Kijkers niet te spreken over aanpassingen Opsporing Verzocht
Bron: AVROTROS

Kijkers niet te spreken over aanpassingen Opsporing Verzocht

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Kijkers zijn niet te spreken over de aangepaste versie van Opsporing Verzocht. Het programma duurt de komende weken, geen 40 minuten maar 15 minuten en dat is duidelijk te merken. Presentatrice Anniko van Santen gaat met gepaste snelheid door de uitzending heen.

Kijkers klagen massaal over de tijdelijke aanpassingen. Het programma start de komende weken om 21.05 in plaats van 20.30 uur. Opsporing Verzocht moet plaats maken voor een kookprogramma. Daarnaast maakt het programma nu gebruik van een tijdelijke studio dat veel weg heeft van een parkeergarage. 'Anniko moet twee keer zo snel praten, want nog maar 15 minuten zendtijd... en het programma wordt nu gehost vanuit een parkeergarage', schrijft een kijker op Twitter.

AVROTROS laat aan het AD weten dat de NPO eigenlijk plannen had voor een langere zomerstop van het programma. Door de uitzendingen de komende tijd korter te maken blijven ze toch ze zien. "Maar omdat continuïteit en een groot bereik uiterst belangrijk zijn voor de effectiviteit van Opsporing verzocht, hebben wij aan de NPO gevraagd of we in deze maanden toch nog extra aanwezig mogen zijn op tv. De zes kortere uitzendingen die vanaf gisteren te zien zijn, zijn daar het resultaat van en dragen bij aan het veiliger maken van Nederland.”

Opsporing Verzocht, iedere dindsdag, om 21.05 uur op NPO2.