Door Natasja’s Ogen: Wie wat bewaart, die heeft wat
Bron: RTL / Wesley de Wit

Door Natasja’s Ogen: Wie wat bewaart, die heeft wat

Geschreven door Natasja Landman Laatste update:

Elke donderdag deelt Natasja haar kijk op Big Brother 2023.

Je zit in de finaleweek van Big Brother dan verwacht je toch wel dat ze je als een finalist behandelen. De bewoners verwachten iets lekkers te eten, zoals pizza of iets anders dat bezorgd gaat worden. Alleen dit is niet helemaal wat Big Brother voor ogen had. Hij besloot de bewoners te trakteren op oude weekly basics. En zo zaten ze weer aan de couscous met courgette.

Ik snap echt wel dat er in de finaleweek niet iedere dag eten bezorgd kan worden, maar weer terug naar die echte basics had ook niet nodig geweest. Ze zijn nog maar met zo weinig bewoners en ze hebben al niet veel te doen. Geef ze weer een zes gangenmenu die ze zelf met instructies moeten maken, of laat ze zelf sushi maken. Ze hadden ook de kijkers of de oud bewoners kunnen laten kiezen. Dan zat er tenminste nog een beetje een twist in. Als ze zelf eens een wat grotere maaltijd moeten maken is dat voor de kijkers ook leuker om naar te kijken dan bewoners die steeds in slaap vallen op de bank.

De laatste week in het huis is eigenlijk altijd al wat saaier om naar te kijken. De bewoners kennen elkaar al door en door en hebben elkaar niet meer zoveel te vertellen. Waar je aan het begin nog wat ergernissen zag en ze wat discussies hadden is dat op dit moment ook niet echt meer. Buiten natuurlijk de discussies om het uitgeven van de coins, de afgelopen weken.

Wie wat bewaart...

De afgelopen weken is er vaak naar Jason gekeken omdat hij zoveel coins had en deze maar niet uitgaf. Hij wilde ze sparen en was er eerst van overtuigd dat hij er een ticket voor de finale mee zou kunnen kopen. Toen dat niet zo bleek te zijn ging hij ze nog niet uitgeven. Want wie weet zou er in de finaleweek iets komen waarbij je coins kon gebruiken. En hij had helemaal gelijk.

De finaleweek draait om het promoten van jezelf en ervoor te zorgen dat jij de meeste stemmen krijgt en Big Brother 2023 gaat winnen. De bewoners mochten een promotie voor zichzelf maken, maar moesten hier wel coins voor inleveren. Jolien had maar twee coins en kon een reclameposter maken. Charlotte, Bart en Jason konden een filmpje maken. Waarbij Bart en Jason deze met muziek, audio en kleur konden maken. Charlotte moest het zonder kleur doen.

Ik vind dit wel een leuke twist. Het lijkt mij niet perse meer nodig om echt nog een mega promotiefilmpje te maken. De fans voor Jason stemmen toch wel op Jason, met of zonder reclamefilmpje en ook voor Jolien zal het niet erg zijn dat zij alleen maar een poster heeft. Al snap ik wel dat het voor Jolien erg zuur is dat zij als enige geen filmpje kon maken.

Ik vraag mij wel af wat er zou gebeuren als iemand geen coins meer had. Kun je jezelf dan niet promoten? Of zouden dan de prijzen aangepast zijn dat de poster gratis was? Iemand helemaal niets laten maken lijkt mij in deze fase niet mogelijk. Ergens wel jammer, dat we daar niet meer achter gaan komen. Ook vraag ik mij af of Jason nu in de laatste dagen dan wel zijn overgebleven coins nog gaat uitgeven aan iets lekkers bijvoorbeeld?

Of zal hij nog steeds hopen dat hij straks iets kan doen met de coins? Het zou wel grappig zijn als je bijvoorbeeld met je coins een outfit kan kopen voor de finale. Dat zullen de dames niet zo leuk vinden vermoed ik. Al verwacht ik niet dat Big Brother dat zou doen, maar we zullen het zaterdag tijdens de finale te weten komen.

Niks missen van Big Brother 2023? Word lid van onze Facebook-groep!