het éindelijk gebeuren’. Ze hebben het er al vaak over gehad. Eueueuehhhh…Ik heb dit maar 1x gehoord op de huwelijksdag en dat was vóór de bewuste kus die er niet was.

Remco heeft toen ook aangegeven dat hij zéker met haar op dansles zou gaan, maar nu zegt hij de nodige scepsis te hebben en hij denkt dat ze dit vooral maar niet moeten gaan doen. Tjonge jonge wat ben je toch ook een heikneuter Remco! Laat het denken gerust aan een paard over, of aan Paula.

Sommigen vinden het lastig om het verschil tussen rechts en links te onthouden en Remco en Paula zijn volgens mij nog nooit eerder zo close geweest. Maar wát ziet mijn lodderig oog????? Remco tilt Paula op en draait met haar in het rond.

OMG Remco je rug, wees alsjeblieft voorzichtig. Maar het gezicht van Paula stráált!!! Remco vindt het moeilijk om toe te geven maar hij vond het zowaar leuk! Ik zag hem láchen....maak me gék!

Is dit je been of je piemel?

Francois en Wilfred beginnen ook lekker close en Francois plaatst zijn rechterbovenbeen sexy tussen de benen van Wilfred. (Hoezo signalen afgeven???) Ik hoor Wilfred écht vragen: “Is dit je piemel? Dan zit je ernaast” Ook goedemorgen. TO MUCH INFORMATION!! Wilfred zwiert Francois lekker rond, terwijl Maarten de voeten van Richelle iets inkort. 

De openingsdans van Stephan en Patries die er nooit was

Weliswaar iets vertraagd, maar Patries en Stephan mogen de openingsdans van hun huwelijk, die er nooit was vanwege tijdgebrek, nu alsnog doen. Patries is er zichtbaar blij mee (not) Maar Stephan denkt ‘kom maar op’. Ik weet niet wanneer ze dit geoefend hebben en óf ze het überhaupt ooit geoefend hebben, maar onder begeleiding van gesproken instructie van Stephan, harken ze samen over de dansvloer.

De missende factor: Loes en Wichian

De experts hebben met Wichian te doen omdat Loes zich gewoon wéér terug trekt en Patrick gaat het gesprek met Wichian aan. Hij is ook écht in tranen. Wichian blijft tijdens het weekend, omdat de experts dat van hem vragen. Het was niet zijn eigen keuze geweest. Wat moet je daar ook zonder je vrouw. Alle koppels doen sámen dingen en Wichian móet zich wel een vijfde wiel aan de wagen voelen.

Wichian z’n toewijding naar Loes toe is écht zó groot dat de experts hier zelfs van schrikken. Ik vraag het me ook oprecht af hoe ver Loes kan gaan. Ergens is het toch een keer genoeg. Wichian vertelt het de groep en hij houdt het niet droog. Maar gelukkig zit het goed tussen ze, grapt hij nog even. Hij weet ook wel beter. Dit is niet oké en hij legt het falen bij zichzelf neer en dat is niet terecht. Wichian jij bent nérgens tekortgeschoten!

Als je haar maar goed zit

De groep maakt zich op voor een karaoke avond en Patries heeft weer wat te mekkeren over het kapsel van Stephan. En Stephen, maak je borst maar nat want iemand anders gaat écht je avond flink verzieken! 

Verkleed en met microfoons in hun handen is iedereen er klaar voor, maar wat ze niet weten… CIAO CIAO Martijn en kittige Nicole zijn weer uit de kast getrokken!!!!

Wie ben jij eigenlijk??

Met een hoop bombarie en geschreeuw komt Martijn binnen: “STOP MAAR MET HUILEN ALLEMAAL WANT IK BEN ER WEER!!!!!!!” Wát een binnenkomer zeg. Martijn moet het hardst lachen om zijn eigen grap. Niets nieuws. ZIjn ego is hem ver vooruit. Op Insta is hij zelfs zó vol van zichzelf dat hij zichzelf tagt (#martijnprins #ikgastuk #wateenego)

Wat volgt is een hand van Wilfred en wat verbaasde blikken. Had die clown nou écht verwacht dat iedereen gillend ter aarde zou storten omdat hij binnenkomt? De vrouwen herkennen hem sowieso niet en voor Patries en Stephan is hij een complete vreemde.

Als niemand lacht, dan moet je maar lachen om je eigen ‘grappen’

Stephan dacht in eerste instantie nog niet heel veel toen Martijn binnen kwam, maar dat veranderde héél snel. Hij omschrijft hem echt met de spijker op de kop: “Autoritair, een attitude van hier tot Tokio’ en Stephan dacht: “Zóóó hey, wie the f*ck ben jij?”

Patries toont enige interesse in de blaaskaak en vraagt: “Maar wie ben jij dan?” Jaaaaaa…..Martijn heeft ook mee gedaan, in seizoen 5. En uiteraard gelooft Patries dat, want ze kent die hele gast niet. Waarom zou ze het ook niet geloven, had zo maar gekund. Martijn lacht weer het hardst om zijn eigen grap. Waar had ik mijn bakje neergezet?

Martijn werkt als een rode lap op een stier

Paula legt even uit aan CIAO CIAO dat Stephan en Patries mee doen aan het programma, omdat hij en Nicole er zo'n puinhoop van hebben gemaakt. Nou ja...Paula zegt het beschaafd zoals Paula is. Nu wordt het duidelijk voor Patries hoe het zit en ze vraagt aan Martijn wat hij nu van haar verwacht.

Een klein kusje, dat wil Martijn wel. Nou die kun je op je buik schrijven en Patries maakt even héél snel duidelijk dat Stephan haar mán is. Goed zo Patries! Ik zie de ogen van Stephan vuurspuwen. Martijn werkt op Stephan als een rode lap op een stier.

Nicole kwam, zag, overwon….en vertrok!

Net als Martijn is ook Nicole uitgenodigd en die wordt een stuk fijner onthaald dan Martijn. Dat zégt wel wat. Martijn begint meteen weer te sarren en Paula probeert het nog in de kiem te smoren.

Martijn zegt tegen Maarten dat ze beter een andere match hadden kunnen maken. Hem met Paula en Nicole met Remco. Goh, datzelfde riep ik een paar afleveringen terug ook. Niet dat ik ook maar enigszins denk dat dit had gewerkt, maar beide opties staan wel gewoon open. Wie weet in een volgend seizoen?

Nicole neemt vrij snel weer afscheid want ze heeft er duidelijk geen behoefte aan. Ze geeft hem een hand en zegt dat hij nu kan stoppen met liegen. De hatelijke opmerking van Martijn en de poging tot een handkus is de druppel en Nicole maakt rechtsomkeert en vertrekt.

Ik snap níet waarom ze deze twee even weer uit de kast hebben getrokken. Wat is de meerwaarde hiervan? Ik had die gast nét van mijn schouders laten glijden en dan komt hij weer op de proppen! Kan ik overnieuw beginnen met het verwerken van mn 'CIAO CIAO issue'.

Martijn haalt het slechtste in Stephan naar boven

Ook voor Stephan is het feest voorbij. Patries haalt hem er nog bij, maar Martijn heeft alles verpest. Er komt oude pijn naar boven. Patries ziet meteen aan Stephan dat het niet goed met hem gaat.

Ze praten er gelukkig onmiddellijk samen over. Patries wist niet dat het met Martijn te maken had, maar Stephan gaf vrij snel aan dat hij slecht op ‘dat soort mannen’ gaat. Martijn zat in Stephans aura. Dat is ongetwijfeld een fors stuk verleden en een grote rugzak van Stephan. Patries en Stephan zijn écht hét voorbeeld van goede praters.

Wichian wordt alleen wakker

Hij heeft slecht geslapen want hij mist Loes echt. Dus wat doe je dan? Juist….Facetimen. De hoofdpijn bij Loes is er nog steeds en ze geeft aan dat ze blij is dat ze weg is uit ‘de prikkels’. Wichian bevestigt maar weer eens dat het gelukkig goed zit tussen hun. Nou dat betwijfel ik écht!

Hoe kun je nou toch in vredesnaam iets samen opbouwen als je 1 keer een nacht bij elkaar hebt geslapen na de huwelijksreis, omdat je vrouw er steeds tussenuit piept.

Ik ben benieuwd als straks de camera’s weg zijn, ná het programma, wat er dan overblijft van het huwelijk van Wichian en Loes. Ik vrees dat dit niet echt heel veel zal zijn. Loes is in mijn ogen duidelijk een ‘runaway bride’

Scheuren of duwen met een Eend?

De koppels gaan allemaal een puzzelrit rijden in een oude Eend. Dit met een ouderwetse kaart die groter is dan het hele voorruit van de eend. Verrek……Remco en Paula zitten verstopt achter die kaart.

De taakverdeling tussen Patries en Stephan is duidelijk. Patries rijdt want ze kan geen kaart lezen. Maarten en Richelle zijn echt héél erg competitief en Wichian mag met Eveline op pad en hij gaat écht vol gas de bochten door en de drempels over.

Paula en Remco hebben óók een duidelijke taakverdeling

Het zal niet waar zijn, maar Remco en Paula stranden (wederom). Remco heeft de auto laten verzuipen en écht ik geloof mijn ogen niet. De auto rolt achteruit de weg op en Paula komt met het idee om de auto even veilig van de weg te duwen. Goed idee vindt Remco. Hij blijft achter het stuur zitten want het regent en Paula mag duwen.

Pas als Paula vraagt of hij misschien ook even kan helpen duwen, komt meneer met zijn luie batterij van z’n stoel af en steekt hij zijn handen uit de mouwen. Echt Paula, dat had een vraag van je moeder moeten zijn ‘Weet jij een beetje van aanpakken?’ Niet??? FOUT GEANTWOORD!!!

Go go go, tempo tempo, niet verzwakken. Wichian in zijn sas

Eveline maakt kennis met de militair in Wichian en ze wordt lichtelijk gedrild. Die  jongen komt ineens hélemaal tot zijn recht! Uiteindelijk is Wichian met zijn ‘tijdelijke partner’ Eveline de winnaar, hoezeer Richelle en Maarten hun best ook hebben gedaan. Ze worden helaas tweede!

Ik moest  hier even twee keer naar kijken, want het leek alsof  Maarten en Richelle als eerste aankwamen, maar ze kwamen allemaal op een andere locatie aan. Wichian is gewoon 8 minuten sneller!!!! Ik vind hem leuk die Wichian en Eveline weet nu wat échte angst is!

Drie keer raden wie er in een slakkengang als aller- allerlaatste aankomen? Jawel, Remco en Paula. Slaapverwekkend die twee, terwijl het er bij het dansen best wel leuk uitzag. Ik vermoed dat dat de laatste stuiptrekking van die twee was!

Volgende keer: Pijn en verdriet bij Wilfred, Maarten en Richelle gaan in een stroomversnelling en Eveline barst in tranen uit door Loes en Wichian.

Niks missen en meepraten over Married At First Sight? Word lid van onze Facebook-groep!