Door Natasja’s Ogen: Jason is zuinig met coins en Bart geniet van de rust in de blauwe kamer
Bron: RTL / Wesley de Wit

Door Natasja’s Ogen: Jason is zuinig met coins en Bart geniet van de rust in de blauwe kamer

Geschreven door Natasja Landman

Elke donderdag deelt Natasja haar kijk op Big Brother 2023.

Deze week is het Back to Reality week en maken de bewoners steeds meer kennis met wat er in de buitenwereld speelt. Sinds de terugkeer van Danny begint Bart ook al meer kennis te maken met factoren uit de buitenwereld. Sinds de terugkeer van Danny is er gelijk meer drukte in de groep. Dat is even wennen en zeker voor Bart en Jason die nogal op hun rust gesteld zijn. Toch is dat ook een goede voorbereiding op de buitenwereld. Daar gaat het ook niet meer zo rustig zijn als in het Big Brother huis.

Persoonlijk vind ik het wel leuk dat er wat meer leven in het huis is nu Danny terug is. De afgelopen jaren waren de laatste twee weken erg saai omdat er nog maar zo weinig bewoners waren. Aan de andere kant begrijp ik Bart en Jason ook wel erg goed. Zeker in de avond wordt de rode kamer erg druk en gaan ze zingen in de badkamer, dan willen zij juist naar bed gaan en is het extra vervelend dat zij zo druk doen. Toch denk ik dat ze het nog gaan missen als het avontuur straks voorbij is en iedereen weer thuis is.

Danny mist thuis

Het is logisch dat de bewoners het thuisfront heel erg missen. Als er een spel gespeeld wordt waarbij de inzet het knuffelen met een dierbare is zet iedereen zich volledig in. Uiteindelijk won Jolien deze prijs en mocht zij met haar moeder knuffelen. Iedereen gunde het haar wel, maar de rest had zelf ook graag willen winnen. Toch ontstond er ook wat onbegrip richting Danny. Hij is net twee weken terug in het huis, daarvoor heeft hij weken bij zijn familie kunnen zijn en hij was heel emotioneel omdat hij dit spel niet goed had gespeeld.

Persoonlijk had ik het de andere bewoners gegund als ik zelf net van huis was gekomen, maar ik denk ook dat het Big Brother huis meer met je doet dan je kunt beseffen. Dat het gemis naar je familie daar sneller komt doordat je volledig afgesloten bent van de buitenwereld. Het is niet te vergelijken met een vakantie. Toch zijn sommige bewoners daar al meer dan tien weken afgesloten van familie en zouden voor mij die personen altijd voorrang hebben op contact met de buitenwereld. Dat Jolien dit won vond ik meer dan terecht.

Coin lenen is coin teruggeven

Waar Danny vorige week nog heel erg bezig was met de coins van Ali, waar hij er na zijn vertrek nog één van gekregen heeft. Is deze week Jason erg druk bezig met wie er nog coins gaat inleveren en wie er betaald voor extra’s. Zelf heeft Jason verreweg de meeste coins, want hij is heel zuinig. Hij vindt dat Danny de coin die hij had geleend moet teruggeven aan de huishoud pot. Deze coin had hij geleend om mee te betalen aan het verjaardagscadeau voor Charlotte.

Voor Danny is die coin heel waardevol, niet alleen omdat het zijn enige coin is, maar voornamelijk omdat het de erfenis van Ali is. Ergens snap ik ook wel dat lenen automatisch ook betekent dat je het teruggeeft. Alleen heeft hij nu één coin en vroeg Ali specifiek of hij er iets lekkers voor wou kopen voor hem en Lindsey samen. De huishoud pot is nog vol genoeg en er is nog geen nood aan het muntje van Danny. Zodra dat wel het geval is vind ik het een ander verhaal. Of zodra Danny nog wat coins gaat winnen kan hij best even de huishoud pot aanvullen.

Jason heeft op het moment nog 44 coins. Wat heel erg veel is, maar toch blijft hij zo zuinig. Terwijl het over minder dan twee weken helemaal gedaan is met het programma. Hij hoopt waarschijnlijk dat hij er nog een voordeel mee zal kunnen kopen voor de finale, maar dat verwacht ik niet. Straks heeft hij in de laatste week nog 40 coins die hij moet opmaken. Of vertrekt hij deze week en heeft hij een mega erfenis weg te geven. Dan ben je voor niets zo zuinig geweest.

Niks missen van Big Brother 2023? Word lid van onze Facebook-groep!