Een Jaar Van Nona’s Leven: Onbeantwoorde liefde
Bron: Talpa / William Rutten

Een Jaar Van Nona’s Leven: Onbeantwoorde liefde

Geschreven door Nona Tolol Laatste update:

Elke woensdag laat Nona haar licht schijnen op Een Jaar Van Je Leven.

Ik denk dat de kandidaten-screening van programma’s als Een Jaar Van Je Leven in het vervolg wat selectiever gaat plaatsvinden. Ik weet dat de GGZ geen patiëntengegevens mag vrijgeven, maar wat meer doorvragen op deelnemers hun psychische achtergrond zou een hoop schelen.

Dat deelnemers verliefd worden op elkaar, is vaak de kracht van een dergelijk programma. Maar het wordt nu ronduit pijnlijk. Vooral wanneer liefde onbeantwoord blijft. Vooral wanneer dat ook duidelijk is. Voor iedereen. En vooral voor de verliefde persoon zelf.

Douche scène ‘Psycho’

Zoals een Esther die hardop tegen Jan en alleman loopt te verkondigen dat ze absoluut niet meer verliefd is op JW. Maar vervolgens wel zowat een mental breakdown krijgt in de douche, omdat 'GI Jane' Eunice weer eens in JW zijn buurt vertoefd heeft. Het leek wel een variant op die douchescène uit die Hitchcock-film ‘PSYCHO.’ Gelukkig was Eunice ‘GI Jane’ niet in de buurt want anders had het nog vervelend kunnen aflopen.

Of neem een Zoë die hijgerig rondloopt en zich tevergeefs opdringt aan mannen die te beleefd zijn om ronduit te zeggen dat ze haar niet willen. Nu weer familyman Isaac. En ja, wellicht zou hij wat duidelijker kunnen zijn maar Zoë is tóch niet helemaal gek?

Wat ik wel weer helemaal positief vind, is hoe er met afwijzing wordt omgegaan. Een Zoë verlegt haar interesse weer vrolijk naar de eerstvolgende man de voorbij komt huppelen. En een Esther bijt zich na elke afwijzing hoe langer hoe meer vast in JW.

Martin, Mexxit, exit

Ik ben blij dat ik de ronduit toxische relatie tussen Martin en Mexx niet meer hoef te aanschouwen. Dat laatstgenoemde al enige tijd de loods heeft verlaten, weerhield haar er niet van om als een dorpsgek aan het hek te rammelen. Samen met die andere dorpsgek wist ze aan haar begeleiders van de GGZ te ontsnappen.

Nou ja, we hebben inmiddels kunnen aanschouwen dat Mexx Martin een brief heeft laten bezorgen. Wat erin staat is niet bekend, maar het zal wel niet de uitslag van haar 31e zwangerschapstest zijn geweest. Martin heeft inmiddels zijn koffers gepakt en is ervan doorgegaan. Dit tot grote ontsteltenis van Marciano die zijn emoties hierover niet de baas kon.

Marciano & Babette?

Marciano zit er natuurlijk nog, maar zijn relatie met de andere helft van het duo Dumb and Dumber ligt nog vers in het geheugen. Maarrrr… kapers op de kust. Babette en hij zoeken duidelijk toenadering tot elkaar. Ja, want ze kunnen "zó goed met elkaar praten", aldus Babette.

"Neeee, zo'n meisje ben ik niet", bezweert ze Moraima wanneer deze vraagt of er al iets gebeurd is tussen hen. Nou, Babette, hierbij een gratis tip. Kijk voorlopig maar over je schouder als je eruit komt want het zou me niet verbazen wanneer je het doelwit van een aanslag wordt.

Sasha & Bern

Wie hebben we nog meer? Oh ja, Sasha en Bern. Die hadden een vliegende start en het zag er zo gezellig uit. Inmiddels lijken ze verworden tot een saai en ingedut stel dat al plus 20 jaar bij elkaar is en elkaar niets meer te vertellen heeft.

Sasha met een afkeurend en chagrijnig gezicht alsof ze net de uitverkoop bij de ANWB-outlet voor dito echtparen heeft gemist. Zie ze 'gezellig' zitten naast elkaar op de bank. Er zijn heel wat begrafenissen die een stuk gezelliger zijn en waar je voor je lol heen zou gaan.

Ik dacht eerst dat mijn tv kapot was en zat al verwoed op mijn afstandsbediening te drukken. Ja, ik dacht dat mijn beeld was vastgelopen. Maar nee, Sasha en Bern zaten gewoon 'gezellig' naast elkaar. Bewegingloos en met verstarde gezichten. Wanneer Sasha wat tegen hem zegt is het alleen om hem iets toe te snauwen of de les te lezen. Bern humt en knikt een beetje en doet er alles aan om Sasha niet nóg bozer te maken.

Jasper & Wanda

Jasper en Wanda. Tja, dat ze het bed hebben gedeeld is al duidelijk maar vervolgens geeft Wanda Jasper er de schuld van dat haar relatie van 9 jaar op het spel staat. Vreemd wel. ik heb nergens gezien dat Jasper Wanda een pipa op dr hoofd heeft gezet of met een cactus heeft bedreigd. Verder lijkt Wanda toch niet zo'n erge haast te hebben om naar huis te gaan want ik zie haar nog steeds gezellig tegen Jasper aan hangen in de hangstoel.

Oh ja, en ze wil zich waarschijnlijk verkiesbaar stellen als manager. Dat besliste ze nadat ze vernam dat Kim zich mogelijk verkiesbaar zou stellen. Wanda voelde de bui al hangen. Die had natuurlijk geen zin om die cactus te stoppen waar het donker is, zoals ze eerder stoer riep wanneer Kim manager mocht worden.

Over donker gesproken, Jasper doet me trouwens aan een molletje denken. Zo’n molletje dat na dagenlang gegraaf in het donker per ongeluk boven de grond, in het volle licht, komt. Met van die samengeknepen oogjes in een bleek smoeltje kijkt hij soms zo verwilderd rond. Nou ja, wie weet ziet hij ooit nog eens het licht.

Kim & Jeffrey

Ook Kim haar relatie met Jeffrey oogt niet als heél erg stabiel. Maar Kim kan altijd nog zeggen dat Jeffrey zijn geblèr en uitspraken niet persoonlijk tegen haar bedoeld zijn. Hij gaat namelijk tegen iederéén tekeer die het waagt om kritiek op hem te leveren.

De enige twee stellen die go with the flow gaan, zijn Kenzy/ Mirthe en Rupert en Ima. Hoewel Mirthe het even moeilijk had nadat ze kritiek kreeg van JW. Jawel, van JW. Die JW die alleen warmloopt voor de biljarttafel. Die zich de aandacht van Esther en GI Jane goed laat welgevallen. Die, wanneer hij op iets wordt aangesproken, niet méér zegt dan "Tja, zo ben ik nu eenmaal."

Erik & JW

JW en Erik hebben elkaar trouwens gevonden in het biljarten en in het functioneringsgesprekken voeren over de medebewoners. Ja, klinkt toch beter dan roddelen. Niets deugt er. De managers niet, de opdrachten niet, het eten niet, de medebewoners niet. Esther is het in alles met JW eens en knikt ja en amen terwijl ze hem maar weer eens van een kopje thee voorziet.

En voor de rest gaat alles zijn gangetje in de loods. Babette lijkt er geen moeite mee te hebben om, in het kader van de eliminatie, ongeacht welke medebewoner onder de bus te gooien. Esther, Kim, het maakt haar niet uit. Zolang onze LOI huis-tuin-en keukenpsycholoog het zelf maar niet is. Isaac is jarig geweest en dat moest ook iedereen weten. Verdienopdrachten worden slecht of half uitgevoerd. De besteding en vooral verdeling van het budget levert nog steeds scheve gezichten op. Kortom, niets nieuws.

Niks missen en meepraten over Een Jaar Van Je Leven? Word lid van onze Facebook-groep!