Hunted VIPS: Wie van de drie?
Bron: Avro/Tros

Hunted VIPS: Wie van de drie?

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Er zijn nog 3 koppels in de race. Sandra en Sylvana, Niels en Mark en Sjoerd en Jeroen. Wie van de drie gaat het redden. Wie van de drie is goed bezig en bij wie van deze drie hijgen de Hunters al in hun nek?

Sandra en Sylvana zijn al vanaf het begin goed bezig. Ze hebben de OTP, cijfercode en de zin gemaakt. Ze moeten via Annet de rest van de info krijgen. Ze denken na hoe ze dit moeten doen. Bellen is risicovol en de Hunters staan niet bij iedereen te wachten denken ze. Ze besluiten toch te appen en als die vriendin in eerste instantie niet terugbeld is er stress. De vriendin belt wel terug maar heeft nog geen informatie. Na dit contact denken ze na over een ontmoetingsplaats die ze cryptisch af kunnen spreken.

Sjoerd en Jeroen zijn tot nu toe ook goed bezig. Ook zij zijn vrijwel altijd buiten de radar gebleven. Ze weten wie hun contactpersoon is. Die woont in Middelburg en dus willen ze via via regelen dat ze naar Middelburg kunnen vliegen. Ze leggen een eerste telefonisch contact en krijgen het nummer van iemand die een vliegtuig heeft.

Deze persoon wordt ook gebeld. Met de gedachte dat het eerste telefoontje naar een bekende onder de tap staat en gespot wordt maar dat het tweede telefoontje gedaan met dezelfde telefoon naar een onbekend nummer niet op zal vallen. Maar wat later krijgen ze te horen dat het vliegen niet gaat lukken. Maar aangezien de Hunters via de helper met wiens telefoon ze gebeld hebben informatie hebben gekregen is het misschien maar beter dat dit vlieg idee niet door is gegaan.

Mark en Niels vol in beeld bij de Hunters

Mark en Niels zijn zonder het te weten wel vol in beeld bij de Hunters. Die hebben het idee dat een paar teams waaronder deze twee nog naar Schokland moeten komen. De Hunters wachten dus in Schokland op meerdere plekken. Op weg naar Schokland rijden Mark en Niels langs een auto met de Hunters. Als ze iets verder doorrijden en op een kilometer afstand staan horen ze niets op de radio waardoor ze besluiten verder te rijden.

En weer rijden ze langs een auto met Hunters en als ze wat verderop stil staan langs de kant van de weg en eindelijk het radiobericht aan het beluisteren zijn rijden Hunters voorbij. De stilstaande auto valt op en de Hunters filmen deze. En zo wordt hun helper gevonden. Die weinig loslaat maar wel aangeeft dat ze weer op de fiets zitten. Zelf besluiten ze ergens een biertje te gaan drinken. De contactpersoon voor deze twee is de moeder van Niels. Als ze haar bezoeken blijkt ze nog geen informatie te hebben. Dus wordt een afspraak gemaakt elkaar later die dag aan het einde van de straat te ontmoeten. De door de Hunters aangehouden Dilan en Guido hebben hun contactpersoon code van Mark en Niels gekregen. En als dan de Hunters deze code weten te ontcijferen is de link met de moeder van Niels snel gelegd.

De visite van moeder.

Dus wordt ze snel bezocht door de Hunters, met een machtiging tot binnentreden en doorzoeken van de woning. Maar Mark en Niels zijn niet hier. En dus krijgen de Hunters de opdracht te wachten tot ze komen. En als de ontmoetingstijd dichterbij komt probeert de moeder met een excuus weg te komen. Ze wil een kaart gaan posten. Maar van de Hunters mag ze niet weg. Ze verwachten dat als de moeder de afspraak niet nakomt Mark en Niels haar wel komen bezoeken. En dan aangehouden kunnen worden.

Mark en Niels die al aardig gestresst zijn discussiëren over wat te doen om aan de code te komen. Ze rijden langs het huis van moeder, Niels springt eruit loopt achterom, kijkt naar binnen, ziet Hunters zitten en holt als een gek weg en duikt de auto weer in. En zo lijkt het alsof ze weer heel nipt ontsnappen aan de Hunters maar voor hoe lang? Vinden ze een oplossing om nog aan de code te komen of worden ze toch nog gepakt?