Door Natasja’s Ogen: Bart heeft het gehad met Ali en de troep in het huis
Bron: RTL / Wesley de Wit

Door Natasja’s Ogen: Bart heeft het gehad met Ali en de troep in het huis

Geschreven door Natasja Landman

Elke donderdag deelt Natasja haar kijk op Big Brother 2023.

In deze all or nothing week is de sfeer ook all or nothing. Wat hangt er een gespannen sfeer deze week in het huis. Er zijn irritaties over het stofzuigen, over de afwas, over de opdrachten en zelfs over de manier waarop sommige bewoners praten.

Eén van de meest geïrriteerde bewoners lijkt deze week wel Bart te zijn. Als Chayron het beginpunt mag bepalen van iedereen tijdens het spel met de stolpen, waarbij er kans was op een nominatie, vrijstelling, coins of niets, wil Bart stiekem de volgorde wijzigen. Hij ziet dit als een kans voor iedereen om met een schone lei te beginnen en zodat er geen gezeur kan komen dat Chayron iemand wel of niet heeft benadeeld. Ali was het hier absoluut niet mee eens en besloot tegen Bart in te gaan. Dat bleef niet bij deze ene keer.

Uiteindelijk besloot de groep toch mee te gaan in de vooraf bedachte volgorde. Dat was de eerste discussie tussen Bart en Ali, de tweede discussie volgde wat later in de week na het spel waarin werd gestreden om een Valentijnsdiner. Michelangelo werd door middel van een loting uitgesloten van dit spel. De bewoners die wel meestreden in het spel zagen foto’s vanuit de “Valentijnskamer”, oftewel weer een nieuwe naam voor het datacentrum en sleutelkamer. Hierop was een kaart te zien voor Michelangelo met een foto van hem in de dagboekkamer.

Ali probeerde dit aan Michelangelo uit te leggen, maar begon het verhaal met ik zag je in de dagboekkamer. Bart haakte hier gelijk op in door te zeggen: nee, niet in de dagboekkamer. Hij verwachte waarschijnlijk dat Michelangelo dacht dat er beelden te zien waren uit de dagboekkamer of die kaarten in de dagboekkamer lagen. Het was ook erg onduidelijk wat Ali probeerde te vertellen, dus ik snap wel dat Bart even wilde helpen. Michelangelo moest vervolgens nog langer wachten op de uitleg, want Ali ging eerst even met Bart in discussie. Hij vindt dat Bart zich overal mee bemoeit en altijd door hem heen praat.

Zoals ik het zag bedoelde Bart dit helemaal niet verkeerd. Hij probeerde het te verduidelijken. En bovendien vind ik ook niet dat Ali hem echt kan beschuldigen van niet luisteren en door iemand heen praten. Als er iemand in het huis is die erg enthousiast altijd door iedereen heen praat dan is het Ali. Hij lijkt ook niet echt te luisteren naar andere, maar het gesprek gelijk op zichzelf te trekken.

Een schoon huis

En dan heb je zoals ieder jaar weer de discussies over de afwas, het opruimen en schoonmaken van het huis. Deze discussie komt ook ieder jaar terug, want degene die netjes iedere dag opruimen en schoonmaken zijn geïrriteerd op de bewoners die dit niet doen. Ik denk dat ze net als volgens mij twee seizoenen geleden vaste tijden moeten afspreken dat ze met zijn alle alles gaan schoonmaken. En daarnaast roosters maken voor de afwas. Mij lijkt het verder een kleine moeite om even wat op te ruimen en schoon te maken. Je zit in een huis zonder prikkels met vrij weinig te doen. Dan lig je per dag even een half uur korter op de bank en besteed je die tijd even aan het stofzuigen van het huis of de afwas.

Ik ben erg benieuwd wat voor discussies er de komende weken nog gaan komen. Het zal ook aan het thema van die week liggen. Mocht er weer een thema komen waar spanning bij komt kijken dan zal dat de sfeer in het huis nog steeds niet ten goede komen. En zo’n hele lange opdracht, zoals waar ze nu mee bezig zijn met het tegenhouden van ballen helpt ook niet. Zonder voldoende slaap gaat de sfeer er zeker niet beter op worden.

Niks missen van Big Brother 2023? Word lid van onze Facebook-groep!