Yvon Jaspers vreest sneuvelen Boer Zoekt Vrouw

Yvon Jaspers vreest sneuvelen Boer Zoekt Vrouw

Geschreven door Pieter Jongsma

Yvon Jaspers is bang dat Boer Zoekt Vrouw door de bezuinigingen in de toekomst van de buis verdwijnt. "Ik maak me zorgen. Dat is duidelijk", zegt de 40-jarige presentatrice maandag in het AD.
Jaspers begrijpt wel dat bezuinigingen nodig zijn. "Ik snap dat de keuze snel gemaakt is als het gaat om gezondheidszorg of de omroep." Wel wil ze vechten voor Boer Zoekt Vrouw en andere programma's. "Ik zal me hard maken voor programma's van de publieke omroep."

In het nieuwe seizoen van Boer Zoekt Vrouw gaat de serie, die overigens een kijkcijferkanon is, over de grens. De presentatrice helpt geëmigreerde Nederlandse boeren aan een Nederlandse partner. Jaspers vond het erg leuk om de wereld rond te vliegen voor deze reeks. "Allerlei dingen waarvan ik houd, komen hierin samen: reizen, tv-maken, Boer Zoekt Vrouw."

Hoewel het KRO-programma dit seizoen de wereld in trekt, is volgens Jaspers de kern hetzelfde. "Deze mannen komen, net als de eerdere boeren, niet makkelijk hun erf af om mensen te ontmoeten omdat ze keihard aan het werk zijn." De kick-off van Boer Zoekt Vrouw Internationaal is zondag op televisie. In december gaat de serie verder.

© Novum